Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: corrupció i poder
Prevaricacions de la justícia?
08 feb 2007
Anys enrere hi va haver dues sentències dels alts tribunals (no recordo quins) que van deixar tota la vacil•lació de si es tractava de sentències judicials o de venjances polítiques. L’una va ser la condemna a 7 anys de presó de tota la direcció d’Herri Batasuna per haver projectat un vídeo d’ETA, amb propostes de pau, durant una campanya electoral. Semblaria que en una campanya electoral es poden exposar tota mena d’idees, i sobretot si són sobre la pau, siguin de qui siguin; que l’origen de la idea hauria de ser secundari.

L’altra sentència va ser la inhabilitació del jutge Gómez de Liaño, suposadament per haver-se atrevit a encausar un peix gros, un intocable.

Ja fa anys i encara no he comprès la juridicitat d’aquestes dues sentències.

Molt darrerament s’han donat dos altres casos, fortament discutibles. L’un ha estat tornar a jutjar un pres terrorista, condemnat i que havia complert la pena imposada en el seu dia. El que «sobta» és que sigui per un delicte d’opinió i, més encara, quan ja havia passat un temps sense haver estat acusat per aquesta falta, només quan es va saber que havia de ser posat en llibertat. És a dir, amb l’oportunisme d’impedir la seva posada en llibertat.

L’altra sentència ha estat catalogar com a terroristes unes organitzacions juvenils, aparentment sense proves de «fets» objectius.

Ja no diguem el fet d’haver encausat o interrogat un governant pel sol fet d’haver «parlat» amb representants d’un altre partit, amb l’excusa que aquest no era legal.

Diria que la justícia espanyola, que mai no ha tingut una bona consideració popular, travessa una crisi superior a l’habitual. I, com que la justícia és un pilar fonamental de l’Estat de dret... malament ho tenim.

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prevaricacions de la justícia?
08 feb 2007
Ejpanya no ha sortit del franquisme
Portem 31 anys de aparent democracia pero el franquistes no s'els a tocat un pel
No se a fet una reforma en la justicia
Tenen el mitjans de informació practicamen copats
I el que es pitjor un Psoe enfeblit que no se atreveix a plantar cara a tant fatxa per si perd vots, i els altres cada cop mes sortits de mare
vorem on arriba tot això
Visca Catalunya indepedent
Re: Prevaricacions de la justícia?
08 feb 2007
Un apunte:

En un espacio electoral se presenta la propuesta de "paz" de los que habían matado a los dos líderes de los dos únicos partidos no nacionalistas: Buesa y Ordoñez.

Los encapuchados, andando por el monte, disfrazados de Astore, con pistolas y armas automáticas daban la "solución al conflicto":
Sin Autodeterminación, os seguiremos matando.

Aquel año, me parecíó que la cárcel era poco para los cabrones de HB.
Re: Prevaricacions de la justícia?
08 feb 2007
El que tu no entens Redado, es que ETA no reclama autodeterminació, ETA reclama independència i socialisme, que és molt diferent, de manera que quan ETA parla d'autodeterminació per a ells això ja és cedir, perquè autodeterminació vol dir referèndums i en ells podria sortir que no a la independència. Ho entens?
Re: Prevaricacions de la justícia?
09 feb 2007
Y para la mayoría de los españoles, ya es ceder que solo cumplan 20 años en la cárcel.
Re: Prevaricacions de la justícia?
09 feb 2007
Clar, vosaltres preferiu la pena de mort directament
Sindicat Terrassa