Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
20a Calçotada popular de Sants
22 feb 2007
20a CALÇOTADA POPULAR DE SANTS
20 ANYS D'INDEPENDENTISME AL BARRI
20 ANYS DE CULTURA POPULAR
calçotada07.jpg
Diumenge 4 de març 2007
a partir 12 migdia a la Plaça de Sants
Amb les actuacions de:
- Gegants
- Ball de bastons
- Trabucaires
- Castellers
16:30 Concert de Xerramequ Tiquismiquis
En fem vint
Arribar a la vintena Calçotada Popular és motiu de celebració. Des del Casal Independentista de Sants “Jaume Compte� volem que aquest esdeveniment sigui compartit per totes les persones que han viscut amb nosaltres alguna d'aquestes vint calçotades.
Són molts els objectius que hem volgut aconseguir amb la Calçotada. El primer, recuperar un element de la gastronomia popular, el calçot. Per fer-ho bé, cal menjar-lo dret, amb pitet i un porró ben ple per compartir amb el respectable que s'aplegui. La Calçotada és per passar-la al voltant d’una taula a l'aire lliure i, si cau alguna taca de romesco, no serà malaguanyada si hem gaudit d’una bona menja en bona companyia.
La Calçotada Popular de Sants ha incentivat i recuperat la riquesa de la cultura popular catalana entesa com a forma de vida i d'expressió i no com a mer folklorisme. Volem agrair a la Colla Gegantera, a la Colla de Diables, a la Colla Castellera i a la nouvinguda Colla Bastonera els bons matins que ens han fet passar aquests vint anys. Les colles de cultura popular ens traslladen la passió per les tradicions populars i ancestrals del nostre poble.
Gràcies també a tots els solistes, grups de música i dansaires tradicionals que han actuat. Veus vives i actuals de l'ampli repertori de la cançó catalana que, després de menjar, ens han fet més agradable la tarda dels que recollim i dels que volen més gresca.
Des del Casal Independentista de Sants "Jaume Compte", amb un senzill acte, la Calçotada, hem volgut que la gent de Sants i de tots els racons dels Països Catalans que han vingut a visitar-nos coneguin i estimin aquesta festa com ho fem nosaltres.
Un any més, volem convidar-vos a la Calçotada Popular de Sants, un exemple de les moltes que casals, ateneus i col•lectius organitzen arreu de la nació catalana. I és que de calçotades cada cop n'hi ha més, però com les nostres, fetes amb els ingredients del compromís, la tradició, la germanor i la millor gresca, cap.
Visquin les Calçotades Populars!
Visquin els Països Catalans!
A la Vila de Sants, Febrer de 2007.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat