Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
l'Ateneu Santboia es queda al poble
08 feb 2007
Hola,

Des del Col-lectiu de l'Ateneu Santboiá ens adrecem a vosaltres per informar-vos de l'actual situació d'aquest important centre sociocultural de Sant Boi. La dramática situació de l'Ateneu ja fa anys que s'arrossega i la mala gestió per part de¡ nostre Ajuntament és cada vegada més preocupant, per aixó posem a la vostr isposició el text adjunt que creiem que és d'interés públic

Com a col-lectiu que defensa i manté viu I'espai, i en vistes de l'amenaga d'un enderroc imminent, esperem poder comptar amb la vostra col-laboració per tal de difondre el manifest i la nostra liu'ita.

Per a qualsevol pregunta o per a més informació podeu contactar amb nosaltres al correu electrónic ateneu-santboia ARROBA hotmail.com o al teléfon 645 24 56 59.


Salut i grácies!
Col-lectiu de l'Ateneu Santboiá.
A QUEDA AL PUEBLO - CATA-CASTE.jpg
L'Ateneu Santboi'a és un espai enorme al cor del Casc Antic de Sant Boi, que els nostres avantpassats varen aixecar, fa ja mes de cent anys, amb I'objectiu de cobrir les mancances culturas de les classes populars santboianes.
L'Ateneu ha sobreviscut a tot un segle de canvis politics, però ara el volen enderrocar.
Arrel d'una mala gestió, la propietat es va vendre en una subhasta a la qua¡ l'Ajuntament no va assistir. Obviant la importancia histórica, cultura¡ i social de edifici, el va deixar en mans d'una constructora (Catalana Jorba). Que anys després va revendre a una altra constructora, Pichuki S.L , actual propietaria.
La dubtosa legalitat de la subhasta va ser denunciada per l'antiga Junta de l'Ateneu Santboiá. La demanda es troba actualment admesa a tràmit al Tribunal Suprem i si aquest falles favorablement la junta recuperarla la propietat de l'Ateneu.
La demanda (pendent de resolució) no paralitza a l'Ajuntament i els actuais propietaris que porten molt de temps planejant I'enderroc de l'Ateneu i ara estan decidits a fer-ho. Ja han tramitat una ordre d'execució municipal per tapiar-lo, sense informar al col-lectiu i l'Associació d'Amics de l'Ateneu Santboi'a (que en son legalment part afectada). Després del tapiat vindrá I'enderroc.
Des de l'Associació i el Col-lectiu de l'Ateneu expressem la nostra indignació; no podem quedar-nos de bragos creuats veient com eliminen d'aquesta forma tan vil i traidora tots els records, sentiments i maneres de pensar que l'Ateneu comporta.
Es evident que I'objectiu de tot aquest secretisme es evitar una opinió pública contraria a I'enderroc i al seu projecte urbanistic. El que ha de fer el nostre Ajuntament es treballar amb els ciutadans per estructurar un projecte que mantingui viu tot el que el moviment ateneistic representa en comptes d'amagar-se cartes sota la màniga i diners a la butxaca. No deixem que els interessos econòmics d'uns quants es sobreposin a les necessitats socioculturais de Sant Boi.

Ara o mai! ATUREM L'ENDERROC DE L'ATENEU!
Per tot això protestarem i ens farem escoltar.
Tots els divendres a les 20:00h cassolada popular a la Plaga de l'Ajuntament.
Manifestació el 24 de febrer a les 18:00h a la Plaga Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
08 feb 2007
aupa l'ateneu sant boia y toda la gente que lleva años currandoselo.
No tiraran nuestros sueños ni esperanzas!

salud, autogestión y okupación!
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
08 feb 2007
l'ateneu el va fer el poble, el va viure, el va recuperar i ara ... el farem resistir. Solidaritat des de la comarca. Anims
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
09 feb 2007
Què és la memòria històrica? Qui són aquells que diuen defensar-la tant?

Sant Boi té unes runes d'unes termes romanes i les han restaurades i museïtzades. També té cases i tombes restaurades de prohoms de fa segles. En canvi, tenim uns edificis com els de l'Ateneu Santboià encara drets, i plens de vida fins fa poc, que volen enderrocar.

Com és jutja la vàlua històrica d'unes pedres o uns edificis? Quants quilos d'anys o segles han de tenir per ser valuoses? Han de ser de gent noble i dirigent o poden ser també de gent humil? És que no són importants les edificacions del segle xx i les formes de vida que duen associades? O és que l'especulació té alguna cosa a dir-hi?

O potser és que el poder desconfia de tot allò que contingui vida i no sigui museïtzable?

I per què tots aquests tocacollons polítics que tant parlen de conservar les nostrades tradicions no hi diuen res? Potser perquè, com en el cas de PSC i IC, governen al poble? Però i en el cas d'ERC? Per què veuen inevitable l'enderroc o callen com a putes -amb el respecte degut envers aquestes persones? Potser perquè hi governaran aviat? Potser perquè són tan poc consistents com la xerrameca política de les tertúlies radiofòniques o les barrres dels bars?

Una abraçada als gnoms i les fades que okupen l'Ateneu, i que no us robin l'alegria els homes grisos de la generació a la qual pertanyo.

Un santboià de l'exili interior, i, sempre que puc, també de l'exterior (tot i que cada cop sigui més complicat això de trobar llocs on pagui la pena exiliar-se).
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
11 feb 2007
L'altre dia vaig participar a la cassolada popular a la plaça del ajuntament, i em va fer pena la gent que va participar-hi, no es pot anar així per la la vida nois.... la veritat es qeu a mi que soc una persona major , em feu una mica de por, amb aquesta manera de vestir i sobre tot amb els cabells tan bruts...fills meus arreglar-vos una mica mes, sobre tots els fills del president de la santboiana..
Peró el mes fastic que em va donar va ser el veure a la gent d'ERC, que feia aquesta gent amb vosaltres, intentar guanyar un grapats de vots?
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
14 feb 2007
kompanys...en tinc molts de contactes a l'ajuntament i m'han dit que l'enderroc es imminent..aneu amb compte..jo organitzaria torns de guàrdia...
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
22 feb 2007
doncs crec que els d'Esquerra són els únics que des de fa força anys han fet tot el que han pogut per salvar-lo, també ara. Segurament actituds com la del lliure pensador, fixant-se més en la manera de vestir que no pas en els ideals, són les que acabaran amb la mort de l'Ateneu.
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
22 feb 2007
Jo per motius laborals no puc assistir a les concentracions que es fan cada divendres, i amb sap molt greu, de totes maneres faig el possible per fer-ho arribar a la gent.
A més estic totalment d'acord amb "Riu Amunt". La gent d'ERC han estat els únics que han lluitat sempre per la salvació de l'Ateneu, i la por que pot transmetre un col.lectiu per la manera de vestir és simplement una qüestió d'ignorància i prejudicis.
Si us fa fastic veure a algú donant la cara per alguna cosa, o la gent no té llibertat per bestir com vulgui és que ens trobem davant d'un lliure pensador ranci, conservador i de dretes.
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
22 feb 2007
Lliure pensador: Em sap greu que sentis fàstic en veure'ns defensant l'ATENEU. Això vol dir que és la primera vegada que surts al carrer a defensar-lo. Si ho haguéssis fet abans, ja estaries acostumat a veure'ns. Nosaltres fa molt temps que el defensem i, malgrat les teves opinions, ho continuarem fent.
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
26 feb 2007
Jo no he dit que me'n fèieu fàstic vosaltres, que sou lliures de pensar , sentir i vestir como vulgueu,però la gent d'esquerra si que em fa fàstic, no veieu que s'estan aprofitant de la vostra lluita?, e ells no els hi interessa l'ateneu, els interessa molt mes formar part del govern municipal, son una colla de vividors....
Re: l'Ateneu Santboia es queda al poble
26 feb 2007
Lliure pensador, em sembla que no m'has entès, perquè jo sóc d'Esquerra, i et torno a repetir el que t'he dit abans:
"Això vol dir que és la primera vegada que surts al carrer a defensar l'Ateneu, perquè en cas contrari, estaries més que acostumat a veure`ns. Fa temps que el defensem, i et repeteixo, que malgrat les teves opinions, continuarem defensant-lo".
Ah, i pel que fa al fàstic, que vols que et digui...cadascú és lliure, fins i tot per sentir fàstic.
Sindicato Sindicat