Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Concentració contra el Bocatta: Mohamed readmissió!
11 feb 2007
El Comitè contra la precarietatd e Gràcia va fer aquest divendres passat al vespre una protesta a l’establiment Bocatta de Travessera de Gràcia. (font: www.graciaviva.cat)
Es van repartir octavetes als treballadors/es, als clients i a la gent que passava pel carrer. Durant tota lâestona va estar desplegada la pancarta davant la porta dâaccés. No hi va haver cap incident.
Es va repartir un full volant text amb el següent text explicatiu:

âBocatta acomiada un representant sindical per lluitar contra la precarietat i lâincompliment del conveni

Davant lâacomiadament del company Mohamed, membre del Comitè dâEmpresa de BOCATTA, per la utilització del correu electrònic de lâempresa i un comentari al forum de la pàgina web del Comitè deâEmpresa, un col·lectiu de treballadors i treballadores de BOCATTA entenem que aquest acomiadament és una represàlia sindical contra el company per la seva lluita permanent en defensa dels interessos de tots els treballadors de BOCATTA i del seu paper destacat en la informació de la plantilla a través de la pàgina web. Per tant, rebutgem aquesta represàlia sindical i exigim la readmissió de Mohamed i ens constituïm en PLATAFORMA DE SUPORT per tal de sensibilitzar a la plantilla de BOCATTA i a la resta de lâopinió pública de la gravetat de les agressions de BOCATTA contra les condicions laborals dels seus treballadors, per lâincompliment del conveni col·lectiu, la vulneració del dret a la llibertat dâexpressió i dels drets sindicals, així com la repressió dels nostre representants més combatius.

ANTECEDENTS

Fa uns sis anys la majoria dâaccions de BOCATTA foren adquirides per Pansfood. Des dâaquell moment i desprès dâhaver-se convertit en âEat Outâ? (emblema del menjar ràpid de la gran corporació Agrolimen, alhora propietari de marques com Gallina Blanca, Ausonia, Evax, Dodot,â¦) hem vist com els nostres sous sâhan anat estancant, com un encarregat nou cobra els mateix que fa sis anys, com la qualitat de les màteries primeres disminueix, ja que es compra màteria dâinfima qualitat per abaratir costos⦠hem vist com ha anat disminuint la plantilla, com no sâha renovat a un percentatge molt elevat de treballadors, com es pressionava per a disminuir els costos de personal reduint el nombre de treballadors durant els torns, explotant, així, encara més, els pocs treballadors que havien de treballar els dies de gran facturació, sobrecarregant el treball dâobertura i tancament sobre una persona quan anteriorment ho feien tres i un llarg etcètera. Farts de tot això i molt més, comencem a reunir-nos i organitzar-nos un grup de treballadors per lluitar per lâelecció dâun Comitè que realment fos representatiu i que lluités conseqüentment per defensar els nostres interessos (lâanterior Comitè fou posat a dit per lâempresa).

El 2005, coincidint amb la data de la finalització del nostre Conveni Col·lectiu, ens vam dirigir a la UGT, i li vam expressar la nostra voluntat de presentar una llista i denunciar el conveni. Aquí trobem la primera cacicada dels sindicat: va modificar la llista i va posar els companys més combatius, que havien participat des de lâinici en el procés dâorganització, en els últims llocs. Tot i així, sortiren elegits tres dâaquests companys a la candidatura dâUGT.

En la negociació del Conveni Col·lectiu, lâempresa formalment assistia a les reunions amb el Ple de la Comissió Negociadora, però la verdadera negociació la feia en reunions paral·leles amb tan sols una part del Comitè, passant òbviament dels nostres companys més honrats i combatius.

Tan sols es va aconseguir que es respectés lâelaboració dâun calendari laboral, una pujada del salari segons lâIPC, el repartiment del vestuari i un intent fallit dâuna comissió paritària per a la interpretació de lâarticle 37 del nostre conveni.

El següent pas fou convocar la primera assemblea general ordinària, en la qual es va acordar majoritàriament que la línia de negociació seria lluitar per les 8 hores. Sâha de tenir en compte que es treballen nou hores obligatòries. Dâaquesta manera, aquella hora de més seria voluntària i es pagaria com a extra, amb la seva conseqüent cotització. Part del Comitè proposà aquesta idea com aquí està exposada, inclús un dels membres va començar a fer les 8 hores, com a mesura de pressió, i començaren les represàlies: van sancionar a un treballador dues vegades, li van deixar de pagar un plus; ambdós casos estan a la via judicial. Lâempresa va pressionar a UGT i a part del Comitè perquè expulsessin a un altre company del propi Comitè, coaccionant als gerents perquè fessin firmar als treballadors un full en blanc per convocar lâassemblea que serviria per revocar aquest membre. Davant dâaquesta situació, un altre membre del Comitè va decidir crear un espai dâinformació pels treballadors, i així va elaborar la pàgina web www.comitebocata.com, de gran acceptació entre la plantilla, que conta, entre dâaltres opcions, amb un fòrum dâexpressió en el qual es pot opinar lliurement. Lâempresa va donar un avís, envia un correu certificat a cada membre del Comitè al seu domicili particular, de forma coactiva, de què no els hi agradaven els continguts de la pàgina i que els vigilaria permanentment.

protesta bocattaCom que sâhavia creat un front crític amb la política de lâempresa, aquesta va aprofundir en la seva repressió contra el membre del Comitè que havia elaborat la pàgina web. Se li va obrir un primer expedient contradictori per enviar-se a la seva direcció de correu electrònic, una informació que si ve té dret a rebre com a membre del Comitè, sâentén que és de mala fe el fet dâenviar-la al seu e-mail particular; fet que es dóna habitualment a lâempresa. Posteriorment, després dâun missatge al fòrum del 1 de desembre de 2006, escrit per aquest membre del Comitè, en el qual es denunciaven els incompliments de la normativa laboral per part de lâempresa i la campanya de repressió desencadenada, lâempresa va decidir obrir-li un segon expedient contradictori, pel qual lâhan acomiadat al·legant que era un acomiadament disciplinari.

Davant aquesta situació, denunciem davant lâopinió pública de Catalunya la repressió de BOCATTA contra els membres del Comitè més combatius per exercir la llibertat dâexpressió denunciant la constant vulneració dels drets laborals i lâincompliment del conveni col·lectiu de lâempresa. Així mateix, fem una crida a tots els treballadors de BOCATTA que prenguin consciència dâaquesta situació, mostrant la seva total disconformitat front aquestes agressions de lâempresa contra el conjunt de la plantilla. En aquest sentit proposem la convocatòria imminent dâuna Assemblea General, on tots els treballadors de BOCATTA, puguin decidir el calendari de mobilitzacions que creiem més adequat per a aconseguir la readmissió del company acomiadat, lâaplicació de la jornada de 8 hores i posar fre a la precarietat a la que estem sotmesos. Nosaltres, entenem que la mobilització sâha dâiniciar amb concentracions en els locals principals de BOCATTA i una convocatòria dâun procés de dies en vaga de fam, sobretot el dia que es celebri el judici al company.

Barcelona, a 10 de gener de 2007

COL·LECTIU DE TREBALLADORS/ES DE BOCATTA

PER LA READMISSIÃ DEL COMPANY ACOMIADAT! PER LA JORNADA DE 8 HORES!
PELS DRETS LABORALS! PROU REPRESSIÃ I PRECARIETAT A BOCATTA!â?
Mira també:
http://www.graciaviva.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració contra el Bocatta: Mohamed readmissió!
11 feb 2007
Nos paseis información de los actos, y a seguir apoyando.
Sindicat Terrassa