Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Milers de persones rebutgen la presència de l'OTAN
07 feb 2007
Els dies 7 i 8 de febrer l'OTAN té una reunió de ministres de defensa a Sevilla
Ecologistes en Acció mostra el seu més enèrgic rebuig de l'esmentada reunió. Per això ha participat, al costat de desenes de col·lectius socials, en una sèrie d'actes de protesta. El divendres 2 i el dissabte 3 de febrer es realitzà un cicle de xerrades-debat amb un ampli panorama de temàtiques. En elles va participar Ecologistes en Acció reflexionant sobre la situació dels moviments antisistèmics i les seves perspectives futures. Algunes de les idees que es van llançar són que els moviments socials ja estan plantejant alternatives a les necessitats humanes (com la participació, la identitat o l'enteniment), però que han de generar satisfactors per a una altra sèrie de necessitats (com subsistència, creacció o llibertat). Ampliar els satisfactors treballats des dels moviments socials, sota una perspectiva del col·lectiu, permetria el creixement dels mateixos i, com a conseqüència, avançar cap a societats més justes. A més, per a l'esmentat creixement, és important fomentar una sèrie de sentiments positius cap al canvi en la ciutadania, com la il·lusió, a través de missatges del tipus d'"un altre món és possible". Tot això fomentant el treball en xarxa dels diferents col·lectius socials, per al qual és fonamental aprendre a gestionar la diversitat.

Per a què aquests canvis siguin possibles, segons l'exposició d'Ecologistes en Acció, és imprescindible un treball contra organismes com l'OTAN, que no solament no plantegen verdaders satisfactors a les necessitats humanes, sinó que impedeixen el desenvolupament de satisfactors emancipadors. D'aquesta manera, l'OTAN no satisfà la necessitat de seguretat, sinó al contrari, fomentant una cursa armamentísica, una espiral de violència i permetent un molt desigual repartiment de la riquesa al món. A més, la seva mateixa existència, impedeix a molts pobles del món la satisfacció de les seves necessitats supeditant-los als interessos d'EUA i la resta de països de l'Aliança. Per això és necessari acabar amb aquesta organització.


El diumenge 4 es va realitzar una manifestació en què van participar unes 5000 persones. Al final de la mateixa Ecologistes en Acció va realitzar una destrucció simbòlica d'armes. D'aquesta manera l'organització ecologista deixa patent que la violència no és el camí cap a una societat sostenible. Els finals no justifiquen els mitjans, sinó que són els mitjans els que justifiquen els finals. A més, els mitjans violents són intrínsecament patriarcals, ja que són les dones les que tenen totes les de perdre en la llei del més fort. Finalment, l'organització considera que la Naturalesa dóna un bon exemple de com satisfer la necessitat de seguretat: a través d'un ric entramat d'interrelacions amb graus creixents de diversitat, no amb la llei del més fort.

A més, una actuació noviolenta no és contradictòria amb la resistència o amb què els pobles es defensin davant de les agressions.
Mira també:
http://www.forosocialsevilla.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa