Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Vesprada Amazigh a Nou Barris
19 feb 2007
El proper divendres 23 de febrer, l’Assemblea de Joves de Nou Barris, juntament amb el col•lectiu Agrau - Assemblea de Grups Amazigh de Catalunya-, organitzaran la Vesprada Amagizh, la tercera emmarcada en les Vesprades Internacionalistes al Casal Popular Tres Voltes Rebel.
amazigh.JPG
Vesprades Internacionalistes.

El Poble Amazigh.

Després d’Andalusia i Argentina, ara toca fixar la mirada a un continent de persones, cultures i drets aixafats per les pràctiques capitalistes d’ahir i d’avui. Parlem d’Àfrica, i dins d’ella, el Poble Amazigh.

Aquesta cultura representa una de les civilitzacions més antigues del món, ja que nasqué fa vint-i-vuit segles. Actualment, els Imazighen no gaudeixen d’una unitat lingüística i cultural degut a les ofensives sofertes contra la seva identitat, per part de les colonitzacions aràbica i occidental.

Els focus socioculturals del poble Amazig resten repartits en diversos estats com Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, Egipte... fet que provoca un aïllament dels moviments de lluita de reivindicació nacional, i per tant, una menor incidència a gran escala. Malgrat tot, és un poble que històricament ha gaudit d’un caràcter rebel i, per mitjà de la perseverança de les seves dones i homes, ha sobreviscut als atacs dels sistemes d’opressió en els diferents moments històrics fins els nostres dies.

L’Assemblea de Joves de Nou Barris i el col•lectiu AGRAU, amb la intenció de donar veu a les realitats històriques silenciades pels poders fàctics i imperialistes d’aquí i d’allà, realitzaran un conjunt d’activitats lúdiques, formatives, gastronòmiques i musicals vinculades amb el poble Amazigh i la seva lluita.

Us hi esperem!

Assemblea de Joves de Nou Barris.
Casal Popular Tres Voltes Rebel.
c/ Argullós, 108. Nou Barris - Barcelona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vesprada Amazigh a Nou Barris
19 feb 2007
Bien chavales!!
Seguid así.
Salud
Sindicato Sindicat