Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
09 feb 2007
1_Manifest_mani_korkIII_suspensio07.rtf
Manifest mani korkIII suspensio07.rtf (25,49 KiB)
PEL DRET ALS ESPAIS PÃBLICS AUTOGESTIONATS
PEL DRET A UNA VIVENDA DIGNA
Per LA DESPENALITZACIÃ DE LâOKUPACIÃ
PREN AQUEST DIUMENGE EL CARRER

09-02-2007
SE SUSPÃN EL JUDICI. ES MANTÃ LA MANIFESTACIÃ DEL KORK III !!!

Ha estat suspès el judici que havia de tenir lloc als Jutjats de Terrassa la setmana del 12 de febrer, que enfrontava 32 joves a penes de 5 anys i 4 mesos de presó per a cadascú. Aquesta ha estat lâenèsima vegada que sâintenta celebrar aquest judici des dels 8 anys que fa que sâinicià el procés amb el desallotjament del Kork III al carrer Puig Novell, on ara hi ha un solar abandonat i desaprofitat.

El 17 de juny del 1999, la Policia Nacional va efectuar el desallotjament de les 32 persones que es trobaven a lâinterior del centre social. Durant la detenció van patir amenaces i maltractaments, van ser lligades i van ser conduïdes a peu pels carrers de Terrassa, a cara descoberta, fins la comissaria de la Policia Nacional (recordant els âpaseosâ? dels anys més foscos de la nostra història). Davant la brutalitat policial, els joves van denunciar els fets. Incomprensiblement, la fiscalia, va ignorar les denúncies i, paradoxalment, va endurir la petició i els càrrecs contra els joves. Finalment, els càrrecs de lâacusació són: usurpació, desordres, atemptat a lâautoritat, danys i falta dâordre públic; i la petició fiscal per aquests càrrecs és de 5 anys i 4 mesos de presó per a cadascú.

Durant aquests 8 anys sâha evidenciat com des del sistema judicial, policial i polític sâafavoreixen els interessos especulatius; es consenteix i es protegeix el benefici privat enfront de les necessitats socials (una vivenda o un espai autogestionat pel jovent). En aquesta societat, certament, les diferències de tracte són ben diferents segons si es tracta dâinversors que destrueixen lâentorn natural i especulen en benefici propi, o es tracta de gent jove que no té recursos per a emancipar-se comprant o llogant una vivenda.

Amb aquest darrer aplaçament es posa de manifest la incompetència del sistema judicial, perllongant, durant més de vuit anys, un cas que pot dur 32 persones a presó, cosa que reflecteix la debilitat en les acusacions i les irregularitats en el procés.

Al llarg dels 8 anys de procés sâhan realitzat diverses campanyes informatives i reivindicatives (manifestacions, accions, encartellades, recollida de firmes,...) impulsades per lâAssemblea de Detinguts/des del Kork III, lâAssemblea dâOkupes i Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa.

Davant la suspensió del judici, des de lâAssemblea de Detinguts/des del KORK III, DENUNCIEM:

-     La celebració de judicis a lâokupació com a mesures polítiques de repressió, i la fi de la persecució de les persones que, mitjançant l'okupació intentin visualitzar i donar una resposta a la problemàtica de la vivenda.
-     La passivitat i la connivència de les institucions que haurien de representar els interessos de la ciutadania i, en canvi, emparen lâespeculació i mantenen lâexistència dâespais buits, avantposant els interessos econòmics a les necessitats socials.
-     Els criteris de lliure mercat que marquen preus inassequibles pel conjunt de la població, ignorant el dret a una vivenda digna.
-     Que realment el problema són els 13.760 habitatges buits que existeixen a Terrassa i no les 8 okupacions reivindicades.

Valorant que aquestes problemàtiques segueixen escanyant-nos diàriament, EXIGIM:

-     La suspensió definitiva del procés obert contra els 32 detinguts del KORK III.
-     La despenalització de lâokupació.
-     El posicionament de lâAjuntament de Terrassa en coherència amb la moció a favor de despenalització de lâocupació aprovada pel Ple Municipal.
-     Que es prenguin mesures contra les activitats urbanístiques especulatives.
-     Que es reconegui el dret dels i les persones a construir espais socials autogestionats fora de control institucional, com a necessitat vital en procés de desenvolupament social i de creixement personal dels individus.

Per aquests motius CONVOQUEM,

AQUEST DIUMENGE 11 DE FEBRER DE 2007
12 DEL MATÃ? â ESTACIÃ RENFE (TERRASSA)
MANIFESTACIÃ + DINAR AL CENTRE SOCIAL okupat LA RESPOSTA (Carrer Sant Isidre, 8)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
09 feb 2007
I les manifes a la porta dels jutjats? encara segueixen?
Re: Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació!
11 feb 2007
no
Sindicat Terrassa