Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Bons propòsits sense dates perquè el sector tèxtil asseguri condicions laborals dignes
19 feb 2007
Una trobada reuneix sindicats, associacions de consumidors, Setem i IO amb empreses del sector tèxtil. La patronal assegura âaplicar els codis de conductaâ? mentre que les ONG recorden que és necessari âgarantir allò que se signaâ?.
Redacció Canalsolidari.org (19/02/2007)

Sindicats, associacions de consumidors, ONG dedicades al comerç just i empreses del sector tèxtil s'han assegut a la mateixa taula.

L'objectiu: assolir que el sextor tèxtil asseguri unes condicions laborals dignes, sobretot per a aquestes persones que viuen en âels països de baix costâ? i treballen precàriament per teixir les peces que vestim aquí.

Això ha tingut lloc aquest cap de setmana, precisament quan se celebra la Setmana Internacional de la Moda de Madrid, un d'aquests esdeveniments que omplen portades de premsa i programes de televisió d'art, vestits, jaquetes i desfilades.

I mentre uns discuteixen de colors, la qualitat del tall de les peces i rendibilitat; uns altres recorden que el 70% de les peces de vestir es fabriquen en països en vies de desenvolupament i més del 40% de les peces que ens vesteixen a l'Estat es fabriquen a països en els quals no es respecten els drets laborals internacionals.

Les organitzacions socials demanen al sector tèxtil que respecti les normes internacionals i assegurin els drets laborals, sobretot per a aquestes persones que viuen en âels països de baix costâ?.

Així l'hi han exposat a la Federació Espanyola d'Empreses de la Confecció (FEDECON) durant una trobada amb el president de l'entitat, �ngel Asensio, en la qual a més d'Intermón Oxfam i Setem, també han estat presents representants de sindicats i associacions de consumidors.

Per acabar de llegir la notícia:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7953
Mira també:
http://www.ropalimpia.org/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat