Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : sexualitats : dones
El Congrés no regula la prostitució: ni les ONG ni els partits es posen d'acord sobre aquesta mesura
22 feb 2007
El grup parlamentari de treball sobre prostitució no aborda el debat principal més polèmic i centra les seves propostes en reduir la demanda de serveis sexuals i recolzar les víctimes. Ni les ONG ni els partits arriben al consens.
Redacció Canalsolidari.org (22/02/2007)

El Congrés dels Diputats no promourà finalment la regularització de la prostitució, ni castigarà els clients, però impulsarà mesures contra el tràfic de dones, endegarà campanyes de sensibilització i crearà una xarxa nacional d'atenció a dones prostitutes.

Ãs la decisió que ha pres el grup parlamentari de treball que des de fa gairebé deu mesos prepara propostes i mesures sobre el conflicte de la prostitució.

La conclusió l'ha feta pública la Comissió Mixta dels Drets de la Dona després de la publicació d'un esborrany del seu dictamen final.

La comissió considera que "la prostitució no és un treball" i segueix així el criteri de Nacions Unides, que contempla la prostitució com a una explotació sexual, encara que existeixi consentiment per part de la víctima.

Manca de consens

En l'actualitat, el Codi Penal castiga el proxenetisme, és a dir, el lucre per part de tercers, mentre que la demanda de serveis sexuals no està prohibida.

El debat més polèmic i que el grup de treball esquiva es centra precisament en aquest aspecte: uns consideren que s'ha de legalitzar la seva pràctica i d'altres creuen que s'ha de prohibir i castigar la demanda.

La manca de consens social i polític en el tema de la prostitució és evident. Així, pel Partit Socialista i el Partit Popular, no s'ha de considerar com a ofici. Per altra banda, Esquerra Unida i Esquerra Republicana de Catalunya advoquen per donar rang laboral al treball de les assalariades del sexe amb l'objectiu de reconèixer els drets i obligacions de qui exerceix aquesta pràctica.

Reaccions en contra

Associacions de prostitutes y empresaris de locals d'altern denuncien la âcovardia políticaâ? d'aquesta decisió.

La portaveu de la Plataforma de Treball Sexual i Conciència, Clarisa Velocci, adverteix que la lluita contra el tràfic de dones ha de tenir com a prioritat la protecció de les víctimes i no, âcom fins araâ?, la persecució dels criminals.

Altrament, el Col.lectiu en Defensa dels Drets de les Prostitutes Hetaira assegura en un comunicat, que els preocupa âespecialmentâ? la postura d'un sector del feminisme que, âen nom de la dignitat de les donesâ?, nega la dignitat de les dones que volen seguir exercint voluntàriament la prostitució, fet que invisibilitza la seva existència i no reconeix els seus drets com a treballadores.

El secretari general tècnic de l'Associació Nacional d'Empresaris de Locals d' Alternació, José Luis Roberto, creu que el Govern no ha tingut el valor de regular un sector que mou 18.000 milions d'euros a l'any i en el que hi treballen 300.000 persones.

Per acabar de llegir la notícia: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7958

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: El Congrés no regula la prostitució: ni les ONG ni els partits es posen d'acord sobre aquesta mesura
22 feb 2007
Todos juntos por la regulación (negocio y explotación de la mujer). Unidos por interes comunes; la Mafia de la prostitución ¿empresarios de ocio?, ICV, EUiA , con Jordi Miralles a la cebeza, CC.OO. y un largo y bastante repulsivo etc. etc.
Sindicat Terrassa