Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Protesta estudiantil contra el conseller Maragall
16 feb 2007
Estudiants en Acció realitza una protesta davant la Conselleria d'Educació per exigir que es garanteixi el català com a llengua vehicular a l'ensenyament
eea.JPG
eea2.JPG
Aquest matí una trentena d'activistes del sindicat estudiantil "Estudiants en Acció" han realitzat un acte de protesta davant la Conselleria d'Educació com a mostra de rebuig tant a la tercera hora de castellà plantejada pel govern espanyol com a l'acceptació d'aquesta que n'ha fet el conseller Ernest Maragall en el borrador del propi decret de la Generalitat malgrat recòrrer contra l'espanyol per invasió decompetències.
Tot i així, la reivindicació bàsica i essencial és que el nou decret de la Generalitat estableixi de forma inequívoca que el català és la llengua d'ensenyament de totes aquelles assignatures que no són altres llengües, a excepció de certes matèries que podrien fer-se an anglès, però no en castellà, ja que el seu reforç és innecessari.

Els joves han desplegat una pancarta tot barrant l'accés a l'edifici de la conselleria on es podia llegir "Prou cops d'estat a la llengua catalana!". Al seu costat, un dels estudiants s'ha disfressat de guàrdia civil tot simbolitzant l'estat espanyol amb un cartell on s'hi podia llegir "En castellano, coño!", parodiant la frase del general Tejero al Congreso i donant a entendre que Espanya fa molt de temps que intenta de forma més o menys descarada acabar amb el sistema d'immersió lingüística.

L'última mostra ha estat segons "Estudiants en Acció" el decret del "gobierno español" establint més hores de castellà que el sindicat considera demostradament innecèssaries i que tal com s'està plantejant el debat, en paraules del secretari d'organització, Alexandre Figueres, "obren la porta a tenir llibres de text en castellà de totes les matèries, a que no hi pugui haver per tant cap control efectiu sobre els centres, la qual cosa obriria encara més l'escletxa per enfonsar el model d'immersió lingüística".

Al costat oposat al guàrdia civil s'ha situat un estudiant amb una pissarra, simbolitzant l'alumnat català, on s'hi podia llegir "Per la cohesió social, el català llengua vehicular a les aules".
En aquest sentit l'organització estudiantil remarca que "defensar el català a les aules no és cap imposició nacionalista, si no un element que qualsevol progressista hauria de defensar, ja que s'ha demostrat durant més de vint anys que és la única forma de cohesionar la societat i evitar guetos lingüístics".

L'acte, que ha durant uns 20 minuts, tenia com a finalitat exigir que el conseller Ernest Maragall o qualsevol altre alt càrrec de la conselleria revés als representants del sindicat.
Davant l'absència del conseller i la negativa dels directors generals a rebre'ls, malgrat que en aquell moment precisament es feia una roda de premsa sobre el català en les escoles d'adults, s'ha presentat una sol·licitud formal al registre per tal que aquesta entrevista es dugui a terme.

Membres d' "Estudiants en Acció" han declarat que "n'estem farts que en tots aquest processos legislatius que afecten l'ensenyament o les universitats quasi mai se'ns tingui en compte. Som la part més afectada, i els estudiants, al igual que els professors o els pares, també tenim organitzacions representatives de la forma prevista a la llei, i tot i així sempre som els grans ignorats".

Aquí pot trobar-se el pamflet repartit entre personal de la conselleria, vianants i que s'ha demanat que es faci arribar al conseller Maragall.
Mira també:
http://www.estudiantsenaccio.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protesta estudiantil contra el conseller Maragall
16 feb 2007
que guay veure els membres del tripartit barallantse entyre ells no? jerkis protestant pel que fa el su govern? ai... rentats de cara baratos...
Re: Protesta estudiantil contra el conseller Maragall
16 feb 2007
Aquesta get ho saben que els seus papis estan al govern?
No sè tanta incoherència de les JERC sembla impossible a veure si és que encara no s'en han adonat.
Sindicato Sindicat