Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat : laboral
Curs d'Economia Crítica a Tarragona
22 feb 2007
Dimecres, 21 de febrer del 2007 (16:40:13)


Objectiu dels curs

Aconseguir presentar una visió rigorosa i critica dels aspectes més rellevants i fonamentals del funcionament actual de la societat capitalista. Analitzar les conseqüències que lâevolució del capitalisme està tenint pel conjunt de les societats i intentar esbossar el debat al voltant de les diferents alternatives que sâestan plantejant des de diversos moviments socials sobre com destruir lâactual sistema dominant.

--------

CURS D'ECONOMIA CRÃ?TICA
Curs dâanàlisi econòmica de la societat actual

Tarragona, març /abril 2007


Continguts del curs

- Bloc 1.Elements bàsics per a lâanàlisi econòmic del capitalisme

1) dimecres 7 març :La societat en la que vivim : una sessió panoràmica
2) dimecres 14 març : Lâestructura fonamental dâexplotació
3) dimecres 21 març : El sistema productiu

- Bloc 2.Lâorganització i regulació del capitalisme

4) dimecres 28 març : El paper de lâEstat. Natura de lâEstat. La intervenció pública. La política econòmica del capitalisme actual

- Bloc 3.El capitalisme avui. Imperialisme o globalització.

5) dimecres 18 abril : La dinàmica actual del capitalisme

- Bloc 4.Formes de lluita per la destrucció del capitalisme.

6) dimecres 25 abril : El debat a lâentorn de les alternatives.

Les sessions tindran una durada de dues hores i mitja i es dividiran en tres parts: una primera exposició a càrrec dâalgun membre del seminari Taifa , una posterior discussió en grups al voltant dâalgunes preguntes directament vinculades amb el tema dels dia i que serveixen per orientar el debat i per finalitzar la sessió una posada en comú dels punts debatuts.

Es proporcionarà un dossier amb materials per a cada sessió que els participants hauran dâestudiar per a les respectives sessions.

Les sessions començaran a les 19.00 hores.

Es tracta dâun curs presencial que sâimpartirà a la Facultat de Lletres de la URV (Pl. Imperial Tàrraco, Tarragona), amb una duració de 15 hores lectives que seran convalidades per 1.5 crèdits de lliure elecció de la URV. El preu del curs és de 25 ⬠(inclou el cost dels materials) i no calen cap tipus de requisits per participar-hi.

Les sessions seran introduïdes per diversos catedràtics, economistes i llicenciats del Seminari dâEconomia Crítica Taifa
(www.seminaritaifa.com)


Inscripcions:

del 15 al 28 de febrer al Departament d'Història i Història de l'Art de la URV (Pl. Imperial Tàrraco) o en els col·lectius organitzadors.


Organitzen:

CGT Tarragona
cgttarragona ARROBA cgtcatalunya.cat
http://www.cgtcatalunya.cat

Nosaltres Som
http://www.nosaltressom.org


Què fa el Seminari dâEconomia Crítica Taifa

Vivim en una societat en la qual els aspectes econòmics ocupen un lloc predominant, en la que molts aspectes del que succeeix sâadscriuen a les exigències econòmiques i es justifiquen perquè lâeconomia impedeix que sigui dâuna altra manera. Moltes persones voldrien entendre alguna cosa més del que succeeix en aquesta societat en lâàmbit socioeconòmic, però es considera que és una disciplina de difícil comprensió i seguiment.

El Seminari dâEconomia Crítica Taifa ofereix cursos per a les persones que sâinteressen per entendre la situació i dinàmica econòmica dâaquesta societat. Pensem que lâeconomia pot ser comprensible per a qualsevol persona interessada si realment desitja entendre-la i esta disposada a realitzar un esforç.

Lâobjectiu de la seva tasca és entendre quins son els elements que regeixen la dinàmica dâaquesta societat per tal de poder participar, amb el conjunt dels moviments socials, en la transformació envers una societat més justa i satisfactòria pel conjunt de totes les persones i ecològicament viable.

Partint de la base que per tal de transformar la societat, la formació, entenent-la com la comprensió i el coneixement de la societat en la que vivim, esdevé imprescindible.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Curs d'Economia Crítica a Tarragona
22 feb 2007
Molt bé, endavant. Això í que és currar.
Sindicat Terrassa