Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Vaga dels jardiners/es de Barcelona
23 feb 2007
Vaga dels jardiners/es de Barcelona
Vaga dels jardiners/es de Barcelona
La totalitat de la plantilla de lâInstitut Municipal de Parcs i Jardins ha secundat la vaga de 3 hores convocada avui dia 23 de febrer; el motiu de la vaga i la posterior manifestació pels carrers de la ciutat és per fer patent la preocupació dels treballadors/es de Parcs i Jardins per aconseguir un Conveni Col·lectiu que no ens faci perdre més poder adquisitiu, que garanteixi la continuïtat de l'Institut Municipal com a ens públic, que doti a l'Institut -mitjançant oferta pública- del personal suficient per desenvolupar les tasques assignades per l'Ajuntament de Barcelona, la jubilació anticipada amb contracte de relleu, lâaplicació de la Llei de Riscos Laborals, a banda dâaltres demandes no per això menys importants. A més, hem volgut demostrar la nostre indignació per la querella presentada per l'Ajuntament de Barcelona contra cinc treballadors i per la sanció de 21 dies als treballadors de la Poda per demanar seguretat a la feina

La majoria de la plantilla (el 95% dels/es treballadors/es) de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins hem participat a lâaturada dâavui, i a la posterior manifestació pels carrers de la ciutat; en el transcurs de la mateixa sâhan cridat consignes com âJardiners en lluita per un conveni just, así, así, ni un paso atrás, este convenio lo vamos a ganarâ?.

A les 11 hores, uns 600 jardiners/es ens hem manifestat des de la Plaça Sant Jaume pels carrers del centre de la ciutat , tornant després de 2 hores de manifestació de nou a la plaça, o­n ens em trobat amb els/les veïns/veines de la Barceloneta, que estaven protestant per lâexpeculatiu Plà General Metropolita en la regulació de lâedificació tradicional de la Barceloneta

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga dels jardiners/es de Barcelona
23 feb 2007
Uns 350 treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona es manifesten contra la privatització de l'Institut
23/02/2007 13:26BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

Uns 350 treballadors de l'Institut de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest matí a Barcelona contra la "progressiva privatització" d'aquest organisme.

Els treballadors, que feien soroll amb xiulets i tambors, s'han concentrat a les 11.00 hores a la plaça Sant Jaume i han recorregut els carrers Ferran, les Rambles, la plaça Catalunya, el Portal de l'Àngel i del Bisbe i després ha tornat a Sant Jaume una hora després.

El president del comitè d'empresa, José Ruiz, ha explicat a Europa Press que després de dues mediacions amb la Conselleria de Treball "no s'ha produït cap acostament" de postures, pel qual tenen previst seguir mobilitzant-se.

Els treballadors han efectuat avui una aturada de tres hores per poder assistir a la manifestació i demà acudiran a l'acte d'inauguració de les obres de remodelació del Parc del Guinardó, al qual és previst que assisteixi l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Ruiz ha comentat que demanaran a Hereu que "intervingui" en les negociacions per intentar buscar una sortida al conflicte.

Amb aquesta mobilització, que ja han repetit diverses vegades, els treballadors pretenen forçar els responsables de Parcs i Jardins a arribar a un acord sobre el conveni col·lectiu.

Les demandes dels treballadors són augmentar la plantilla, que actualment té 920 treballadors, en un mínim de 180 persones, garantir que les seves tasques no traspassaran a empreses externes, augmentar el sou per sobre de l'increment de l'IPC anual i defensar la seguretat laboral.
Re: Vaga dels jardiners/es de Barcelona
23 feb 2007
Denuncien la "política repressiva" de Mayol a Parcs i Jardins

Els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins s'han manifestat contra la tinenta d'alcalde Imma Mayol a la plaça de Sant Jaume, davant l'Ajuntament de Barcelona. Els treballadors, representats pels sindicats, denuncien que "la presidenta de l'Institut, Imma Mayol, lluny de voler entrar a abordar i resoldre els problemes que venim arrossegant i que generen malestar en la plantilla i són causa de la conflictivitat a Parcs i Jardins (falta de personal, pèrdua de poder adquisitiu, promoció interna, prevenció en seguretat i salut, jubilacions, augment de les contractes...), una vegada més, en un clar intent de desviar l'atenció dels problemes reals i de posar-nos a la ciutadania en contra, carrega públicament contra les condicions laborals dels treballadors de Parcs i Jardins, acusant-los de ser 'uns privilegiats', ja que tenen una jornada de 35 hores, de dilluns a divendres en torn de matí, i que cobren, segons ella, sous que doblen els de les empreses privades del sector".

D'altra banda, la manifestació també ha servit per protestar contra "la política repressiva de l'Ajuntament, que es concreta en la querella criminal interposada per Imma Mayol a través de la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona contra cinc treballadors, tots ells membres del Comitè d'Empresa, o la sanció de 21 dies de feina i sou contra quatre companys de les brigada de poda per reclamar seguretat en el treball".

Per últim, manifesten que "l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, que es dedica a autopromocionar-se amb grans declaracions de principis, té una realitat: l'accidentalitat laboral gairebé triplica la mitjana de Catalunya (accidents amb baixa l'any 2005: Parcs i Jardins 16,94 cada 100 treballadors/es, mitjana de Catalunya, 5,95 cada 100 treballadors), o­n seguretat i salut només s'arreglen a través de denúncies a la Inspecció de Treball. L'Institut incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals des de qüestions tan bàsiques i senzilles com que tothom disposi de gel de bany a les dutxes fins a qüestions tan greus i nefastes que posen en risc la integritat física i la salut dels treballadors".

El recorregut de la protesta s'ha iniciat a la plaça de Sant Jaume, ha passat per les Rambles fins a arribar a la plaça de Catalunya i ha acabat al seu punt d'inici. De cara al pròxim 23 de març, els treballadors tenen previst fer una aturada de 7 hores.

publicat en e-noticies
Sindicat