Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : ecologia : especulació i okupació
CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
23 feb 2007
CSO EL BARCO (occupied social centre "the boat" )

opening doors and making gardens in horta

NEW SOCIAL CENTRE AND SQUAT GARDEN OPENED IN HORTA
eviction order for 6 days time, time for rethink and re-action of okupa movement........

new okupa opened in horta on friday last, visit from police on monday, eviction order given yesterday
el barco.jpg
IMGP6422.JPG
IMGP6412.JPG
squatters entered on friday night last and on monday morning they began to OPEN THE DOORS.
the mossos arrived and id was given.

later that day a new community garden was started in the land nearby : food for the ships crew and their friends......

we got a visit from the mossos yesterday, we have been served with an eviction order from the penal, not the civil, this means we must leave in 1 week from yesterday, we will stay till the end time, we are appealing through the courts at present.

so it means we have a week to work, we are all busy doing the different things

http://wikihost.org/wikis/casas_bcn/wiki/el_barco
is the website of what we are, it is being edited

There is very good support from the community to fight for saving the building, or part of it, and from that making a centre for the area. presently there is no social centre in the area and all the community have said they support us, the members of our collective who are from barcelona are actually shocked by how positive the people are, especailly the older ones in their 70´s and 80´s.

anyway, as the penal order has been slapped on us, we are proposing to hit back in a very creative non violent way, to step up a new form of resistance, as it appears that the authorities have changed their methods of playing the game, in the old days we would have months there, now we have days. so we need also to change the game, which we are currently doing.

tonight we "open"
5-6 games in placa del jugar / square of play : sitting in sun, playing giant chess and draughts/damas, cards, dominos.....

8 - 10ish : pica pica flamenco
music and food in the square

tomorow : gardening and workshops on sustainable cities and architecture
11.00 am ish , meet in CSO el barco, then walk up to garden to dig, plant, discuss, be
return for tea to cso

more later, as things progress, apologies for things not being ordered, we are moving fast on this, and all support in whatever way is hugely appreciated

call us at 662 347 902 for info

how to find us

metro line blue to HORTA, lisboa exit, turn head 180 degress on street level and you will see EL BARCO

nc-mio ARROBA moviments.net

opening doors and making gardens in horta

el barco
Mira també:
http://wikihost.org/wikis/casas_bcn/wiki/el_barco

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
23 feb 2007
>8 - 10ish : pica pica flamenco + sólo en inglés...

el barco hace agua nada más salir de puerto.
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
23 feb 2007
Endavant amb la proposta, ara estaria bé donar-li el toc català. Això típic d'escriure i fer comunicats en la llengua del lloc on vius i tal.. a molts ens sona.
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
23 feb 2007
és una al·lucinació ho està tot, tot escrit exclusivament en anglès...ostres m'ha desorientat molt...lo de pica pica flamenco ja és la óstia...i espera que nos llamarán provincianos...en fin, viva la pepa i la sensibilidad comunicativa de la penya del Barco...un saludo!
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
23 feb 2007
No us carregeu tan haviat a la penya, poden haver molts motius l.loables(segur que te se ocurreix unes quantes)o pot ser se "equivoquen" ( si pots ensenya-li i amb carinyitu millor), donali una oportunitat i més si no els coneixeu, altra cosa seria actuar com els MasMerda etc.

No prejutjem...

Jo no se anglès, algù pot resumir en 2 linees el que convoquen.

Quina adreça es? gracies
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
24 feb 2007
d'on heu tret l'imaginació per a posar-li aquest nom, de l'infusió de peyote o la del sant pedro, per que tius de vaixell no té res, es ben quadrada jo li hagués dit la caixa de sabates, el cub etc...
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
24 feb 2007
jo penso una cosa, si voleu fer els comunicats en una llengua internacional, aprengueu ESPERANTO, pero no vingueu aqui amb una llengua que esta essent imposada per tot el món.

yo pienso una cosa, si quereis hacer los comunicados en una lengua internacional, aprended ESPERANTO, pero no vengais aqui con una lengua que esta siendo imposada por todo el mundo.
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
24 feb 2007
Bé, resumint;

Diuen que van entrar el passat divendres i que els mossos van arribar el dilluns, dia en que havien obert portes.Els hi han fet una acusacio per lo penal pero diuen que hi estan treballant, i que tenen una setmana de temps.
Diuen que tenen les portes obertes i que faran allo del pica pica flamenco i que tenen molt recolzament de la gent del barri, sobretot de la gent gran, que diu que no hi ha cap centre al barri.
Han organitzat tallers i jocs a la "plaça del jugar" (?) on fan uns escacs gegants, dames, domino i etc...(em sembla que ja va passar).
La seva iniciativa es de crear i treballar els horts a la zona, i que, vist que els mossos i l'ajuntament actuen d'una manera nova en el "joc", que ells estan creant tambe una nova manera de contrarestar-ho (no diuen quina manera es).

Conviden a tothom a passar-hi i a trucar-los al telefon indicat per saber les activitats.

Metro L.Blava, Horta, sortida Lisboa, girar 180 graus i es veu "El Barco".

Apa, salut a la gent del barco -clar que si, com a minim son espontanis, i no tots hem de ser tant "correctes" com alguns voldrien-.
Paciència, i visca la festa i la gresca en l'ambient de barri!
Re: CSO EL BARCO : new social centre and community garden in horta
26 feb 2007
Vaig arribar tard, quan ja quasi tot estava dat i beneït. No obstant encara vaig poder contestar que la convocatòria havia tingut una resposta prou positiva. Per allà a quarts de deu del vespre encara hi havia una quinzena de persones i un ambient molt cordial.

Penso que, si bé la casa està força destartalada, el lloc és collonut des del punt de vista estratègic: té una mica de "pati" que dóna al carrer per on constantment passa gent que es para a conversar amb els "okupes". La sensació que en vaig treure és que sí que hi ha hagut bona rebuda per part dels veïns, els quals realment tenen ganes que passi quelcom extraordinari.

Suposo, però, que les autoritats no s'estan per hòsties, i que el somni durarà poc... quina llàstima que ens facin tornar a "tocar de peus a terra"; mira que s'hi està bé als "núvols" compartint amb la gent i visquen en harmonia amb l'entorn.
Sindicato Sindicat