Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
DIVENDRES, 09/02/2007 - 13:00h
L'Audiència Nacional espanyola decreta presó provisional per a Núria Portulas
Santiago Pedrazo, jutge de l'Audiència Nacional espanyola, ha decretat presó provisional per a Núria Portulas, la noia detinguda dimecres a Sarrià de Ter acusada de pertinença a banda armada per la seva relació amb un membre d'un grup anarquista. El jutge ha respost a les acusacions de la fiscalia amb l'empresonament de la noia. Demà per la tarda hi ha anunciades concentracions de suport davant les sots-delegacions del govern espanyol a Girona i Mallorca.

Ahir, dues-centes persones es van concentrar a Girona per exigir la llibertat de la noia. De primer, davant la seu d'Iniciativa per Catalunya (partit que dirigeix el conseller d'Interior, Joan Saura) i, després, davant la sots-delegació del govern espanyol.

La noia és educadora social i viu al Rusc, una casa ocupada de Sarrià de Ter. Va tenir relació amb un membre d'un grup anarquista, detingut des del desembre passat, a l'espera de ser extradit a Itàlia, perquè és el govern italià que acusa el detingut d'haver cremat vehicles de l'empresa pública de ferrocarrils. La noia detinguda havia capitanejat una campanya de suport al seu company.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Encara no s'ha parlat de les acusacions per part de la fiscalia, és a dir, no es pot condemnar a una noia per tenir relació amb un membre d'un grup anarquista, vamos, seria molt fort.
La penya, més propera podrieu informar millor del perque de la detenció i les acusacions.
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Sí, perquè aquí semblaque informem tal com fan els de l'ABC, de què l'acsuen en concret?
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Aquest mati he llegit la notícia al periodico i he flipat. La Núria acusada de terrorista??! El que faltava! Espero que es demostri la no vinculació. I també desitjo que alliberin el seu company. Sarrià de Ter l'hi ha arribat l'hora de posar-se en peu de guerra. Contra l'estat i els seus muntatges polícials.

Núria, encara que no ho puguis sentir, t'envio una abraçada molt forta. Estem al teu costat.
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Les acusacions al companya italià serien accions realitzades a Italia, mentre que la Núria no s'ha mogut d'aquí, per tant no se la pot acusar de res que tingui a veure amb allò, i a més seria el govern italià qui ho hauria de fer.
Dit això, per la informació que tenim sembla realment que se l'acusi de tenir una relació amorosa, amb un altre acusat. Es molt fort!!
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Doncs sí, això i el tractament de la premsa, cal er-ne una anàlisis i publicar-la, per exemple, a la Directa.
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
Ei!!!

Tot i que sembla mentida,...l'única prova que tenen és una agenda d'ella on hi ha les dades de les institucions,....

peaso delicte,...

no es pot aguantar més,...és un escàndol

Girona antifeixista
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
09 feb 2007
sarrià combatent contra les injusticies!

tot el gironès està amb tu
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
10 feb 2007
DIARI DE GIRONA

El jutge de l´Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va decretar ahir l´ingrés a la presó sense fiança per a Núria Pòrtulas, la noia de 23 anys que va ser detinguda pels Mossos d´Esquadra dimecres a la casa ocupada Can Rusc, de Sarrià de Ter. Segons ha explicat l´advocat de la noia, Benet Salellas, la detenció es va fer per presumpta tinença d´explosius i per suposada pertinença o relació amb banda armada, però el jutge ja ha descartat la primera d´aquestes dues acusacions.

El magistrat justifica l´aplicació de la presó preventiva en el fet que hi ha un aparent risc de fuga de la processada i perquè, segons Pedraz, la noia podria manipular algunes de les proves. No obstant això, segons Salellas, el titular del jutjat central número 1 de l´Audiència podria tornar a resoldre sobre la situació de la jove després de practicar algunes diligències. L´advocat de la noia va declarar ahir que durant l´interrogatori «no es va fer cap pregunta sobre armes o explosius» perquè «no n´hi ha», segons diu Salellas.
Moltes de les preguntes que va fer el magistrat a la noia van girar entorn de l´agenda que li van comissar els Mossos en el moment de la detenció. Fonts judicials van explicar que a la llibreta hi ha anotacions que fan referència a les conselleries de Treball i de Justícia, juntament amb un altre organisme, i que almenys en un dels casos es fa referència a la presència d´un guarda de seguretat a la porta de l´edifici. El fiscal s´agafa precisament a aquestes anotacions per pensar que pot tractar-se d´objectius terroristes.

La relació amb Sorroche

La defensa sosté que aquestes anotacions són d´una època ja passada durant la qual la jove anarquista buscava feina en diferents organismes de l´administració. Núria Pòrtulas havia fet de monitora de l´agrupació escolta Pare Claret de Girona i, segons ha transcendit, havia treballat també de zeladora en un edifici oficial. La policia va arribar fins a ella perquè estava jugant un paper molt actiu en la defensa del seu amic Juan Antonio Sorroche, actualment empresonat i reclamat per Itàlia per terrorisme.
La policia analitza ara els ordinadors que li van intervenir durant l´escorcoll que van fer a casa seva i, en funció dels resultats, el jutge podria concretar si finalment li imputa un delicte de pertinença o de col·laboració amb banda armada. La vinculació de la noia amb Sorroche ha estat un altre dels factors determinants i el magistrat de l´Audiència intenta ara conèixer més detalls sobre aquesta relació. Segons la defensa, aquesta relació «és més de tipus personal que política».
Núria Pòrtulas va comparèixer a mig matí davant de Pedraz, acompanyada del seu advocat, que va poder assistir a la declaració gràcies al fet que uns minuts abans el jutge va aixecar la incomunicació a la qual havia estat sotmesa la noia des del moment de la seva detenció. Segons Salellas, això no hauria estat possible «si la investigació hagués aportat proves sobre la perillositat de l´organització terrorista». De fet, ara com ara, la fiscalia desconeix el nom d´aquesta suposada organització, segons van informar fonts judicials.
Molt més avançada està la investigació sobre el seu company Sorroche, que va ser detingut per la Guàrdia Civil el mes de desembre a Vilablareix i que actualment està empresonat en el centre penitenciari de Soto del Real, pendent de ser entregat a la justícia italiana per respondre sobre la seva suposada relació amb l´incendi intencionat que van patir tres vehicles de la companyia ferroviària d´aquell país. Sorroche, com Pòrtulas, és també veí de Sarrià de Ter.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=null&pId
Re: L'Audiència decreta presó per a Núria Portulas
11 feb 2007
LA verdad que hay cosas que te dejan sin palabras, cuando no hay pruebas ni tienen nada que demuestren culpabilidad le llaman "investigación secreta".
Lo unico que ha hecho Nuri es ser una tia valiente,como debereriamos ser todos,tener unos valores firmes y no achantarse.
Tiene un amigo que le culpan de unos echos que son ciertos o no tambien son "secretos", lo cual quiere decir que seguramente el chaval no ha hecho nada, y ella ha ido y ha dado la cara, montando fiestas recaudando fondos, organizando manifestaciones gritando y exigiendo su libertad, es decir , ha sido una tia como tiene que ser.
Una mujer de las que a la soziedad jueces policia etc etc y demas chusma, no le interesa que haya, que para eso esta el tomate, la ana Rosa Quintana y las hipotecas, `para que la peña viva preocupada en eso y nada mas, para que les dejen hacer lo que les de la gana impunemente.
Y en definitiva esos son sus cargos, su valentia, sus valores y no tener miedo a gritar.
Basta ya de manipulación policial y social.
Libertad para nuri , Libertad para todos
Sindicato Sindicat