Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Agressió policial a Sants
20 feb 2007
(comunicat Assemblea de Barri de Sants)
AGRESSIÓ POLICIAL A SANTS

El passat 3 de febrer el barri de Sants va patir una operació policial extremadament agressiva i totalment incomprensible.

Cap a les 21h vuit furgonetes del Cos d’Antiavalots dels Mossos d’Esquadra van irrompre al carrer Olzinelles en sentit contrari. Un cop van arribar a la Sala Bahia, van carregar brutalment contra un grup de persones que s’esperaven per entrar-hi, amb cops de porra i llançament de pilotes de goma.

Una vegada la gent es dispersà, les unitats antiavalots van assetjar el barri amb intimidacions, agressions indiscriminades i pallisses, amb el resultat d’una desena de persones ferides de consideració. De moment, quatre de les menors d’edat que patiren lesions i que requeriren assistència mèdica tenen previst presentar denúncies contra l’actuació policial, a través de les seves families.

Considerem que aquesta actuació policial s’emmarca en un context mediàtic i institucional de repressió de l’ús social del carrer. Només es pot entendre com una provocació que buscava titulars fàcils per a seguir criminalitzant els centres socials autogestionats i legitimar els discursos de la seguretat, que camuflen els problemes que veritablement afecten la població: crisi de l´habitatge, precarietat laboral...

Exigim aturar aquest tipus d’estratègies de tensió i exhortem als responsables politics dels Cossos Policials a donar explicacions respecte el veritable origen d’un operatiu policial totalment gratuït, a depurar responsabilitats i, en el cas d’haver ordenat ells mateixos l’actuació, a dimitir.

Però sobretot fem una crida a expressar el rebuig social a aquests tipus d’actuacions policials, a solidaritzar-nos amb les persones afectades i a defensar l’ús lliure i col•lectiu del carrer front la intenció institucional de gestionar de forma autoritària i violenta l’espai públic.

Assemblea de Barri de Sants- ......

www.barrisants.org
Mira també:
http://www.barrisants.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agressió policial a Sants
20 feb 2007
ssaura
Sindicato Sindicat