Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
GNULinux.cat surt a la llum!
11 feb 2007
Un portal web per descobrir GNU/Linux, adreçada a gent que no conegui aquest sistema operatiu lliure. GNULinux.cat és la versió catalana de GetGNULinux.org, la web original del projecte.
A partir dels tres apartats bàsics en que s'estructura la web, l'usuari pot descobrir la informació que li sigui necessària, així com decidir ampliar o no els conceptes proposats.
unlock_312x66_1.png
El juliol de l'any passat un estudiant francès, Olivier Cleynen, va crear una web per aquelles persones que amb prou feines havien sentit a parlar, o no coneixien, el sistema operatiu lliure GNU/Linux. Des de llavors fins ara, la web s'ha anat canviant, ampliant i traduint gràcies a una comunitat de persones voluntàries d'arreu del món, amb l'objectiu de sintetitzar i fer més entenedora la informació exposada. Gràcies a l'Equip Català de GetGNULinux.org, des d'avui el Català és una de les tres llengües a la qual esta traduïda aquesta web.

Apartats de la web:

- Què és Linux?
Aquesta secció no és la típica parrafada amb la història de GNU/Linux des del principi sinó un petit text que respon a preguntes com, qui el fa, amb quin interès, quina aspecte te i les avantatges del programari lliure. S'afegeixen enllaços a captures de pantalla de Linux, que és el programari lliure i PMF sobre Linux.

- Perquè no Windows?
Aquesta secció pretén trencar l'immobilisme que s'imposa en les noves tecnologies, tot explicant perquè creiem que no haurien d'utilitzar Windows. Es parla de les restriccions de la llicència, dels formats i programes que t'obliga a fer servir Microsoft, els problemes que sorgeixen quan no es disposa del codi font i les repercussions que tindrà el DRM i la Computació de Confiança en les nostres vides. Cada concepte disposa d'un enllaç a un article on s'explica més detalladament.

- Fent el salt a Linux
I finalment, la migració, l'objectiu final d'aquesta web. En aquesta secció s'explica com passar de Windows a Linux, el que és igual i el que no, el que és millor i el que és pitjor. També s'anima a l'usuari triar entre tres distribucions (la web no esta afiliada a cap de les tres) i s'explica com aconseguir-la ja sigui només per provar-la o definitivament per instal·lar-la. El darrer punt és un breu recull dels recursos que es poden trobar a la xarxa, per a resoldre dubtes o problemes que puguin sorgir durant la migració.

Esperem que aquest projecte esdevingui d'interès i restem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte.


Equip Català de GetGNULinux.org
hola ARROBA gnulinux.cat
Mira també:
http://www.gnulinux.cat

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: GNULinux.cat surt a la llum!
11 feb 2007
em sembla collonut.

Linux Pawa!
Re: GNULinux.cat surt a la llum!
11 feb 2007
bona iniciativa, a veure si ens posem les piles i deixem d'utilitzar el sistema operatiu de Microsoft en els nostres ordinadors personals. Linux ja no es cosa d'experts informatics. Exiteixen distribucions de linux adaptades a usuaris no experts; per exemple: Ubuntu (personalment el més recomenable en general), OpenSUSE, etc... A més estan traduides a una pila d'idiomes, inclós el català. Son ideals per a navegar per Internet, utilitzar procesadors de texts (OpenOffice), enviar i rebre emails (evolution, thunderbird), fer retocs d'imatge (Gimp)... Ara ja no hi ha excusa per no utilitzar gnu/linux!

Normalment totes les distribucions gnu/linux instal·len a part del sistema operatiu, unes quantes alicacions més. Així només amb un CD ja ho tenim tot. No calen crackers ni numeros de serie, sense pagar ni un euro! Amb actualitzacions i tot!

Aqui teniu un enllaç amb un llistat de sistemes operatius gnu/linux i software lliure citats aqui a d'alt. http://labuenanoticia.com/node/255
Re: GNULinux.cat surt a la llum!
12 feb 2007
Només amb un sistema operatiu lliure podreu saber que fa el vostre ordinador. Amb Windows, els vostres documents NO ESTAN SEGURS.

Passa't GNU/Linux i allibera el teu ordinador!!
http://www.gnulinux.cat
Sindicato Sindicat