Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Attac impulsa una campanya per una justícia fiscal global
16 feb 2007
El repartiment just de les càrregues fiscals, l'aplicació de taxes internacionals que es reinverteixin en la lluita contra la pobresa i l'abolició dels paradisos fiscals són algunes de les propostes de la nova campanya estatal d'Attac.
Redacció canalsolidari.org (16/02/2007)
Informar lapoblació de qüestions que poques vegades apareixen en els mitjans de comunicació, com les transaccions financeres especulatives, els paradisos fiscals i la cada vegada més "financialització" de l'economia, el treball, la banca i els serveis socials. És l'objectiu de la nova campanya d'Attac que, amb el lema Per la justícia fiscal global, l'organització durà a terme durant tot aquest 2007.

La idea és "sensibilitzar, recollir signatures de persones individuals i organitzacions i pressionar les autoritats per fer que el mercat estigui al servei de les persones i que s'apliquin alternatives redistributives", explica Antonio Fuertes, coordinador de la Comissió de Justícia Fiscal Global d'Attac-Espanya.

Tot això, assenyala Fuertes, perquè l'actual model de globalització ha significat "per a molta gent una gran injustícia, unes regles de comerç injustes a nivell global, més desigualtat i una pèrdua de la capacitat ciutadana per decidir sobre les seves vides". "En l'actualitat, els diners circulen sense control ni gravamen i sense supervisió", afegeix.

Com expliquen des d'Attac, en aquests moments, el nivell d'especulació financera és tal que "és capaç de moure 'diners calents' per una suma 60 vegades superior als intercanvis mundials de béns i serveis", fet que porta a bancs, institucions financeres i gestores de fons a "basar una part cada vegada més important de la seva activitat en operacions especulatives".

Propostes

En aquest context, la campanya d'Attac crida a la mobilització per demanar qüestions com impostos "més justos", l'"harmonització" de la fiscalitat i l'abolició dels paradisos fiscals. En concret, la iniciativa proposa accentuar la progressivitat de les càrregues fiscals i aconseguir que recaiguin sobre les persones més riques i sobre les grans empreses en lloc de sobre els més desfavorits. L'harmonització de la fiscalitat, tant en la Unió Europea com a tota la comunitat internacional, "evitaria una competència fiscal entre Estats que només beneficia les multinacionals".
Des d'Attac demanen també l'establiment d'"impostos globals" -com la taxa Tobin-, que permetrien "actuar sobre el mercat financer i alhora aconseguir fons per als països en desenvolupament", així com implantar "impostos ecològics" sobre les emissions de carboni i sobre el transport internacional, per aturar el canvi climàtic i promoure la sostenibilitat ambiental.

Així mateix, la campanya d'Attac posa l'accent en dues qüestions més: la necessitat de tenir més recursos contra la delinqüència financera i comptar amb un cos jurídic i una autoritat fiscal europeus, i l'abolició dels paradisos fiscals, que "provoquen que les hisendes públiques es vegin privades de recursos necessaris per finançar serveis públics essencials per a les persones".

Què passa a Espanya?

Attac va presentar la seva campanya per la reforma fiscal global el passat 14 de febrer a Barcelona, encara que l'acció també es donarà a conèixer en altres ciutats com Madrid, València i Mallorca. A la presentació a Barcelona també van participar personalitats com l'ex fiscal cap anticorrupció de l'Estat, Carlos Jiménez Villarejo, i el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.

Segons Jiménez Villarejo, a Espanya la manca de control de la banca i les seves relacions amb els paradisos fiscals és preocupant i així ho reflecteixen informes fins i tot de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), afirma l'ex fiscal cap anticorrupció, que apunta que les empreses amb filials en altres països haurien de comptar amb "normes de prevenció de blanqueig de diner".

Per acabar de llegir la notícia: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7947
Mira també:
http://www.attac.org.es/portalattac/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Spam pseudo-solidari
16 feb 2007
A) Aquesta "noticia"ja la va publicar a Indymedia el col.lectiu d'Attac fa temps.
B) No oferir la informacio completa (i el link al final) es un signe de com valoreu indymedia y quina es la vostr aportacio.
c) Noticia relacionada amb un dels vostres patrocinadors.
El BBVA fusionará cuatro bancos para crear la mayor entidad del sur de EE.UU.
16/02/2007| Actualizada a las 13:02h
Madrid. (EFECOM).- El BBVA, que hoy anunció la compra del Compass Bank por 9.600 millones de dólares, unos 7.400 millones de euros, planea fusionar esta entidad con las otras tres que posee en EE.UU., con la intención de crear el "mayor banco regional de la franja sur" del país.

En un comunicado difundido hoy por Compass, el presidente y consejero delegado, Paul Jones, aseguró que su entidad "espera ansiosa la oportunidad de trabajar con el BBVA para proseguir con el crecimiento de Compass, particularmente en la sudoeste de EE.UU".

En la misma nota, se explica que una vez se cierre la compra de Compass, el BBVA tiene planes para fusionar esta entidad con las otras tres que posee en el área de Texas, el Texas Regional Bancshares y el State National Bancshares, adquiridos en el 2006, y el Laredo National Bancshares, comprado en el 2005.

El BBVA y Compass anunciaron hoy el acuerdo definitivo según el cual el grupo español adquirirá el 100 por ciento de la entidad estadounidense por 9.600 millones de dólares, en un desembolso combinado de efectivo y acciones.

De hecho, los accionistas de Compass podrán recibir por cada acción propia 2,8 ADS (American Depository Shares) del BBVA, que cotiza en Nueva York mediante este tipo de títulos, o bien 71,82 dólares en efectivo.

Según las cotizaciones del pasado martes 14 de febrero, el canje ofrecido por el BBVA supone una prima para los accionistas de Compass del 16,25 por ciento.

En el comunicado se afirma que esta transacción permitirá al BBVA proseguir con "su crecimiento continuado" en Texas, así como convertirse en "el mayor banco regional" del llamado 'cinturón dorado' o 'Sunbelt', como se conoce a la franja de los estados sureños de EE.UU.

Desde que adquirió la primera entidad sureña en el 2005, Laredo Bank, el BBVA ha mostrado un gran interés por construir una sólida franquicia financiera en el área concreta de Texas y su entorno, de gran presencia hispana y a la que considera la 'octava economía del mundo'.

Tras la operación anunciada hoy, Compass -que ocupa el puesto 30 en la lista de los mayores bancos de Estados Unidos- se situará en el puesto 25, con unos activos totales de 47.000 millones de dólares, una cartera de créditos de 32.0000 millones, y unos depósitos de 33.000 millones.

Además, la nueva entidad se convertirá en la cuarta mayor del área concreta de Texas por volumen depósitos, con 19.600 millones y 326 sucursales.

En total, Compass posee una red de 415 oficinas bancarias repartidas por Alabama, Arizona, Colorado, Florida, Nuevo México y Texas.

"Esperamos obtener beneficios relevantes para nuestros clientes con esta operación», aseguró Paul Jones, Jr, quien destacó además que la transacción generará valor añadido para los accionistas. "La evolución de Compass en los últimos años demuestra el éxito de nuestra estrategia. Ahora, como parte del BBVA, disfrutaremos de los beneficios de un tamaño y un alcance mayor, así como mayores recursos para seguir construyendo nuestro éxito", añadió.

El presidente del BBVA, Francisco González, destacó por su parte, mostró su confianza en la aportación que Compass realizará al crecimiento de la entidad en el continente americano.

"Compass ha construido una franquicia fuerte y altamente rentable, con lo que está muy bien posicionada para seguir creciendo", apuntó González.
Re: Attac impulsa una campanya per una justícia fiscal global
17 feb 2007
visca la tasa tontin
Re: Attac impulsa una campanya per una justícia fiscal global
19 feb 2007
Attac no finacia nada, ni tiene nadie de canal salidario, esta noticia la ha dado canal solidario por cuenta propia y attac no tiene ninguna relación.

Se agradece el interes que dicha campaña precisa por la impunidad que exite en el libre comercio y el deficit democratico que la economia global representa en la actualidad.

La comunicación es de agradecer pero también agradecemos que nadie se invente nada, si de verdad os interesa un IMC libre de manipuladores, comenzar intentado definir claras las intervenciones para no confundir a la gente.

Un saludo
Sindicato Sindicat