Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Jornada de debate y reflexión en el Ateneo Santboia - 17 de febrero
09 feb 2007
Una salutació des de l’Ateneu Santboià:
Amb el desig de que la jornada, que tindrà lloc el proper dia 17 de febrer, sigui de l’interès de tothom, us invitem a participar y així passar un dia de debat, fraternitat i convivència.
Salut..

Un saludo desde el Ateneo Santboia:
Con el deseo de que la jornada, que tendrá lugar el próximo día 17 de Febrero, sea del interés de todos, os invitamos a participar en la misma y a pasar un día de debate, fraternidad y convivencia.
Salud.
01 Octavilla catalá COLOR INTERNET.jpg
03 cartel espo INTERNET.jpg
âA la nova religió del mercat i el consumisme, lâEstat tan sols té raó de ser com empresa de serveis per al gran capital, mentre que la democràcia va desapareixer totalment del decàleg dels arquitectes de lâaldea global.lâ?
Rafael Sánchez Ferlosio

EL NEOLIBERALISME ÃS PECAT

Espanya és un dels països dâEuropa on la classe treballadora ha acceptat amb més gran ressignació les reformes laborals neoliberals. Durant els darrers anys, els succesius canvis legislatius sâhan dirigit a la « gestió flexible de la força de treball », obeïnt les demandes patronals, i han convertit el mercat de treball hispà en un dels més precaritzats de la Unió Europea. El discurs tramès pels òrgans de formació dâopinió és que la precarització és una condició necessària per a que aumenti lâoferta dâocupació. Això és una falâ¢làcia, perque a lâeconomia capitalista nomès es contracta en el cas que sâobtingui un benefici, no perque lâacomiadament sigui més o menys barat. Altrament, aquest suposat augment de lâocupació ha significat que els treballadors visquin pitjor que als darrers anys del segle passat perque els seus salaris reals són més baixos, les seves jornades de feina més llargues, en condicions més estresants i amb contractes més precaris. Els que viuen millor són els capitalistes que estan obtenint unes rentabilitats com no coneixien des de els millos anys del boom econòmic franquista.
La situació social actual és la conseqüencia directa dâun sistema econòmic basat en lâaugment dels beneficis empresarials a canvi del deteriorament dels salaris i del treball. No entendre això, ens impedirà trobar alternatives viables i justes.
Es tracta, doncs, dâun debat necessari.

âEn la nueva religión del mercado y el consumismo, el Estado ya sólo tiene razón de ser como empresa de servicios para el gran capital, mientras que la democracia desapareció por completo del decálogo de los arquitectos de la aldea globalâ?
Rafael Sánchez Ferlosio

EL NEOLIBERALISMO ES PECADO

España es uno de los países de Europa donde la clase trabajadora ha aceptado con mayor resignación las reformas laborales neoliberales. Durante los últimos años, los sucesivos cambios legislativos se han dirigido a la âgestión flexible de la fuerza de trabajoâ?, siguiendo las demandas patronales, y han convertido al mercado de trabajo hispano en uno de los más precarizados de la Unión Europea. El discurso transmitido por los órganos de formación de opinión es que la precarización es una condición necesaria para que aumente la oferta de empleo. Ãste es un argumento totalmente falaz, porque en la economía capitalista sólo se contrata si se va a obtener un beneficio, no porque el despido sea más o menos barato. Por otra aparte, este supuesto aumento de empleo ha significado que los trabajadores vivan peor que en los últimos años del siglo pasado porque sus salarios reales son más bajos, sus jornadas de trabajo más largas, en condiciones más estresantes y con contratos de trabajos más precarios. Quienes sí viven mejor son los capitalistas que están obteniendo unas rentabilidades como no conocían desde los mejores años del boom económico franquista.
La situación social actual es la consecuencia directa de un sistema económico basado en el aumento de los beneficios empresariales a costa del deterioro de los salarios y del trabajo. No entender esto, nos impedirá encontrar alternativas viables y justas.
Se trata, pues, de un debate necesario

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada de debate y reflexión en el Ateneo Santboia - 17 de febrero
09 feb 2007
Aquesta notícia encara no ha sortit de la columna de la dreta com perque afegiu una altra. Em sembla una manca de respecte cap a la resta de col·lectius que intenten utilitzar indymedia d'una forma racional i no com un spam continu. Si tots fessim igual a la dreta no es pararien de repetir les mateixes notícies.

Si fins el 17 de febrer heu de continuar bombardejant d'aquesta manera, potser al final aconseguireu el contrari del que preteneu. Mal que em pesi.
Re: Jornada de debate y reflexión en el Ateneo Santboia - 17 de febrero
09 feb 2007
La crítica és totalment encertada. S'hi podria amagar una de les dues notícies -que, d'altra banda, són idèntiques- i penjar la convocatòria al calendari. Com que sóc de Sant Boi, provaré de posar-me en contacte amb algú del col·lectiu per avisar-los que estan penjant coses repetides.
Sindicat Terrassa