Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
Avui s'han sortejat 1.509 habitatges protegits a Barcelona. La convocatòria inicial era de 1.554 pisos. Tota la publicitat, i també el procés d'inscripció, manegava aquesta segona xifra que de cop i volta ha canviat. Perquè?
De cop i volta han desaparegut 45 pisos!!!

Si us descarregueu el fulletó informatiu de la pròpia web de l'ajuntament veureu com encara hi ha la xifra 1.554.

www.bcn.es/habitatge/


És legal aquest sorteig? Tots els participants (prop de 60.000) van omplir un formulari per entrar en un sorteig de 1.554 habitatges. Però aquest s'ha fet amb una altra xifra de pisos. No hi ha cap comunicat de l'Ajuntament que informi d'aquest canvi sorprenent d'ultima hora.

Algú en sap alguna cosa més?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
és a dir, si entreu a la web esmentada, a dalt hi ha un enllaç on diu: "HPO 1509" pisos. Si cliqueu se us obrirà un document pdf que porta per títol 1554. ???
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
1.JPG
2.JPG
#file_1#

#file_2#
Mira també:
http://img357.imageshack.us/img357/4169/86168292ui8.jpg
http://img357.imageshack.us/img357/1566/34902618hp9.jpg
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
Eren del carrer Londres, 45 pisos destinats al lloguer per a gent jove. Potser entraran en una propera convocatòria? Perquè?
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
sois cojonudos! La Vanguardia said:

"Jordi Vaqué | El Ayuntamiento de Barcelona ha sorteado esta tarde unas 1.500 viviendas de protección social, a las que aspiraban 54.800 candidatos. El acto, celebrado en la sede de Barcelona Activa, ha contado con la protesta de miembros de la organización Assemblea Popular per a un Habitatge Digne de Barcelona. Los manifestantes se han sentado ante las puertas de la sede del sorteo para denunciar la falta de pisos y la dificultad para acceder a ellos. "La vivienda es un derecho fundamental y los derechos no se sortean", han afirmado ante el abundante dispositivo de la Guardia Urbana que se ha desplegado para evitar incidentes.

Los manifestantes han acudido a la concentración con una careta en forma de casa y el símbolo del euro. "Todo esto es una mascarada de Carnaval", ha comentado Valentina Martinotti, miembro de la Assamblea, antes de añadir que "por mucho que se embellezca el discurso, el problema no se solucionará hasta que se considere la vivienda un derecho; lo que queremos es que se apliquen medidas estructurales serias y reales".

Pocas posibilidades
Sólo 150 aspirantes a una de las 1.500 viviendas han podido presenciar el concurso en directo, aunque el Ayuntamiento de Barcelona ha decidio retransmitirlo a través de su web. Todos ellos habían sido elegidos al azar de entre los 54.800 solicitantes de uno de estos pisos protegidos. Hasta anteayer no se les comunicó la invitación por vía postal. Al inicio del sorteo apenas se había cubierto el 50% de la capacidad de la sala. Una de las espectadoras sonreía ante sus 0'02% posibilidades de ser premiada con un piso. "Esto va a ser como si me tocara la lotería", bromeaba.

Dos tercios de las viviendas sorteadas, unos 800 pisos, eran de alquiler para jóvenes, mientras que cerca de 600 eran para la venta en régimen general y concertado. Las 125 restantes eran viviendas en régimen de alquiler."
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
Segur ke demà surt una noticia a El PSOEriodico dient ke els Okupes han okupat 45 pisos del sorteig!
Potser aquests pisos se'ls han kedat els anti-sistema i radikals d'ICV
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
A la convocatoria inicial ja especificava que els pisos del carrer Londres eran provisionalment fora del sorteig. Ara bé, no entenc perquè sortiensi ja sabien que no els anaven a sortejar....
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
14 feb 2007
"A la convocatoria inicial ja especificava que els pisos del carrer Londres eran provisionalment fora del sorteig"

no és cert. a la convocatòria que van enviar per correu estan junt amb tots els altres i en el full numero 1 diu clarament 1.554
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
15 feb 2007
Ahír vaig trucar a l'Institut Municipal d'Urbanisme perque m'aclaríssin quins són els motius pels quals aquests pisos han estat exclosos del sorteig, atès que a les Bases específiques d'adjudicació d'aquestes vivendes (anex 2) es comenta que els motius estan justificats sobradament a un informe jurídic de data 18-12-06 de l'IMU. Els de l'IMU rapidament em van derivar a l'Oficina d'Habitatge, on van prendre nota del meu telèfon i nom i em van dir que em trucarien per comentar-m'ho. Avui encara no m'havien dit res així que he trucat i ara em diuen que millor que passi per l'Oficina a la Rambla de Poblenou. Bueno és la típica burocràcia que infecta tot el sistema. El cas és que una companya de feina que viu a prop d'aquests pisos em comenta que creu que va llegir a la Vanguàrdia fa temps que aquests pisos no tenien el permis adeqüat per ésser construïts però tot i així els responsables van decidir tirar endavant l'obra. Potser la resposta ve per aquí. ¿Algú podria confirmar o ampliar aquesta informació?
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
15 feb 2007
Aquests pisos estan pendents d'un litigi entablat pels veïns. Fins que es resolgui el tema judicial, no es poden sortejar. En el seu moment, l'eliminació d'aquests 45 pisos de la convocatòria es va publicar, com és preceptiu, al butlletí oficial de la província, però no em pregunteu en quina data que no ho sé
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
16 feb 2007
molt bé per la informació que podem obtenir a través d'indymedia. Això no és d'interès per als qui participaren al sorteig? Hauria d'estar publicat a la web bcn.es/habitatge.

Però aquest portal és bastant desastrós. No hi ha cap manera de contactar amb "ells" a través del correu web, en tot cas, cap email està visible. Participació 100%. Per cert, la web segueix dient que les llistes estaran penjades el dia 16, però de moment no hi ha llistes. Hi ha alguna manera de saber quins han sigut els pocs afortunats? M'haig de tragar un video de no sé quantes hores?
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
16 feb 2007
ací tens els Llistats d'afavorits i reserva del sorteig de les 1.509 habitatges amb protecció oficial que es va fer el 14Feb:

http://www.bcn.es/habitatge/ass_lis_fav.shtml
Re: Desapereixen 45 pisos del sorteig de Bcn!!
16 feb 2007
molt bé. després de tragar-me tota la llista (no està ni en ordre alfabètic, ni de numeros) no m'han tocat.
vinga noies i noies! 1 anys més a veure sin em toca un sorteig amb un 0.02 de possibilitats.
Sindicato Sindicat