Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
07 feb 2007
Els mossos utilitzen el terme "estètica antisistema" per descriure uns joves sospitosos de destroses. Anàven vestits com la Imma Mayol?
Els fets es descriuen en una malaurada notícia

http://www.gencat.net/interior/comunicacio/seguretat/contingut/index.htm
Un detingut per danyar el Drac de Gaudí del Parc Güell de Barcelona (Barcelonès)
07/02/2007

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de l'ABP Gràcia han detingut aquest dimarts David PC de 22 anys nacionalitat espanyola i veí de l'Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric.

La tarda del dia 6 de febrer els Mossos d'Esquadra van rebre un avís d'uns veïns que asseguraven que un grup de joves amb estètica antisistema i punk es trobaven a les instal·lacions del Parc Güell de Barcelona creant aldarulls i colpejant amb una barra de ferro diverses parts i monuments del recinte.

Pocs minuts desprès una patrulla va sorprendre el grup de joves a les immediacions del parc. Els joves, quan es van adonar de la presència policial van sortir corrents. La patrulla va perseguir a peu els joves, sense perdre mai de vista al jove que va utilitzar la barra per causar els danys. Els mossos van poder detenir David PC al carrer Mercedes de Gràcia.

Els danys produïts a la famosa estàtua gaudiniana són molt importants a la zona del cap i del tors. En aquests moments resta per analitzar el valor dels danys.

Hores d'ara la investigació continua oberta i no es descarta fer més detencions properament. El detingut passarà a disposició judicial properament.

Àrea de l'oficina del Portaveu
Barcelona, 7 de febrer de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
07 feb 2007
Jo no se quina és l'estètica antisistema, crec que ser antisistema no és una qüestió estètica i no hauriem de caure en el seu joc. El que si que tinc clar és que aquest paio que li estava donant amb una barra de ferro a aquestes obres d'art és un autèntic subnormal. Almenys espero que ningú sorti parlant de repressions perque quan s'és tan gilipolles no s'hauria de trobar la solidaritat de ningú.
un respecte!
07 feb 2007
què vol dir un "autèntic subnormal"?! ho ha fet qui ho ha fet.

si ja és desgraciat i inacceptable que parlin de estètica "antisistema" i "punk" la polícia, ho és tan o més que algú a indymedia parli així per insultar un altre.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
07 feb 2007
parlar de punks i antisistema per a descriure uns paios o paies que són uns autèntics imbècils que s'han carregut una escultura de gaudí és un insult als punks i a la gent que es consider antisistema.

Jo als carallots que s'ho han carregat els fotia una santa multa que fliparien, i els ho feia arreglar clar.

salu!
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
07 feb 2007
Queda clar que la qüestió és relacionar la més gran quantitat de noticies amb connotacions negatives amb el moviment okupa. Un dia son uns vividors que usurpen el pis d'un payo quan estava a punt de fer-hi reformes, i ara això (salvant les distancies, clar)
Una de les millors formes de crear idees preconcebudes en un lector de diari és posar juntes noticies que en realitat no tenen res a veure.
Jóvenes destrozan la cabeza del dragón de Gaudi en el Park Güell
07 feb 2007
Modificat: 05:39:22
"...Varios vecinos explicaron a los Mossos ayer por la tarde que un grupo de jóvenes de estética antisistema y 'punk' estaba provocando disturbios en el parque Güell y golpeando con una barra de hierro varios monumentos..."
Mira també:
http://www.20minutos.es/noticia/199552/0/danan/dragon/gaudi/
Re: Jóvenes destrozan la cabeza del dragón de Gaudi en el Park Güell
07 feb 2007
En esta otra destaca más su estética punk mediante letras en negrita que el propio desgraciado que hizo el cometido

http://actualidad.terra.es/cultura/articulo/detenido_gaudi_parque_guell_
Re: Jóvenes destrozan la cabeza del dragón de Gaudi en el Park Güell
07 feb 2007
Detenido un punky por destrozar el dragón de Gaudí del Parque Güell

El joven de 22 años de estética punk detenido por destrozar con una barra de hierro parte del dragón de Gaudí del Parque Güell de Barcelona acumula desde el año 2005 cuatro denuncias por hurtos y daños en mobiliario urbano y otro arresto por amenazas y violación de domicilio.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
07 feb 2007
nose si era un punk, un antisitema o que. fos el que fos es un autentic gilipolles.

Crec que poques lluites poden defensar aquesta destrossa inecessaria.

El drac de gaudi no és tracte ni dun monument que fereixi la sensibilita de ningu.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
Doncs si un dels detinguts porta cresta i l'altra tia detinguda l'han anat a buscar a una casa okupada... com esperàveu que se'ls definís? De neo-pijos??
A totes les cases hi ha escòria, i entre els punks i okupes també n'hi ha. Encara que costi de reconeixer.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
Si no veus l'intencionalitat de definir-los així estem més cecs del que ens pensem. I que si el ninyato porta cresta i la ninyata vivia a una casa okupada. No els definiran de neo-pijos ni de cap de les altres maneres, perque mai he vist una notícia que per exemple digui que l'afiliat de CCOO ha fotut una pallissa a la seva dona, o l'afeccionat al Barça es detingut per pornografia infantil...

Intentar englobar col·lectius tan amplis per l'estètica de les persones i intentar lligar dues coses que no tenen res a veure és la primera norma periodística que estan trencant i de forma prou intencionada. Aquesta criminalització detestable per sort s'estava deixant d'utilitzar quan ens referiem a individus d'etnia gitana, magribins, llatinoamericans, etc, per evitar la generalització i criminalització que comportaven, es veu que amb els okupes val tot. Si es cremes avui el Liceu estic segur que qualsevol sagaç periodista rebria copets a l'esquena a la seva redacció si per algun casual s'hagués passejat algú per davant sospitosament antisistema.

Si aquests trencaments es produissin durant una mani okupa entenc que es fes aquesta relació directa, seria lògic, però també estic segur que en una mani aquest idiota s'hagués portat la barra de ferro incorporada a l'ojal.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
Tots sabem que hi ha gent que es passetja per ahí amb les seves crestes, les malletes eixes i els gossos descordats que no representen ideològicament. Molts son uns niñatos de papa que ni curren ni estudien ni res, es dediquen a sabletjar als seus pares (pobres ells per cert) i a deixar-se els diners d'ells en drogues, alcohol i ves a saber que mes.
L'estètica es una cosa que deuria d'estar erradicada, almenys associada a moviments polítics, ja que no te res a veure que un tipo es pinte una cresta de verd amb la ideologia que pugui tindre.

Ale companys, salut!!
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
"Si aquests trencaments es produissin durant una mani okupa entenc que es fes aquesta relació directa, seria lògic, però també estic segur que en una mani aquest idiota s'hagués portat la barra de ferro incorporada a l'ojal."

Molt bé noi, t'ha quedat de conya...
Ara et diré el que passaria si, en aquesta mani que dius, l'anomenat "idiota" portés una barra, i acabés trincat pels maderos...:

"SOLIDARITAT AMB EL DETINGUT!!!!
FEIXISTES TORTURADORS!!!
LLIBERTAT PEL COMPANY!!!
CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!!!

Ara parla'm de no barrejar, ni associar moviments amb estètiques... Les teves intencions són bones, però tens molt d'hipòcrita pels costats.
Tots a fer demagogia!!!!
08 feb 2007
torito2.jpg
beth2.jpg
christina-aguilera-rastas.jpg
Mira agnòstic, ets un demagog i en aquest últim comentari ja denotes que és el que penses i com ha calat el llenguatge de certa premsa en el teu cervell. Pel que es nota no tens ni idea ni de que és l'okupació, ni de com s'organitzen les manis, sinó no diries aquesta tonteria. En una mani on un brètol com aquest es poses a donar cops al drac del parc güell t'asseguro que no seria un el que aniria a trencar-li la cara, a l'igual que quan es comencen a fotre d'hosties a coses que no tenen res a veure amb l'objectiu de la mani i que els organitzadors de la mateixa no havien acceptat prèviament.

Si t'interessa barrejar les coses tu mateix, si intentes barrejar estètica amb moviments socials, et poso uns quants exemples de perillosos antisistemes com cristina aguilera, beth i un presentador qualsevol. A veure com ho quadres i més si voleu posar en el mateix sac a la Mayol. Si no fos tan patètica la crimninalització seria per riure durant anys.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
Doncs sí, m'he rigut molt... Amb el teu reportatge fotogràfic de rastes, amb la teva ingenuïtat quan parles de l'estricte codi ètic i de seguretat que segueixen els participants d'una manifestació quan a una colla sel's hi en va l'olla i comencen a fer "coses que no tenen res a veure amb l'objectiu de la mani i que els organitzadors de la mateixa no havien acceptat prèviament"... Però tu d'on surts, floreta?? Que vas neixer de sota una col, com el patufet???

Deus anar a les manis dels fans d'OT, o d'alguna de les del PP, o almenys, a poques que s'hagin acabat com el rosari de l'aurora... perquè en aquestes, quan s'arriba al lloc de finalització, i comencen el show aquests que tu dius que no tenen res a veure amb la mani/ni amb el moviment/ni amb la ideologia (però que, curiosament, us han acompanyat sense que els mostreu cap rebuig), els convocants/organitzadors (que en això, no tenen un pèl de tontos) ja s'han afanyat a desconvocar o donar per finalitzada la mani, rentant-se les mans del que passi després, no sigui que algun llest els ho encolomi...

Però t'ho posaré més fàcil; ja que et va lo de posar exemples, agafem a l'atzar algunes de les frases corejades per la gent del rotllo:

- Polítics = tots una colla de corruptes (bé, certament n'hi ha més que menys... però hi fiquem també els de la CUP? a l'Otegui i als del Partit de les Terres Basques?... noooo?? No havíem quedat que TOTS???

- Policies = torturadors i assassins (pomes podrides n'hi ha a tot arreu, sí... com els que engarjolen pederastes que s'han follat a bebés de sis mesos, o detenen a xulitus que casquen i violen a les dones o estafen la pensió de les pobres iaies... Res, home, res, TOTS TORTURADORS I ASSASSINS)

A veure com ho quadres tu, això. Segur que trobes alguna excusa (que si els cromosomes atrofiats, que si tots s'han venut al sistema, bla,bla bla) Això sí; si un paio "que imita/clona/copia/usurpa la estètica d'un antisistema/punk/okupa" se li'n va l'olla... aquest NO te res a veure amb aquests colectius, i ara!!! A cap se li'n va la olla mai, MAI han fet res dolent, i si en surt un, doncs resulta que era un puto imitador (no, si anant d'aquest pal, no haurà justícia humana ni divina que us encolomi un marró).

Però com tu dius, posar a tot un colectiu en un mateix sac (sigui per bons, sigui per terrorífics) és patètic... Doncs predica, rei, predica amb l'exemple.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
A mi la veritat és que se m'en fot l'estètica "antisistema" d'aquests desgraciats, espero que ningú intenti justificar pólíticament aquesta acció tan garrula, perquè això si que podria ferir la nostra imatge, i amb raó.

Tampoc serien les primeres persones que es creuen que el capitalisme caurà a base de fer càntics hooligans, petar txibeques o anant moradissim tot el dia. Sincerament sento vergonya aliena, perquè en part per la manipulació dels mitjans, en part perquè nosaltres mateixos no els fotem canya per fer-los tocar de peus a terra, desprestígien moviments socials amb projectes molt interessants i a gent que s'ho curra molt.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
O sigui tu ja estàs donant per suposat masses coses com per prendre't seriosament i no olorar el que relament pretens dir. Estàs dient que clar que aquest noi si estés en una mani que, quina casualitat, acabés en un moment concret just allà davant del drac, i tingués una barra de ferro, la policia carregant, caos, corregudes, empentes i la gent donant-se d'hosties a dins del parc llavors passaria tot el que tu ja has dit que passaria i que seria un heroi i bla, bla, bla. Està molt bé com a guió cinematogràfic però estem parlant d'una cosa que ha passat i una lectura per la premsa i les teves palles mentals pretenen incidir en que aquesta premsa té tota la raó del món i que en el fons els okupes són més trencadracs del que ens pensem. I una cosa és parlar d'una mani i del que t'he intentat explicar que crec que succeiria i una altra de que ara resulta que no, que és una mani quan es desconvoca i bla, bla, bla, fins i tot en això fas demagogia.

Segurament si les vaques volessin estariem tots amb el cap ple de merda però això és igual d'intrascendent i ridícul sobre el que estem parlant, com el que tu vagis buscant possibles suposits hipotètics de que si passés això en principi la gent l'aixecaria com un torero i tal. I si, podriem acabar dient que si hagués una guerra tampoc crec que ningú es preocupés del puto drac.

Però és que no és això el que s'està discutint, s'està discutint d'una acció lamentable i de la manipulació mediàtica per carregar-li el mort a tot un col·lectiu per la cara. I ara pots arribar tu a dir que si que si passa tal o qual o que si les manis són així o aixà, o que si la gent es solidaritza quan encara no he vist a ningú fer-ho i d'altres txorrades.

Ves a prendre pel sac home si et penses que tots som robots i si al final el que vens a dir és que la policia és molt bona, que els polítics són preciosos i pel que es veu votem a l'Otegi i a la CUP, i no se quantes txorrades i barreja de temes més. Tu que vas acusant de prejudicis mira't primer els teus.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
08 feb 2007
Si t'hi fixes l'únic que ha tret el tema de la policia i els polítics aquí ha estat l'agnòstic. Per alguna cosa deu ser.
Re: Els mossos s'inventen l'estètica antisistema
09 feb 2007
bé, passant del debat raro que s'ha generat només volia dir que el tio que es va carregar el drac era efectivament un autèntic subnormal. com autèntics subnormals les constructores tarragonines que tapen runes històriques per a que no els parin les obres. Exactament igual: destructors del patrimoni, és a dir, subnormals.
colla de VIVIDORS
25 feb 2007
La puta pasma ke sa karegat al drak i ara ens kulpa fills de gossa malparits saura pijo
Sindicato Sindicat