Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió
La Núria Pòrtulas som totes i tots
14 feb 2007
Sóc dâidelologia anarquista, tal com la Núria Pòrtulas de Sarrià de Ter, a qui lâAudiencia Nacional ha aplicat la Llei antiterrorista i els mitjans han acusat de ser membre de grups âanarquistesâ?; porto a sobre una agenda on hi surten adreces dâinstitucions catalanes i de mitjans de comunicació, pel que em podrien acusar de voler-hi atemptar i reivindicar les bombes després, tal com a ella; tinc a casa llibres sobre moviments socials, dâhistòria, revistes de contrainformació i de teoria política dissident que podrien posar com a botí de guerra en un dâaquest bufets lliures que els Mossos o qualsevol altra policia paren per convèncer lâopinió pública que sóc âculpableâ?; rento la roba amb detergent ­i suavitzant- i per això em podrien acusar de voler fabricar bombes encara que després mâabsolguessin de lâacusació, com als companys de lâEscamot Dixan Girona. Amb només aquests elements jo ja podria ser declarat culpable.

La ideologia de la sospita i del totes i tots som culpables fins que no demostrem el contrari plana sobre els moviments socials transformadors i sobre qualsevol persona que no compleixi els manaments del bon ciutadà cívic i part del ramat: hipoteca, vot cada quatre anys, no qüestionador de res, submís...

Ãs la mateixa pastanaga de sempre repintada de colors lluents perquè continuï atraient la majoria social ­tot i que cada cop menys- i dotar alhora aquesta majoria dâun discurs que, malgrat suposi llençar pedres a la pròpia teulada, resulti fàcil de recordar i de repetir, un discurs que creï frases del tipus âels immigrants ens prenen la feinaâ?, âtotes les ajudes socials i els pisos són per a ellsâ?, âels okupes són tots fills de papàâ?, âel millor és que a la feina no es fixin mai en tuâ?, âde pobres sempre nâhi hauràâ?, âno et queixis que serà pitjorâ?, âels okupes són una màfia, com els immigrantsâ?, âmà duraâ?... que deixen sempre de banda els interrogants sobre la societat de classes que crea cada una de les injustícies que ens ofeguen com si fossin forques, forques que són paraules, paraules que també poden esdevenir punys.

Sóc anarquista, català, internacionalista, ateu, sindicalista, periodista, docent, immigrat ­del Priorat a Tarragona-, pacifista, etc. i molt, molt desobedient. Com la Núria i com tu i com tu i com tu...

Jordi Martí Font, coordinador de la revista "Catalunya" de la CGT de Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Núria Pòrtulas som totes i tots
14 feb 2007
Aquest article ja l'heu publicat un cop. De totes maneres, el subscrit completament. Núria, Llibertat!!!
Re: La Núria Pòrtulas som totes i tots
15 feb 2007
Doncs jo fa només uns minuts que m'he assabentat de la notícia. La idea ràpida que m'he fet és que... Buah, el de sempre, no hi ha dret, i la majoria social adormida.

Com acabo de llegir, cada cop som més «Rompieron los cristales los chavales, hoy lo hacen con más rabia los tranquilos y normales.»

Bé, hauré de seguir el fil de la noticia... Vaig cap a navegar, salut i llibertat!
Sindicat