Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
09 feb 2007
1_Manifest_mani_korkIII_suspensio07.rtf
Manifest mani korkIII suspensio07.rtf (25,49 KiB)
PEL DRET ALS ESPAIS PÚBLICS AUTOGESTIONATS
PEL DRET A UNA VIVENDA DIGNA
Per LA DESPENALITZACIÓ DE L’OKUPACIÓ
PREN AQUEST DIUMENGE EL CARRER

09-02-2007
SE SUSPÈN EL JUDICI. ES MANTÉ LA MANIFESTACIÓ DEL KORK III !!!

Ha estat suspès el judici que havia de tenir lloc als Jutjats de Terrassa la setmana del 12 de febrer, que enfrontava 32 joves a penes de 5 anys i 4 mesos de presó per a cadascú. Aquesta ha estat l’enèsima vegada que s’intenta celebrar aquest judici des dels 8 anys que fa que s’inicià el procés amb el desallotjament del Kork III al carrer Puig Novell, on ara hi ha un solar abandonat i desaprofitat.

El 17 de juny del 1999, la Policia Nacional va efectuar el desallotjament de les 32 persones que es trobaven a l’interior del centre social. Durant la detenció van patir amenaces i maltractaments, van ser lligades i van ser conduïdes a peu pels carrers de Terrassa, a cara descoberta, fins la comissaria de la Policia Nacional (recordant els “paseos� dels anys més foscos de la nostra història). Davant la brutalitat policial, els joves van denunciar els fets. Incomprensiblement, la fiscalia, va ignorar les denúncies i, paradoxalment, va endurir la petició i els càrrecs contra els joves. Finalment, els càrrecs de l’acusació són: usurpació, desordres, atemptat a l’autoritat, danys i falta d’ordre públic; i la petició fiscal per aquests càrrecs és de 5 anys i 4 mesos de presó per a cadascú.

Durant aquests 8 anys s’ha evidenciat com des del sistema judicial, policial i polític s’afavoreixen els interessos especulatius; es consenteix i es protegeix el benefici privat enfront de les necessitats socials (una vivenda o un espai autogestionat pel jovent). En aquesta societat, certament, les diferències de tracte són ben diferents segons si es tracta d’inversors que destrueixen l’entorn natural i especulen en benefici propi, o es tracta de gent jove que no té recursos per a emancipar-se comprant o llogant una vivenda.

Amb aquest darrer aplaçament es posa de manifest la incompetència del sistema judicial, perllongant, durant més de vuit anys, un cas que pot dur 32 persones a presó, cosa que reflecteix la debilitat en les acusacions i les irregularitats en el procés.

Al llarg dels 8 anys de procés s’han realitzat diverses campanyes informatives i reivindicatives (manifestacions, accions, encartellades, recollida de firmes,...) impulsades per l’Assemblea de Detinguts/des del Kork III, l’Assemblea d’Okupes i Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa.

Davant la suspensió del judici, des de l’Assemblea de Detinguts/des del KORK III, DENUNCIEM:

-     La celebració de judicis a l’okupació com a mesures polítiques de repressió, i la fi de la persecució de les persones que, mitjançant l'okupació intentin visualitzar i donar una resposta a la problemàtica de la vivenda.
-     La passivitat i la connivència de les institucions que haurien de representar els interessos de la ciutadania i, en canvi, emparen l’especulació i mantenen l’existència d’espais buits, avantposant els interessos econòmics a les necessitats socials.
-     Els criteris de lliure mercat que marquen preus inassequibles pel conjunt de la població, ignorant el dret a una vivenda digna.
-     Que realment el problema són els 13.760 habitatges buits que existeixen a Terrassa i no les 8 okupacions reivindicades.

Valorant que aquestes problemàtiques segueixen escanyant-nos diàriament, EXIGIM:

-     La suspensió definitiva del procés obert contra els 32 detinguts del KORK III.
-     La despenalització de l’okupació.
-     El posicionament de l’Ajuntament de Terrassa en coherència amb la moció a favor de despenalització de l’ocupació aprovada pel Ple Municipal.
-     Que es prenguin mesures contra les activitats urbanístiques especulatives.
-     Que es reconegui el dret dels i les persones a construir espais socials autogestionats fora de control institucional, com a necessitat vital en procés de desenvolupament social i de creixement personal dels individus.

Per aquests motius CONVOQUEM,

AQUEST DIUMENGE 11 DE FEBRER DE 2007
12 DEL MAT� – ESTACIÓ RENFE (TERRASSA)
MANIFESTACIÓ + DINAR AL CENTRE SOCIAL okupat LA RESPOSTA (Carrer Sant Isidre, 8)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
09 feb 2007
I les manifes a la porta dels jutjats? encara segueixen?
Re: Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
11 feb 2007
no
Sindicato Sindicat