Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Pres@s al carrer: Núria Pòrtulas llibertat !
17 feb 2007
Us trametem el posicionament de l'última de les entitats gironines que s'han manifestat a favor de l'alliberament de la Núria Pòrtulas. Empresonada la setmana passada arrel d'una operació dels mossos d'esquadra. Ahir al vespre més de 200 persones es van concentrar davant la seu d'Iniciativa-EUiA per exigir el seu posicionament davant la situació de la noia.



**Des de l'ANG ens sumem al clam per la llibertat de la Núria Pòrtulas**

Des de l'Associació de Naturalistes de Girona volem manifestar el nostre més enèrgic rebuig a la detenció de Núria Pòrtulas. Aquesta acció ens sembla totalment desproporcionada i faltada de proves. La Núria més enllà de les seves legitimes idees polítiques és una persona estimada i respectada dins els moviments socials gironins i amb fort compromís de solidaritat cap els altres, com demostren les mobilitzacions de suport d'aquest darrers dies. Exigim, conèixer la situació de la Núria i demanem la seva llibertat i l'esclariment de les raons per les que s'ha optat per aquesta mesura de repressió que entenem indiscriminada. Accions com aquesta demostren que legislacions com la "llei antiterrorista", més enllà del ús que si li vol donar acaben posant en qüestió la democràcia i sent instrument de la persecució dels més febles (com en el cas de l'escamot Dixan), la dissidència i d'aquells que legítimament creuen que un altre món és possible.

Associació de Naturalistes de Girona, 14 de febrer de 2007

http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s



Un article publicat a La Vanguardia a l'edició del 14 de febrer i signat per Enrique Figueredo, ha estat redactat mitjançant informació provinent de dades manipulades de l'agenda de Núria Pòrtulas, noia de Girona empresonada sota acusacions de terrorisme.

Segons explica Figueredo: "En ella (referint-se a l'agenda), entre otras anotaciones, aparece una relacionada con la detención de Juan Antonio S. en catalán y castellano, que llamó la atención de los investigadores. «Se puede hacer lo que sea respecto a él, ningún problema, con daños y finalidades terroristas»."
Aquesta frase que l'article cita literalment extreta de l'agenda ha estat construïda amb dos anotacions diferents que es troben a llocs diferents de l'agenda. La primera part de la frase: "Se puede hacer lo que sea respecto a él, ningún problema", està escrit a una pàgina de l'agenda on la Núria redactava les decisions que s'havien près arrel de la campanya de suport a Juan Antonio S. Després de parlar amb ell i debatre-ho es va decidir fer un comunicat, parlar amb entitats (és a dir, el "lo que sea" que surt a la nota), i que Juan Antonio S. no s'hi oposava.
La segona part de la frase: "con daños y finalidades terroristas" es trobava a un altre lloc de l'agenda, però sense la paraula "con", que el periodista s'inventa ja que la necessitava per lligar les dues parts de la frase.
A més, aquesta segona part és una anotació de la Núria durant una reunió amb l'advocat Salellas, on aquest respòn a una pregunta de Núria: De que acusen a en Juan?, resposta de Salellas: "daños y finalidades terroristas", en castellà i tal i com figurava a l'atestat.
Hi ha altres aspectes de l'article que també han estat manipulats o inventats, com ara "el acopio de información acerca de tres sedes guvernamentales" o "en su agenda anotó el tipo de vigilancia con que contaban tres edificios oficiales gerundenses". Ja que el periodista no cita les fonts, no es pot certificar que la manipulació sigui de la seva pròpia autoria o de les fonts. Si fossin les fonts, el fet seria més greu encara, ja que apuntaria a un delicte de manipulació de dades per part d'agents dels mossos d'esquadra


http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s



CiU, PSC i ERC donen suport a la presa Núria Pòrtulas


Un ple extraordinari de l'ajuntament de Sarrià de Ter ha aprovat aquest migdia una moció de suport a la jove anarquista Núria Pòrtulas, empresonada des del passat divendres 9 de febrer.

Recordem que l'operació policial que va portar a la presó la jove de Sarrià va ser fruit d'unes suposades investigacions dels mossos d'esquadra.
La moció ha estat votada favorablement per CiU, PSC i ERC. Recordem que els últims dies s'han fet concentracions i manifestacions amb centenars de persones a les portes de la seu d'Iniciativa-EUiA a la ciutat de Girona, per la seva responsabilitat política al Departament d'Interior.

http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s




Segons informa el diari El Punt, els sindicats de l'hospital Josep Trueta de Girona han organitzat una campanya de suport a Núria Pòrtulas i la seva família, motivada perquè la mare de la noia treballa d'administrativa al centre i la Núria també hi havia treballat fent substitucions esporàdiques.

La campanya consisteix principalment en una penjada de cartells a les entrades de l'hospital, en el repartiment del manifest elaborat pels organitzadors de les activitats a favor de la noia i en una recollida de signatures, i per avui s'ha convocat una manifestació davant de l'entrada de l'edifici. Segons va explicar Ramon Serna, del sindicat Catac, la mare «és apreciada per tothom», i la Núria està «ben considerada» entre els companys.


http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s

This work is in the public domain

Comentaris

Dissolucio Audiencia Nacional=TOP franquista=Inquisicio
17 feb 2007
Especialistes en crear Estats d'Excepcio encoberts, il·legalitzen, torturen, assetgen, terroritzen... homes i dones, viles i ciutats, sembla que tenen especial predilecció colonial per certes contrades... el 92, el comando Dixan i ara la Nuria, en la més fosca tradició dels Torquemada, segrestadors professionals, la nova Gestapo de l'Estat espanyol amb la col·laboració desinteressada de tots els peleles del poder, fahrenheit 451, si t'assenyalen amb el dit acusador estas perdut, El Proces s'engega, tens els dies comptats
Re: Pres@s al carrer: Núria Pòrtulas llibertat !
17 feb 2007
A Tarragona trenta persoes s'han concentrat a l'Estatua dels Despullats per donar la seva solidaritat a la Núria, malgrat el mal temps i la pluja que ha anat caient tot el matí. S'hi han estat una hora i al final han llegit un manifest. La premsa hi ha aparegut.
Sindicato Sindicat