Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Setmanari de comunicacio Directa 14 de febrer
16 feb 2007
portada.jpg
Directa número 36. Dimecres, 7 de gener de 2007

>Interior no té cap prova contra Núria Pòrtulas
Girona // Empresonen una jove anarquista sota aplicació de la Llei Antiterrorista
Dimecres 7 de febrer a la matinada un gran desplegament dâagents dels Mossos dâEsquadra detenien sota la llei antiterrorista la Núria Pórtulas a la casa del barri de Pont Major de Girona on vivia. Els Mossos lâacusaven de pertinença a banda armada i tinença dâexplosius i van efectuar dos escorcolls: un a la mateixa casa i un altre a la casa dels pares de la detinguda, a Sarrià de Ter âun tercer escorcoll va ser denegat pel jutge de lâAudiència Nacional espanyola.
Segons la defensa, la inexistència de cap prova que faci suposar la seva col·laboració o pertinença a cap banda armada fa desproporcionada la decisió dâingrés a presó provisional adoptada pel jutge.

>Baltasar vol legalitzar les mines que contaminen el Llobregat
Catalunya // Medi Ambient es disposa a duplicar lâextensió del runam salí de Sallent
Més de vint milions de metres cúbics de runam salí al Cogulló, sobre sòl qualificat en clau 17, és a dir, forestal. Quatre mil tones al runam de la Butjosa, a desenes de metres dels habitatges de la colònia minera. Salinització de les aigües del Llobregat, dels aqüífers, inversions milionàries per a la construcció dâestacions de tractament dâaigua potable i galeries mal segellades, que obliguen a desallotjar un barri de més de cinc-centes persones. Això és Sallent, i aquesta és la taxa pública que âsegons els que sâoposen a aquesta realitatâ sâassumeix, des de fa anys, per tal que lâempresa Iberpotash mantingui el monopoli del mercat internacional de la sal potàssica. A banda, existeixen els runams de Vilafruns (a Balsareny), Cardona i Súria.

Sallent // El barri de lâEstació sâenfonsa
Lâactivitat minera i la negligència de les administracions també han permès servir un altre tipus de desastre. Es tracta de lâafectació que pateixen els habitatges del barri de lâEstació. La galeria âEnriqueâ?, que clausura la seva activitat lâany 1974, té entrades dâaigua dolça que en dissolen els pilars. Aquest fet provoca lâesfondrament progressiu del barri i fa que, des de fa més de deu anys, els seus habitants reclamin una indemnització justa pels seus habitatges; uns pisos i unes cases esquerdades, que han perdut el seu valor i no garanteixen la seguretat de les persones que hi viuen.

Sallent // Un segle de lluita minera
Sallent és un municipi que no pot entendreâs sense la seva vinculació a la mineria. La mineria és, des de principis del segle XX, un dels sectors econòmics predominants, és causa i efecte del moviment obrer, de la importància de la CNT, símbol de vagues, tancaments de treballadors al pou, acomiadaments massius, terrorisme laboral i impunitat empresarial.

>Descobert un âtalpâ a la marxa del Banc Mundial de 2001
Barcelona // Un infiltrat va participar activament en la trencadissa del Passeig de Gràcia
La manifestació del 24 de juny de 2001 a Barcelona contra el Banc Mundial va suposar un punt dâinflexió per als moviments socials catalans. La policia espanyola, llavors sota les ordres de la delegada de ferro, Julia García-Valdecasas, va carregar durament a la plaça de Catalunya, i va detenir un total de 23 persones. Ja llavors, el moviment antiglobalitzador va denunciar la presència de policies infiltrats de paisà entre els manifestants, que haurien realitzat accions violentes amb lâobjectiu de provocar els activistes i rebentar una marxa pacífica. Sis anys després, els sindicalistes asturians Juan Manuel Martínez Morala i Cándido González Carnero, militants de la Corriente Sindical de Izquierdas (CSI), han denunciat un policia espanyol que suposadament sâhauria infiltrat entre les files dels moviments socials asturians i hauria protagonitzat diversos incidents durant la manifestació contra el Banc Mundial, a la qual va assistir infiltrat en la delegació que va desplaçar-se des dâAstúries.

>âBoomâ urbanístic a Tàrrega arrel de la nova presó
Tàrrega // La futura presó condiciona el model urbanístic de creixement
El Pla dâEquipaments Penitenciaris de Catalunya 2004-2010 projectava la construcció dâun centre penitenciari, amb una capacitat dâentre cinc-cents i set-cents cinquanta interns, dins el municipi de Tàrrega (AIPN-PSC-ERC). Lâalcalde va anunciar públicament, lâany 2005, que la presó aportaria significatius avantatges pel municipi de lâUrgell.
Des que es va anunciar el projecte penitenciari, lâany 2005, el consistori va començar a treballar en el que seria el nou Pla dâOrdenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat lâoctubre del mateix any. Fent un cop dâull al POUM, sâobserva que preveu gairebé la duplicació de la població en només nou anys, arribant als 25.000 habitants.

>Tretze anys per a cinc dels processats del cas Dixan
Girona // Sentència condemnatòria per lâOperació Estany
Els dies 30 i 31 dâoctubre passats, començava a Madrid el judici contra els sis acusats de lâescamot Dixan i sâencetava el tram final de la campanya de suport als encausats que, en els darrers tres anys, han dut a terme des de la Plataforma Aturem la Guerra de Girona.
Aquest proppassat divendres 9 de febrer més de dos mesos després de la celebració del judici ha sortit la sentència. Es condemnen cinc dels imputats a 13 anys de presó.

>La indirecta
âEl fet que des de Catalunya es doni suport al diàleg ens sembla important i fonamentalâ?
Lâentrevista // Jone Goirizelaia
Jone Goirizelaia és advocada i membre de Batasuna. Ha estat una de les impulsores més actives de la plataforma de dones basques a favor del diàleg i la pau, Ahotzak. El mes de gener passat, va visitar Barcelona, juntament amb altres dones dâaquesta iniciativa, per sumar-se a la concentració organitzada per la Campanya Sí al Procés de Pau, que va reunir més de 2.000 persones a la plaça de Sant Jaume. Arran de la complicada situació en què es troba el procés de pau al País Basc, ens explica en què consisteix aquesta plataforma de dones i quins són els seus objectius i propostes per aconseguir que el procés continuï avançant.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain
Colera camping CNT