Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
24 de febrer. Jornada d'accions descentralitzades contra la tortura.
21 feb 2007
El proper dissabte 24 de febrer el col·lectiu de suport al jove de Torà, convoca als col·lectius, associacions i tota la gent en general, a una jornada d’accions descentralitzades per mostrar el rebuig al recent rearxivament de la querella per tortures.
Fent una mica de memòria o per qui desconegui els fets, lâ1 dâabril en Jordi va ser detingut sota la Llei Antiterrorista, després de la incomunicació a les comissaries dels Mossos dâEsquadra va haver de ser ingressat a la UCI de lâHospital de Lleida. Durant el seu ingrés se li realitzà unes anàlisis a lâorina que el dia 5 dâabril donaven positiu en amfetamina. El dia 6 la presència dâaquesta substància, en unes noves anàlisis realitzades, havia desaparegut. Davant dâaixò es va interposar una querella per tortures a la que sâhi va sumar Memòria contra la Tortura com a acusació popular (més informació a: www.justiciatora.net o www.suportponent.net).


A principis de febrer del 2007 sâhan rebut noves notícies respecte a la querella per tortures. Aquesta havia estat arxivada per la jutgessa Maria Gemma Luengo el 26 de maig del 2006 però es va interposar un recurs a lâAudiència Provincial de Lleida que aquesta va resoldre en favor del desarxivament i la investigació. El jutge Jordi Guasch Vilalta, actualment titular del jutjat dâinstrucció nº 2, ha decidit ignorar a lâAudiència i procedir a un nou arxivament sense dur a terme totes les diligències que li demanava realitzar lâAudiència i amb una manca absoluta de fonaments jurídics.

Davant dâaquests fets la querella per tortures es troba de nou gairebé on era fa més de 3 anys quan es va interposar la querella per tortures. Durant aquest temps sâhan fet accions i actes de suport i denúncia, es tenen 26 mocions dâajuntaments i unes 700 signatures denunciant lâarxivament i demanant la investigació i esclariment dels fets. Però sembla que res no és suficient perquè no interessa ni el més mínim âjutjarâ? el que va passar.

Ara no és moment de rendir-se. Tant el jove de Torà, que va ser torturat a mans dels Mossos dâEsquadra i de la brigada dâinformació de la policia nacional, com tota la gent individual i de colâ¢lectius que li donen suport volen anar fins on calgui per no permetre que la tortura, habitual a les comissaries, es pugui seguir realitzant amb total impunitat.

Per això, el dia 24 de febrer necessitem el suport de totes, persones i col·lectius, perquè només la pressió i la solidaritat pot fer que la justícia investigui i no pugui seguir arxivant sense cap argument ni motivació.

(Jornada dâaccions descentralitzades el dissabte 24 de febrer. Caldria realitzar fotos i una crònica. A part de difondre-les pels mitjans que cregueu necessaris, ens les feu arribar a: justiciatora ARROBA sindominio.net per poder difondre-les des dâallí).

Prou tortures! Prou impunitat!
Mira també:
http://www.justiciatora.net
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa