Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Vivenda, Especulació i Repressió:
23 feb 2007
JCPC-CJC2.jpg
VIVENDA, ESPECULACIÃ I REPRESSIÃ:

La implantació dels Mossos dâEsquadra a Catalunya, està venint acompanyada dâun augment de la repressió dels moviments antisistema. El tema dels habitatges abandonats que passen a ser utilitzats per persones que ho necessiten com a conseqüència de la marginalitat i les diferències econòmiques que genera el sistema capitalista, sembla tenir preocupada la nova reedició del tripartit.

Lâokupació sorgeix com a denúncia a la propietat privada i pretén construir formes de socialització dels habitatges i/o immobles que sâokupen, convertint-los en espais de participació als barris on sâubiquen. Fa ja més de 20 anys que aquest moviment es desenvolupa a Catalunya, sobretot a Barcelona ciutat i província, i a la seva història ha passat per diferents etapes, però en general, les okupacions i els intents de construir Centres Socials Okupats van en augment, i sembla que el conseller Saura no creu que aquesta política dâactuació dels Mossos, que triplica els desallotjaments lâúltim any, en comparació amb els duts a terme per la Policia Nacional, i no es queda curta en relació a lâús de la violència, influirà en el vot âdâesquerres i verdâ? de la âciutadaniaâ?.

Aquesta és la realitat de lâesquerra institucional catalana, els CJC-JCPC denunciem el seu paper de gestora del sistema capitalista, i que acompleix per tant, amb les polítiques repressores contra les classes treballadora i populars, perquè encara que el moviment okupa sigui manipulat o reprimit, mentre existeixi lâespeculació urbanística per part de les institucions públiques i els sectors econòmics de lâimmobiliària i la construcció segueixin dominant les polítiques públiques, el dret a la vivenda serà un negoci. Sempre defensarem lâokupació de les cases dels especuladors mentre aquesta serveixi per dinamitzar els barris i ser portadora de la cultura popular.

La repressió no podrà frenar les necessitats de la gent, i tampoc les seves inquietuds per expressar-les i reivindicar-les.

Els CJC-Joves Comunistes del Poble Català ens solidaritzem amb els i les okupes i persones que han rebutjat els últims desallotjaments i que han patit la violència policial, i amb els i les 32 processades pel desallotjament del Kork III de Terrassa el 1999.

I fem una crida a la joventut interessada en la defensa dels seus drets i interessos, a organitzar-se i lluitar per la transformació de la societat com a únic camí per aconseguir unes condicions de vida millors per la majoria de la població.

CJC-Joves Comunistes del Poble Català

9 de febrer de 2007

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat