Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: pobles i cultures vs poder i estats
Nova etapa de mobilització civil del sobiranisme
15 feb 2007
A les 12h del migdia, una convocatòria ciutadana a la Pça del Rei de Barcelona (davant del Palau Reial Major) per a donar sortida a una sèrie de mobilitzacions socials (objecció fiscal, recollida de signatures per l'autodeterminació, jornades de formació, etc) per a renovar i aprofundir en el missatge sobiranista.
La data coincideix amb el 300 aniversari de l'inici de l'ocupació del País Valencià per part de les tropes de Felip V de Borbó. I alhora per a marcar aquesta nova etapa de possible ribotada a l'Estatut retallat de Catalunya. L'organització (Pel dret de decidir / Sobirania i Progrés) és aliena i crítica amb tots els partits polítics, i es proposa mobilitzar la societat de baix a dalt per un autogovern ple dels PPC dins l'Europa i el Món del segle XXI.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova etapa de mobilització civil del sobiranisme
15 feb 2007
PPC=PPCC
Re: Nova etapa de mobilització civil del sobiranisme
16 feb 2007
NOU MANIFEST PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR
dijous, 15 de febrer de 2007


Amb l’objectiu de continuar el moviment engegat ara fa un any per defensar el dret de decidir del poble català, la Plataforma pel Dret de Decidir vol consolidar el seu missatge i definir nous horitzons. Continuem considerant-nos hereus de les lluites nacionals i democràtiques del nostre passat i de les experiències recents de reflexió i lluita pel dret d’autodeterminació, com és la Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles. Així doncs, seguim prenent com a punt de partida que “Som una nació i tenim el dret de decidir�.


Però se’ns presenten davant nostre molts reptes com a poble que convé tenir en compte. En primer lloc, la diversitat de situacions polítiques arreu dels Països Catalans fa que la nostra actuació s’hagi de diversificar i s’hagi de basar en les realitats dels diversos territoris. És per això que assumim la tasca d’estendre el moviment al conjunt de la nació i d’implicar-nos en les lluites que es desenvolupin a cada territori partint del nostre legítim dret de decidir. La defensa de la nostra sobirania econòmica i social (fi de l’espoli fiscal, tenir un marc català de relacions laborals,...), de la cultura catalana (unitat de la llengua, promoció de la cultura popular,...), del medi ambient (MAT, fi de l’especulació del territori,...), així com d’altres, són reivindicacions que avui ressonen en diferents punts dels Països Catalans i que la Plataforma assumeix com a propis.


En segon lloc, el contingent de població nouvinguda és cada cop més gran i cal incorporar-la al país. Aquesta també és una tasca a la qual s’ha d’abocar el nostre moviment. A més de defensar la llengua com a via d’integració social, també volem vincular la reivindicació de drets i deures polítics i socials per al immigrats i immigrades a la reivindicació dels drets nacionals de totes les persones que viuen al nostre país.


Aquests dos reptes (dret de decidir dels Països Catalans i integració dels nouvinguts) són exemples d’allò que el moviment per l’autodeterminació cal que assumeixi en el moment present. En els propers mesos haurem d’anar forjant al si de la societat catalana una opinió cada cop més nombrosa a favor del nostre dret de decidir i endegar així el moviment a favor de la participació democràtica i de l’autodeterminació. I alhora caldrà que assumim la internacionalització de la nostra causa per sumar-la als vents favorables que recorren avui dia altres nacions sense Estat a Europa i al món.


El 2007 farà 300 anys de la batalla d’Almansa i de l’inici de la pèrdua dels nostres drets com a país. Ens identifiquem amb aquest cicle commemoratiu que culminarà el 2014 i creiem que hauria de ser un revulsiu en tot allò que representi de reflexió i acció per l’increment dels nostres drets. La Plataforma pel Dret de Decidir actuarà en aquesta direcció i dinamitzarà les campanyes i accions que cregui més adients en cada moment, tot partint de la consolidació d’una xarxa transversal de les entitats, moviments socials i de les persones que volen treballar pel nostre dret de decidir, que sigui capaç d’intervenir en l’agenda política catalana.
Sindicato Sindicat