Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
La Barceloneta vaya negocio para las constructoras
20 feb 2007
El Ayuntamiento de Barcelona quiere aprobar un Plan que permitirá a las constructoras especular y hacer negocio con el barrio de la Barceloneta
La asamblea de vecinos y vecinas de la Barceloneta han decidido movilizarse contra la aprobación provisional en el Pleno del Ayuntamiento del día 23 de febrero del Plan General Metropolitano en la regulación de la edificación tradicional de la Barceloneta, un plan que permitirá y subvencionará a la iniciativa privada (constructoras)para efectuar la remodelación de las viviendas del barrio y que representará para muchos vecinos y vecinas el que tengan que marcharse del barrio cuando no quieran hacerlo.
Ante este Plan especulativo, que con la excusa de adaptar las casas del barrio para una mayor accesibilidad (Plan ascensores), se esconde la transformación de la Barceloneta de un barrio popular y tradicional en un nuevo barrio de diseño para la gente de bien (es decir de alto poder adquisitivo.

Ante esto, los vecinos y vecinas exigimos al Ayuntamiento y a los partidos políticos:

1. La moratoria del plan hasta que no haya un estudio del impacto social que el plan pueda tener en el barrio y un proceso de participación real; y que el plan recoja así las necesidades que tiene el barrio.

2. La inclusión de las medidas sociales y asistenciales que necesita La Barceloneta.

3. La protección del barrio como patrimonio histórico. La Barceloneta es un barrio patrimonial, pero no sólo sus edificios, sino también las costumbres de la gente que ahora vivimos en él.

4. La aplicación del plan sólo puede darse si todos los vecinos estamos de acuerdo con él. No queremos que el Ayuntament nos pase el conflicto a los vecinos, sino que se haga cargo de los problemas que el plan supondrá.

5 Ni con este, ni con ningún otro plan puede existir la posibilidad de que haya vecinos que tengan que marcharse del barrio cuando no quieran hacerlo.

Si el Ayuntamiento y los partidos políticos no atienden las peticiones de los vecinos y vecinas de la Barceloneta, la llama de la confrontación prenderá en el barrio y los partidos políticos que controlan el Ayuntamiento de Barcelona tendrán un grandísimo problema

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Barceloneta vaya negocio para las constructoras
21 feb 2007
Com es nota que els que escribiu això no us heu llegit aquest projecte. Soc veina de la Barceloneta i tot i que aquest projecte és millorable, per primer cop tenim un projecte amb cara i ulls que defensa la nostra gent gran, que els facilitarà ascensors per poder pujar a casa, i que protegeix a propietaris, però sobre tot a lloghaters.
Informeu-vos abans de fer demagògia barata que, a més, està recolzada pel PP, com es pot veure avui al diari EL PUNT (pàg. 8)
Re: La Barceloneta vaya negocio para las constructoras
21 feb 2007
Mira laia dubto que el teu siguis veïna de la Barceloneta i dubto amb el que dius que t’hagis llegit el projecte de remodelació que pretén aprovar l'Ajuntament. I et diré que dubto de la teva paraula perquè jo he assistit a totes las assemblees que s’ha realitzat pel tema i exceptuant els “socialistos� del barri que sempre anaven dient que havia que esperar, que no calia precipitar-se, que no calia crear alarma social, ningú ha vingut a explicar els avantatges d’aquest Pla.
Dubto a més que diguis la veritat que t’has llegit el projecte perquè sinó sabries com bé van explicar en la xerrada realitzada el passat 14 de febrer en el Centro Civico on van intervenir; Arquitectes sense Fronteres, Josep Dt.. Vilanova urbanista, Marcè Tatjer geògrafa, Josep Molina advocat,Zaida Muxí, arquitecta i l'Oficina pel Dret a l'Habitatge que el Pla planteja la rehabilitació a través de la iniciativa privada; és a dir a través dels propis veïns afectats o a través de les immobiliàries.
Per tant davant de l’alt cost de les obres és difícil que per iniciativa veïnal es puguin realitzar les obres i si en canvi representa una suculenta expectatives de negoci per a les immobiliàries
A més, davant de d’elevat cost de les obres, és previsible que molts propietaris no
puguin assumir-ho i hagin de malvendre, i que els arrendataris no puguin resistir
l’augment dels lloguers conseqüent a la rehabilitació, i així deixaran pas a
sectors de població amb més capacitat adquisitiva.
Per altra banda, els danys sobre el patrimoni arquitectònic també serien
devastadors, perquè el pla considera com a rehabilitació fins i tot l’enderroc
total de l’edifici.
Finalment, la decisió d’instal•lar o no ascensor en cada finca no serà voluntària
sinó que recaurà en els propietaris que sumin més del 50% de la superfície
construïda, comptant que les promotores poden disposar de finques senceres, i que
la voluntat dels arrendataris no compta per a res.
D’aquesta manera, una intervenció urbanística de gran abast, amb efectes dràstics
sobre el conjunt del barri, de la qual és responsable l'Ajuntament, que pretén amb la excusa dels ascensos crea el marc idoni per que la iniciativa privada (immobiliària i constructors) especulin i facin diners amb la Barceloneta

PD.: la mà de l'Ajuntament és molt llarga i sempre té diners per a pagar a "sicarios", i tu si no ets un d'ells, pasate per la plataforma en defensa del barri que et podran explicar el que representa el Plà
Re: La Barceloneta vaya negocio para las constructoras
21 feb 2007
si fuese vecina del barrio estarias indignadisima
colega mas que nada por que los quu hemos nacido alla , ya no vivimos solo podemos ir a ver a la familia para ver como cada dia se transforma mas el barrio y no precisamente para que los abuelos puedan subir a sus casas si no para que los erasmus y demas podais tirar por tierra cualquier lucha vecinal
que sepas que no es lo mismo ser del barrio que vivir en el barrio maca!!!
Re: La Barceloneta vaya negocio para las constructoras
22 feb 2007
Barceloneta
ARTURO San Agustín
La Barceloneta, barri oblidat, menys pels especuladors, des de fa uns dies està cabrejat. Ha arribat la teva hora, Barceloneta. L'especulació sempre és puntual. El que passa és que el seu rellotge no és el nostre.
Ha arribat la teva hora, Barceloneta. Així semblen anunciar-ho els clarins del totxo, mentre Ricardo Antequera, aquell pescador que parlava d'honor i a qui anomenàvem el Pirata, també se'ns ha mort. La Barceloneta serà el barri més car de Barcelona i això ho saben molt bé tots els que estan en el negoci del totxo i alguns vius camuflats que habiten en aquesta república. Compte amb aquests vius, Barceloneta. Tots sabem molt bé el que són els cavalls de Troia, però sovint ens n'oblidem.
Un dia nefast el d'ahir. Bufava el llevant a moltes cares de la Barceloneta. Ahir, en lloc de donar- me el bon dia al bar Emili, la primera cosa que Vicenç Forner va fer va ser sacsejar-me. O sigui, que, segons aquest príncep, els periodistes, a més a més de crear alarma social, som còmplices de polítics i d'aquesta gent del totxo com Florentino, aquell que va regnar un temps al Reial Madrid i que ara és en boca de totohom a la Barceloneta perquè algunes de les grues que apareixeran a la platja seran seves. Forner sosté que polítics, periodistes i excavadores sempre anem junts.
Emilia Llorca, la presidenta de l'Associació de Veïns l'Ostia, sospita que els ascensors que alguns volen instal.lar a certes finques de la Barceloneta i que obligaran que un veí per replà sigui expropiat, només són la coartada que necessiten els del totxo i l'anunci de l'èxode forçós al qual es veuran obligats els que han sobreviscut en un barri que l'ajuntament ha ignorat. Perquè, a veure si ens entenem: la platja no és el barri. L'única cosa que l'ajuntament ha fet per la Barceloneta va ser construir els pisos que ara ocupen els terrenys dels antics tallers de La Maquinista. Només això. Això, robar-li l'escullera i omplir-li la platja de tambors caribenys i de carteristes.
Ha arribat la teva hora, Barceloneta. Compte, doncs, amb algun cavall de Troia. Alerta amb els vius.
Sindicato Sindicat