Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Tolerència zero a Barberà del Vallès
23 feb 2007
Avui, tres companys de l'Ateneu de Barberà, han anat a fer efectiva la sentència final que va dictar la "jutgessa de pau", Irene Herrera Rojas. Davant d'aquesta nova política municipal respecte el jovent de la ciutat l'Ateneu de Barberà vol fer públic el seu posicionament.
suport_JoanDavidFabi.pdf
suport JoanDavidFabi.pdf (59,68 KiB)
EL GOVERN MUNICIPAL ENRAREIX LA CONVIVÃNCIA A BARBERÃ

Un dia després del ple extraordinari sobre lâestat de la ciutat tres joves implicats en la vida associativa de la ciutat, i que militen al centre social Ateneu de Barberà, han anat a buscar la sentència definitiva que ha imposat el âjutjat de pauâ? de la ciutat, amb una multa econòmica i un arrest domiciliari de dos dies pels desperfectes que va patir la façana de lâesglésia catòlica ara fa quasi un any, en uns fets que van ser del tot confusos i sobre els qual no existeix cap prova concloent contra els tres joves. El govern municipal ha enrarit la convivència a la ciutat judicialitzant la vida associativa, que sâafegeix a la seva política de tolerància zero sobre els espais públics i sobre el jovent que dissenteix de lâimposat âcivismeâ?, que només és una mostra clara de cinisme, hipocresia i política reaccionària contra la llibertat dâexpressió, de trobar-se i de moureâs pels espais públics i de trobada de la ciutat. En definitiva, una altra cara de lâestat de la ciutat.

Volem denunciar la belâ¢ligerància del govern municipal, amb la seva jutgessa de pau i la seva policia, per lâaparició dâunes pintades a la façana de lâesglésia catòlica, una façana que sempre ha estat bruta en una ciutat que sempre està bruta de pintades, on destaquen les de caràcter feixista i nazi a equipaments públics i municipals, existint una clara política de permissivitat per part del govern de Del Frago-Celestino, com es va denunciar al judici. Denunciem tot el procés judicial que sâha desenvolupat a Barberà, on la sentència final dictada per la número 16 a la llista del PSC-PSOE en les darreres eleccions municipals i empresària, Irene Herrera Rojas, és contradictòria amb lâatestat policial i lâacte del judici i no ha tingut en compte la defensa presentada. També denunciem lâactitud dâuns policies que no van aportar cap prova ni van assenyalar i identificar en concret a cap dels tres joves en relació als fets que van relatar al seu atestat. Els i lâagent només van parlar dels seus supòsits i dels seus prejudicis, contradient-se en alguns casos. Tampoc volem passar per alt a lâagent que va actuar amb violència aquella nit, agafant a un dels joves pel coll amb amenaces, que al judici no va estar present.

Altres coses que volem denunciar és la vista grossa que ha fet el govern municipal amb determinats atacs i destrucció dâinfraestructures i material municipals per part de determinats individus mentre porta a tres joves militants de lâAteneu a un judici de faltes que acaba en arrest domiciliari, resolució de conflictes que segons lâoficina del âjutjat de pauâ? és nova a la ciutat i que han tingut âel gust dâinaugurarâ? aquests tres veïns implicats a la vida associativa barberenca. Casualitats de la política local? També denunciem que el govern municipal i les seves policies no facin res davant del bombardeig dâenganxines que un partit de govern està practicant per la ciutat. Aquest partit té privilegis que no té la resta de veïnat de la ciutat? Però el més lamentable de tot es veure com algun dels agents implicats continua fent el âmachitoâ? quan es creua amb algun dels tres joves, provocant amb gestos, comentaris i mirades, que més que a Barberà sembla que estiguem al far-west. Què sàpiga, que no es caurà en les seves provocacions i que si aquest és el tipus de policia que paguem i que circula pels nostres espais públics no ens estranya que cada cop la convivència a Barberà estigui més enrarida i amenaçada, on la impunitat i lâabús de poder que practiquen agents de la policia local i, ara també, mossos dâesquadra està a lâordre del dia. En aquest sentit només volem recordar el nou episodi dâagressió física i verbal que va patir un altre jove de la ciutat el passat divendres 16 de febrer a les portes del Casal de Joves Obriu Pas per part dâun agent de les forces de seguretat de lâEstat, els Mossos dâEsquadra. Aquesta darrera agressió és un exemple més dâaquesta tolerància zero que estan practicant el govern Del Frago-Celestino.

Des del suport mutu i la solidaritat entre veïnat seguirem plantant cara a les denúncies, judicis, provocacions, censures i cacicades que els diferents governs municipals impulsin contra lâAteneu de Barberà, com hem fet en el passat, i als atacs dâintolerància que rep periòdicament el centre social en forma de pintades, silicona al candau de la porta i atacs incendiaris. En aquest sentit, des de lâAteneu de Barberà ens reafirmem en la nostra línia de treball: continuar impulsant lâassociacionisme autònom, autoorganitzat i autogestionat per millorar les condicions de vida del veïnat de la ciutat. També ens reafirmem en la nostra antiga demanda dâun control democràtic, veïnal i popular de les diferents policies que actuen a la ciutat, corresponsabilitzant al veïnat amb els temes de prevenció comunitària des de la creació dâun consell municipal on el veïnat i les entitats puguin exercir un control real de lâactuació de les diferents policies i redactin un codi deontològic dâactuació que els i les agents compleixin en totes les seves actuacions. No creiem en el discurs de la por, ni tampoc en el discurs de la porra, ni en la judicialització i la repressió de la vida municipal, creiem en la prevenció, en la participació directa i efectiva i en què no hi ha millor seguretat que la justícia social i la corresponsabilitat entre veïnat i ajuntament. A Del Frago i Celestino, a Báez, a les seves normatives, a les seves policies i al seu âjutjat de pauâ? només que tinguin clara una cosa: malgrat tota la pressió, criminalització, traves, muntatges i impediments que exerceixin sobre lâAteneu de Barberà i el jovent organitzat de la ciutat seguirem treballant amb el que sigui, quan sigui, on sigui i com sigui des de lâassociacionisme, la cultura i la política a la ciutat i per la ciutat.

Per últim, mostrar, de nou, tot el nostre suport al Joan, al David i al Fabi, i donar les gràcies al veïnat de Barberà que va participar en la festa de carnestoltes que es va celebrar a lâAteneu de Barberà el dissabte passat que, com sâhavia anunciat, destinaria part de la cafeta a cobrir la multa que sâimposés als tres joves. Gràcies a tothom per fer-ho possible i per tornar a mostrar una des les fortaleses del jovent i del veïnat barberenc, la dâunir-se per crear, construir, transformar i fer possible tot allò que es proposa. També volem fer una crida a tot el veïnat barberenc perquè el proper dissabte 3 de març surti i visqui lâespai públic de la ciutat plenament, sâexpressi com vulgui i mostri el seu rebuig a la política municipal del govern Del Frago-Celestino respecte els i les joves de la ciutat, caracteritzada per lâintent de precaritzar i criminalitzar, encara més, les seves vides quotidianes i la seva participació organitzada en la vida associativa, política, cultural i de lleure de la ciutat.

Ateneu de Barberà
23 de febrer de 2007

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa