Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Davant la Cimera de Ministres de l'OTAN a Sevilla: diem OTAN NO, BASES FORA
10 feb 2007
Les elits polítiques europees han estat sempre pro-OTAN. Particularment la socialdemocràcia espanyola, dintre del seu projecte de convertir al Regne d'Espanya en mitjana potència amb capacitat d'interlocució en certes àrees geoestratègiques (Llatinoamèrica i països àrabs), s'ha significat per la seva postura “otanista�. Si el govern de Felipe González ens va ficar en l'OTAN, el de Zapatero vol que siguem baluard del seu aparell logístic, postulant a Saragossa com seu de la nova base d'espionatge i vigilància. Entre altres temes, probablement els ministres de defensa dels països membres que es reuneixen aquesta setmana a Sevilla, tractaran sobre la ubicació d'aquesta base, encara que no s'espera la decisió definitiva fins a finals d'aquest any.
Una de les facetes del militarisme dominant és la repressió continuada dels moviments socials d'oposició a l'actual ordre de les coses. En els últims mesos de preparació d'accions i mobilitzacions contra la cimera de ministres de defensa de l'OTAN, les forces de seguretat de l'estat s'han acurat a realitzar detencions il·legals, agressions, identificacions injustificades, intimidació a col·lectius i persones... La CGT vol manifestar la seva solidaritat amb les víctimes d'aquestes actuacions injustificades i injustificables en una suposada democràcia que es publicita com protectora i defensora dels drets humans. La repressió militarista només té una comesa: minar la voluntat crítica i l'acció contestatària dels moviments socials contra la major organització militarista del planeta, la qual ostenta el monopoli de l'armament nuclear mundial, la qual només pot definir-se com braç armat global de les potències capitalistes i de les seves multinacionals.

Afortunadament tant la població de Saragossa com la de Sevilla i de moltes altres ciutats estan manifestant-se en el carrer contra aquest rellançament de l'OTAN, contra els seus plans hegemònics, mai transparents, i contra la repressió que genera. La CGT, com no podia ser menys, està també en el carrer amb el seu missatge netament antimilitarista: per a acabar amb la bogeria militar cal anar al seu origen, és a dir cal evitar la preparació de la guerra.

Cal exigir que les instal·lacions militars passin a utilitzar-se per a fins socials. Cal exigir que els 23.053 milions d'euros de la despesa militar espanyola previst per a 2007, que representa un 2,9 % del PIB i un 12,6 % dels Pressupostos Generals de l'Estat, formin part de la despesa social contra la precarietat, l'exclusió i la pobresa.

La CGT insta a la societat civil a fer Objecció Fiscal a les despeses militars, com exercici cívic de desobediència a l'actual model militarista de defensa. I, al temps, hem de tornar a cridar: OTAN no, bases fora!

6 de febrer de 2007

Secretaria d'Acció Social - Comitè Confederal de la CGT

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat