Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Rebel•lió i Dignitat, les lluites autònomes a l’Estat espanyol (1970-1977)
18 feb 2007
Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del projecte Rebel•lió i Dignitat, les lluites autònomes a l’Estat espanyol (1970-1977). Una iniciativa que pretén projectar una mirada des del present a aquelles pràctiques anti-autoritàries i anti-capitalistes que van desplegar-se a l’Estat espanyol durant la dècada dels setanta. Com podeu veure en el cartell adjunt, la presentació es farà a l’Ateneu Barcelonès a les 19:30 hores del dia 20 de febrer.

El projecte consta de tres pilars:

- Una web-arxiu digital, www.luchasautonomas.net, en la qual es recullen, digitalitzats, documents i publicacions de l’època.
- Un vídeo documental.
- Un llibre que publicarà l’editorial Traficantes de Sueños.

Després d’un any de treball hem volgut plantejar aquesta primera trobada com un encontre en el qual poder recollir les vostres observacions i suggeriments per tal de continuar avançant.

Ens trobem immersos en una febre de “recuperació de la memòria�, més concretament de la “memòria democràtica�, que no és altra cosa que un espectacle amb el qual, malgastant milers d’euros, es (re)construeix un discurs legitimador dels partits polítics i sindicats que van actuar com a catalitzadors del pacte democràtic. Així, es fa desaparèixer, mitjançant el silenci, una part del vell moviment obrer que per les seves pràctiques i formes organitzatives va anar més enllà de la possibilitat del pacte plantejant una autèntica ruptura revolucionària. Nosaltres no pretenem recuperar aquesta memòria, creiem que el que interessa és mirar des del present, introduir aquests relats de rebel•lió i dignitat en la nostra quotidianitat per tal de comprendre i resistir en el moment històric actual.

Si bé és cert que en les noves formes de politització hi podem seguir la pista d’algunes de les intuïcions en les quals es basaven les pràctiques autònomes, no creiem possible ni necessari establir un diàleg entre aquests dos moments històrics, més aviat pretenem que es produeixi una irrupció incòmoda, una interferència en el discurs de l’obvietat amb què el capitalisme ens amenaça.

Per a tot això i molt més esteu convidats a participar en aquesta nova convocatòria d’Espai en Blanc.

Salutacions.

E. B.
Lloc:     Ateneu Barcelonès
Adreça:     C/ Canuda, nº 6
Mira també:
http://www.luchasautonomas.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat