Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP de Martorell defineix les prioritats en matèria d'urbanisme i medi ambient
19 feb 2007
En el marc del primer punt de trobada, celebrat avui diumenge a la seu de l’Associació de veïns de Can Carreras, la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell ha fixat els eixos en matèria de medi ambient i urbanisme que centraran el seu programa polític en les eleccions del proper mes de maig.
puntrobada.gif
Els punts de trobada han estat el mecanisme amb el que la candidatura martorellenca ha encetat el procés de confecció del programa electoral. El punts de trobada, estructurats en quatre sessions que aborden quatre eixos temàtics, han donat el tret de sortida avui amb propostes sobre les polítiques que la CUP prioritzarà després de les eleccions municipals.

Així, davant de més dâuna vintena de persones, Anna Maria Rodrigo i Marc Muntaner, responsables de la comissió dâurbanisme i medi ambient de la CUP han exposat la feina feta fins al moment i quina era la radiografia que sâhavia realitzat des de la Candidatura dâUnitat Popular pel que fa a lâurbanisme i al medi ambient.

Després de constatar la manca de voluntat política que ha existit per part de lâactual equip de govern a lâhora dâestablir polítiques valentes per fer front alguns dels problemes estructurals que pateix el municipi, el punt de trobada ha començat a posar fil a lâagulla en alguns dels aspectes prioritaris per a la candidatura de lâesquerra independentista, com ara la mobilitat i lâhabitatge.

En matèria de mobilitat sâhan constatat el gran nombre dâalternatives existents a lâactual col·lapse del municipi i sâha apostat dâuna forma clara i contundent per models de superació a lâús massiu del transport privat.

Pel que fa a lâhabitatge, el punt de trobada de la CUP ha assumit la gravetat del problema al municipi i la necessitat de fer un canvi de rumb radical pel que fa a les polítiques que el consistori haurà de dur a terme dâara en endavant. Després de constatar el creixement desproporcionat de Martorell, les persones reunides en el punt de trobada han començat a dibuixar les possibilitats dâun model dâhabitatge sostenible i que sigui capaç de fer front als reptes de futur.

Per acabar la CUP ha constatat la necessitat dâunes polítiques que es regeixin per la sostenibilitat com a principi director de totes les polítiques engegades pel consistori i nâha reivindicat la obligatorietat dâefectuar-se dâuna forma ferma i transversal.

Els punts de trobada continuaran abordant els tres eixos que resten:

POLÃ?TIQUES SOCIALS: diumenge 25 de febrer a les 18h a lâAAVV El Pla.
CULTURA: diumenge 4 de març a les 18h a lâAAVV Barri Rosanes.
PARTICIPACIÃ: dissabte 24 de març a les 18h al Centre Cultural.
Mira també:
http://www.amartorell.com/cup

This work is in the public domain
Sindicat