Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
L'Església catòlica arremet a Nova York contra els condons
19 feb 2007
L'Església catòlica de Nova York (EUA) ha condemnat aquesta setmana el condó i ha declarat una guerra oberta a l'ajuntament de la ciutat pel seu anunci de repartiment gratuït de milions de profilàctics. "La decisió de distribuir milions de condons és tràgica i equivocada" resa una declaració que la cúpula catòlica novaiorquesa va emetre vint-i-quatre hores després que l'ajuntament presentés la seva campanya el Dia de San Valentí. En la seva declaració, l'arquebisbe de Nova York, Edward Cardinal Egan i el bisbe de la diòcesi de Brooklyn, Nicholas DiMarzio, van denunciar: "Els nostres lideris polítics no protegeixen el to moral de la nostra comunitat". Viuen en l'Edat Mitjana.


"Degraden els estàndards socials i estimulen una activitat sexual inadequada, omplen els nostres barris de condons", van afirmar els prelats, que van criticar que "els diners del contribuent s'utilitzin a fabricar i repartir condons".



La resposta de l'alcalde Michael Bloomberg no es va fer esperar i per boca d'un dels seus portaveus, Stu Loeser, aquest mateix dia va subratllar: "Amb el degut respecte a l'arquebisbe Egan i al bisbe DiMarzio, pensem de manera diferent".



"Pensem que el que fem és salvar vides humanes, i que això és l'important" va dir el representant de l'ajuntament novaiorquès, que no és la primera vegada que llança una campanya de repartiment gratuït de preservatius.




Entre juny de 2005 i el mateix mes de 2006, l'ajuntament ja distribueix sense cap cost 18 milions de profilàctics encara que la novetat aquest any és que els condons duen el nom de la ciutat.



Presentats a so de bombo i platerets el Dia de Sant Valenti, els batejats NYC Condoms han convertit la ciutat dels gratacels en la primera del món que encunya la seva pròpia marca de preservatius.



Amb un embolcall en el qual es barregen els colors de les diferents línies del metro novaiorquès, els NY Condoms es poden retirar gratuïtament en 800 locals, inclosos clíniques i centres de salut, restaurants i bars, discoteques i botigues.



També es poden trobar en una línia de roba interior masculina i femenina amb igual disseny i butxaques on guardar-los.



Al voltant de 100.000 novaiorquesos, segons dades que remena l'ajuntament, no van utilitzar preservatius en les seves esporàdiques trobades sexuals durant 2006 en una ciutat que registra el major índex de sida del país. En l'actualitat la sida és la tercera causa de mort entre els menors de 65 anys en la zona urbana, després del càncer i les dolències cardíaques. Solament el 2005, últim any del que hi ha dades, van comptabilitzar a Nova York 1.400 decessos per sida, que té particular incidència en la població afroamericana. I també entre els hispans, que constituïxen el 30 per cent dels infectats pel virus VIH. A part d'evitar els embarassos no desitjats, sobretot d'adolescents, el propòsit no és altre que "frenar aquesta pandèmia", va precisar el comissionat novaiorquès de salut, Thomas R.Frieden.



El funcionari municipal va anunciar que l'ajuntament ha encarregat ara com ara 26 milions de condons però va advertir: "Si necessitem més, encarregarem més".






Font: Religió Digital

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat