Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Concentració per la Núria a Tarragona
17 feb 2007
Aquest mati a les 12 s'ha realitzat a Tarragona una concentració demanant la inmediata excarcelació de Nuria Pórtulas.
conc nuri tarraco 17-2-7.jpg
Aquest mati a les 12 s'ha realitzat a Tarragona una concentració demanant la inmediata excarcelació de Nuria Pórtulas. Una cinquentena de personas han mostrat la seva solidaritat amb la Núria, en el monument als Despullats, a la Rambla on s'ha llegit el següent comunicat:

"La matinada del dimecres 7 de febrer de 2007, La Núria Pórtulas va ser detinguda al barri de Pont Major (Girona) on vivia. Se l'acusava de pertinença a banda armada i tinença d'explosius. Se li va aplicar la llei antiterrorista i la van portar a Barcelona on va estar incomunicada fins el dijous 8 a la nit, que la van traslladar a Madrid. L'endema, va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional espanyola on va declarar davant el jutge Santiago Pedrazo.
El jutge, després de prendre declaració a la Núria, ha decidit retirar els càrrecs de tinença d'explosius ja que senzillament no existien; però, en canvi, ha dictat presó provisional fins que s'acabin les diligències de l'investigació. Això vol dir que la Núria es passarà unes setmanes a la presó fins que no s'acabi la primera investigació i el jutge decideixi deixar-la en llibertat o mantenir-la a la presó en espera de judici. Cal recordar que l'única prova que han aportat els Mossos d'Esquadra en aquest cas és l'agenda que van requisar-li, on suposadament hi constaven adreces d'institucions públiques. En la declaració, quan la Núria ha estat preguntada sobre aquest tema, ha contestat que està buscant feina i per aixo tenia les adreces.
És surrealista que portar a sobre un llistat amb noms d'institucions justifiqui l'aplicació de la Llei Antiterrorista i l'ingrés a presó. En tot cas, el que està clar és que la Núria en aquest moment està empresonada senzillament perquè és anarquista, perquè els interessa reprimir la dissidència, perquè és una jove amb esperança...
Els Mossos d'Esquadra, un cop més, han demostrat la facilitat en que es tergiversa la realitat; aquest cop capitanejats per la direcció d'Iniciativa Catalunya els Verds (ICV), ja que és a ells a qui recau el poder que otorga la consellera d'interior de la Generalitat.

La repressió no s'atura, la solidaritat tampoc!
Llibertat pres@s politiques!"

Font: Directa el Camp
Foto: Col.lectiu Instamatic

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Concentració per la Núria a Tarragona
17 feb 2007
als babosos de IC-V ja els ha vist llautó com a plaça de braus... endavant penyita del tarragonès!
Re: Concentració per la Núria a Tarragona
18 feb 2007
De totes maneres, no us atribuleu, que qui n'és el culpable darrer no són ls d'ICV sinó la Llei Antiterrorista, que permet barrabassades així.
Re: Concentració per la Núria a Tarragona
18 feb 2007
En aquest cas no és la Llei Antiterrorista. L'operació per detenir-la no va començar a l'Audiència Nacional, en van ser artífexs la UCI (Unitat Central d'Investigació dels Mossos) i en Joan Boada (Iniciativa) perfectament assabentat des del començant de tota la operació.
Re: Concentració per la Núria a Tarragona
18 feb 2007
...per què ICV-EUiA frena, criminalitza i empresona els moviments socials amb muntatges policials i abusos de poder? Feu-vos-ho mirar. Sou la mugre!!!
Re: Concentració per la Núria a Tarragona
18 feb 2007
felicitats companys! el proper cop aviseu amb temps que vindrem a donar-vos suport. salute!
Sindicat Terrassa