Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Terrassa. Macrojudici a l'okupació. Com puc col·laborar?
06 feb 2007
El pròxims dies del 12 al 16 de febrer es vol realitzar un judici a 32 persones que van ser detingudes al desallotjament del Kork III l'any 1999 a Terrassa.
Mani diumenge a les 12 h. a la renfe de Terrassa
Concentracions al judici cada dia a partir de les 9:30 als jutjats de la rambla de Terrassa.
manifest_korkIII_nov_06.rtf
manifest korkIII nov 06.rtf (23,83 KiB)
fax_x_jutjat_2007.doc
fax x jutjat 2007.doc (30,5 KiB)
Podeu col·laborar assistint als actes que hi ha convocats:
-Mani diumenge a les 12 h. a la renfe de Terrassa
-Concentracions al judici cada dia a partir de les 9:30 als jutjats de la rambla de Terrassa.

I també podeu fer correr el comunicat que copiem a contiuació i també es pot enviar un model de fax als jutjats al n. de fax 93.733.65.24 que també copiem.

Gràcies per adelantat.
Salut i okupació.
PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’OKUPACIÓ!!
ATUREM EL JUDICI ALS 32 OKUPES JA!!

La setmana del 12 al 16 del mes de febrer del 2007 el jutjat penal nº 2 de Terrassa vol celebrar un judici contra 32 joves que van ser detinguts durant el desallotjament del centre social okupat KORK III el 17 de juny del 1999.

El desallotjament el va executar més d’un centenar d’agents anti-disturbis de la policia nacional. Es va produir a quarts de set del matí i el van realitzar amb una violència totalment desproporcionada, utilitzant malls per rebentar portes i parets, escopetes disparant pilotes de goma i amb les porres a les mans. Aquests fets van provocar que els detinguts presentessin 32 denúncies per maltractaments i agressions durant la detenció.

Als 32 joves se’ls acusa dels delictes d’usurpació, desordres, atemptat a l’autoritat, danys i una falta a l’ordre públic pels quals se’ls demana un total de fins a 5 anys de presó per persona. A més demanen una fiança de 3000 euros abans de començar el judici.

El KORK III es va okupar el setembre del 98. Era un edifici situat al carrer Puignovell, al centre de Terrassa i portava més de 20 anys abandonat. Durant els nou mesos d’okupació es va rehabilitar i se li va donar vida. Es van realitzar nombroses activitats i va servir de punt de trobada per moltes persones i col•lectius. Actualment porta 7 anys sent un solar ple de pols, brutícia i herbes.

És injust i desproporcionat que el fet d’exercir el dret a una vivenda digna i a la llibertat d’expressió és castigui amb cinc anys de presó. Okupem cases perquè els preu són elevadíssims quan alhora hi ha una enorme quantitat d’espais abandonats. I sobretot les okupem per denunciar aquest sistema que genera pobresa i desigualtats i que permet que unes persones s’enriqueixin especulant mentre moltes altres no poden ni pagar-se un pis, o no poden ni pagar res.

I és per això que ens reprimeixen, per oferir una alternativa al problema de la vivenda okupant espais abandonats, moltes vegades municipals, qüestionant l’estat i l’actual sistema. I és per això que ens agredeixen, ens detenen, ens jutgen i a vegades ens empresonen.

Aquest és un judici polític, és a dir, no és jutjarà a unes persones concretes per uns fets concrets, sinó que el que és jutjarà serà les idees i alternatives que ofereixen els moviments socials per avançar cap a una societat més justa i solidària.

Però no ho podem permetre, hem de continuar lluitant i donar suport als lluitadors i lluitadores represaliades, per tant us volem demanar la vostra solidaritat en la campanya per demanar la despenalització de l’okupació i que s’aturi i s’arxivi el procés judicial contra les 32 persones detingudes durant el desallotjament.

Terrassa. Gener del 2006

Els actes que ja hi ha convocats són :
-- MANIFESTACIÓ – Diumenge 11 de febrer a les 12 h. a l’estació de Renfe de Terrassa.
- CONCENTRACIONS AL JUDICI – A partir de les 10 del matí del 12 al 16 de febrer del 2007 davant dels jutjats de Terrassa.


Assemblea de detinguts/des del KORK III Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa (SAT)
kork32 ARROBA terrassa.mesvilaweb.cat sat ARROBA terrassa.mesvilaweb.cat

ESCRIT DIRIGIT A LA JUTGE MARIA AMALIA BOLAÑO PIÑEIRO DEL JUTJAT PENAL n. 2 DE TERRASSAJo, _____________________________ amb D.N.I. _______________ estic assabentat que al Jutjat Penal n.2 de Terrassa jutjarà els pròxims dies del 12 al 16 de febrer a 32 joves que van ser detinguts en el desallotjament d’una casa abandonada l’any 1999.

Aquest fet va motivar l’obertura d’un procés judicial avui anomenat Procediment Abreujat amb n. de referència 306/2005 que demana penes de més de quatre anys de presó pels suposats delictes d’usurpació, desordres, atemptat a l’autoritat, danys i una falta a l’ordre públic.

Davant d’aquesta situació vull exposar els següents punts:

•     Que ja fa molt temps que existeixen dificultats importants per poder exercir el dret reconegut constitucionalment d’accés a una vivenda digna.
•     Que hi ha una manca d’espais públics, sobretot al centre de Terrassa, on poder realitzar actes socials, culturals o altres activitats.
•     Que continuen existint nombrosos espais abandonats per tota la ciutat amb una única finalitat, l’especulativa.
•     Que l’ajuntament de Terrassa va aprovar al ple municipal un manifest on es demana la despenalització de l’okupació.
•     Que les penes que es demanen són exageradament desproporcionades en relació als fets que es van produir.

Un cop exposats els punts, penso que ens trobem davant la repressió dels i les joves que s’oposen a sotmetre’s a les directrius del pensament únic imposat pel model establert.

Entenc aquest judici com un judici polític en el qual el que veritablement es vol jutjar són les idees i alternatives que ofereixen els moviments socials per avançar cap a una societat més justa i solidària.

Davant dels arguments exposats i per finalitzar, demano al Jutjat Penal n. 2 i a la Jutge Maria Amalia Bolaño Piñeiro que aturi i arxivi el procés judicial o que decreti l’absolució de totes les persones encausades.Firma         Data             Localitat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Terrassa. Macrojudici a l'okupació. Com puc col·laborar?
06 feb 2007
Ep familia egarenca no esteu soles...i diumenge ho demostrarem a les 12 a la mani.

dimenge totes a terrassa!!!!aturem el macrojudici a les 32 okupes
Colera camping CNT