Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Seminari sobre la recuperació de la memòria històrica
12 feb 2007
‘Veritat, justícia i reparació enfront de la impunitat dels crims d'Estat’ és el títol d'aquest seminari internacional sobre la recuperació de la memòria històrica que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de febrer a Barcelona.
Redacció Canalsolidari.org (10/02/2007)

L'ONG Entrepobles organitza aquest seminari que partirà de la recent aprovació de la llei de memòria històrica d'Espanya per relacionar-la amb el procés de recuperació històrica de països en els quals els drets humans ha patit greus agressions.

Guatemala, el Salvador, Perú, Colòmbia, els Balcans o Palestina són alguns d'aquests llocs en els quals el camí per recuperar la memòria històrica s'ha convertit en una lluita contra els processos d'impunitat política.

"Davant la lògica de l'oblit, hi ha la lògica de la justícia, el dret a saber, el dret a la reparació" explica el programa de les jornades, que afirma que "el coneixement de la veritat i l'exigència de responsabilitats constitueixen la base per a la construcció d'una convivència fonamentada en la justícia i la veritat".

Durant tres dies els participants podran sentir les reflexions i debatre sobre la "legalització de la impunitat", "el dret de les víctimes a la reparació", la situació a Palestina i el paper de la comunitat internacional, el paper dels mitjans de comunicació i el protagonisme de les dones en els processos de construcció de pau, entre d'altres.

Entrepobles és una associació de cooperació per al desenvolupament que treballa des del 1988 en els països d'Amèrica Llatina des de la perspectiva de la solidaritat i la cooperació, per a l'enfortiment dels pobles.
Mira també:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=7929
http://www.pangea.org/epueblos/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Informació completa sobre el curs.
12 feb 2007
ENTREPOBLES organitza el Seminari Internacional “Veritat, Justícia i Reparació enfront de la Impunitat dels Crims d’Estat� els díes 15, 16 i 17 de febrer, a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra (La Rambla, 30-32, Barcelona)

En aquest seminari es reflexionarà de forma crítica sobre els diversos processos i Lleis de Punt Final i l'actual projecte de llei de “Memòria històrica� en l'Estat espanyol. S’abordarà com entenem el dret a la reparació de les víctimes dels conflictes armats. Parlarem sobre les dones com a víctimes específiques en els conflictes armats, però també protagonistes en els processos de pau i en la prevenció de conflictes i, al final del seminari, hi haurà un espai de treball en xarxa per a totes aquelles persones interessades en la recuperació de la memòria històrica contra la impunitat, des de diverses perspectives (protagonistes de les lluites, organitzacions socials, organitzacions de drets humans, persones investigadores socials, documentalistes, etc.).

Es comptarà amb l’experiència de persones i organitzacions vinculades a la recuperació de la memòria històrica tant aquí com a altres països, com Gustavo Meoño, de Guatemala; Maria Ysabel Cedano, de Perú; Yajaira Salazar, del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado, Gabriel S. Mera Montilla, de la Comisión Intereclesial de Justicia y Paz i Betty Puerto, del Movimiento Social de Mujeres en contra la Guerra (Colòmbia); Tamara Kaliterna, de Dones de Negre de Belgrad; Carmen González, advocada argentina i l'Association Marocaine des Droits Humains - AMDH (Marroc). De casa nostra podem compar amb Carlos Jiménez Villlarejo, jurista; Pau Pérez, psiquiatra; Joan Roure i Montserrat Armengou, periodistes de la TV3; Gervasio Sánchez, reporter i fotògraf (a confirmar); Amparo Salvador, del Fòrum per la Memòria del País Valencià; Trinidad Gallego, fundadora de Dones del 36 i lluitadora antifranquista; Enric Pubill, de l’Associació d’Expressos Polítics de Catalunya; Lluís Martí Bielsa, Amical de Catalunya d'Antics Guerrillers Espanyols a França; Mariona Corominas, Arxivers sense Fronteres; Ferriol Sòria, investigador de les Comissions de la Veritat i Xarxa Catalana d’Enllaç amb Palestina.

Inscripció gratuïta.

Per més informació i inscripcions contacteu amb:
Entrepobles
Plaça Ramon Berenguer El Gran 1, 3r 1a Barcelona.
Tel. 93 268 33 66.
A/e: epueblos ARROBA pangea.org
Web: www.pangea.org/epueblos/
Sindicat Terrassa