Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Absolució Jove de Torà! PROU TORTURES! (Vilanova i la Geltrú)
24 feb 2007
Avui des de Vilanova i la Geltrú fem arribar la nostra solidaritat cap a les terres de ponen en concret a en Jordi de Torà que fou detingut ja fa tres anys on se li va aplicar la llei antiterrorista.
PICT0619.JPG
PICT0626.JPG
PICT0624.JPG
PICT0622.JPG
Un grup de joves ha fet cap a les dues del migdia una acció símbòl.lica AL Monument del Ventosa,situada a la plaça de l'Ajuntament, denunciant la tortura que va patir el nostre company per part dels Mossos d'Esquadra,l'any 2003 en el seu període d'incomunicació de la Llei Antiterrorista.
S'han repartit octavetes on s'explicava la nostra demanda de la corresponent acció de denúncia.

ABSOLUCIÃ JORDI DE TORÃ! PROU TORTURES!

Fent una mica de memòria o per qui desconegui els fets, lâ1 dâabril en Jordi va ser detingut sota la Llei Antiterrorista, després de la incomunicació a les comissaries dels Mossos dâEsquadra va haver de ser ingressat a la UCI de lâHospital de Lleida. Durant el seu ingrés se li realitzà unes anàlisis a lâorina que el dia 5 dâabril donaven positiu en amfetamina. El dia 6 la presència dâaquesta substància, en unes noves anàlisis realitzades, havia desaparegut. Davant dâaixò es va interposar una querella per tortures a la que sâhi va sumar Memòria contra la Tortura com a acusació popular (més informació a: www.justiciatora.net o www.suportponent.net).
A principis de febrer del 2007 hem rebut notícies respecte a la querella per tortures. Aquesta havia estat arxivada per la jutgessa Maria Gemma Luengo el 26 de maig del 2006 però es va interposar un recurs a lâAudiència Provincial de Lleida que aquesta va resoldre en favor del desarxivament i la investigació. El jutge Jordi Guasch Vilalta, actualment titular del jutjat dâinstrucció nº 2, ha decidit ignorar a lâAudiència i procedir a un nou arxivament sense dur a terme totes les diligències que li demanava realitzar lâAudiència i amb una manca absoluta de fonaments jurídics.
Davant dâaquests fets ens trobem de nou gairebé on érem fa més de 3 anys quan es va interposar la querella per tortures. Durant aquest temps sâhan fet accions i actes de suport i denúncia, es tenen 26 mocions dâajuntaments i unes 700 signatures denunciant lâarxivament i demanant la investigació i esclariment dels fets. Però sembla que res no és suficient perquè no interessa ni el més mínim âjutjarâ? el que va passar.
Nosaltres no ens rendirem. Tant el jove de Torà, que va ser torturat a mans dels Mossos dâEsquadra i de la brigada dâinformació de la policia nacional, com tota la gent individual i de col·lectius que li donem suport anirem fins on calgui per no permetre que la tortura, habitual a les comissaries, es pugui seguir realitzant amb total impunitat.Per això, necessitem el suport de totes, perquè només la pressió i la solidaritat pot fer que la justícia investigui i no pugui seguir arxivant sense cap argument ni motivació.

Vilanova i la Geltrú,24 de febrer de 2007.Països Catalans.

LA MILLOR ARMA D'ATAC CONTRA LA SEVA INJUSTÃ?CIA,LA SOLIDARITAT!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Absolució Jove de Torà! PROU TORTURES! (Vilanova i la Geltrú)
25 feb 2007
A la web www.suportponent.net trobareu també la informació actualitzada de totes les accions que s'han anat desenvolupant en el marc d'aquesta jornada de lluita.

Absolució Jordi de Torà!
Prou Tortures!
Re: Absolució Jove de Torà! PROU TORTURES! (Vilanova i la Geltrú)
25 feb 2007
gràcies per la vostra solidaritat!

Prou tortures!

Prou impunitat als torturadors! Investigació de la querella per tortures!
Sindicat Terrassa