Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] Codex acomiada una altra vaguista mentre està de baixa laboral
06 feb 2007
2814_11_DSCN0753.JPG

Barcelona, 6 de febrer de 2007

Vaga d'arqueòlegs

Codex acomiada una altra vaguista mentre està de baixa laboral

  • Avui els treballadors de Barcelona estan secundant la vaga convocada per CNT.

La repressió sindical per part de Codex segueix; després que la setmana passada acomiadessin a 4 vaguistes de forma encoberta, ahir la direcció de Codex a Barcelona acomiada a una altra vaguista mentres aquesta es trova de baixa laboral.

Avui els treballadors de Codex de Barcelona tornen a secundar una nova jornada de vaga, convocada per la Secció Sindical CNT-Codex. El Comitè de Vaga CNT-Codex ha convocat per avui una concentració davant la seu de l'empresa a Tarragona (Plaça de Sant Fructuós), on estan radicats la majoria dels socis de l'empresa.

Segons fonts del Comitè de Vaga, ahir Codex va acomiadar novament a una vaguista. Aquest cop, una treballadora que estaba de baixa laboral i a la qual se li va comunicar el cessament del contracte mitjançant un burofax. Queda així, per part de Codex, la clara intenció de lesionar el dret a vaga segons fonts del Sindicat, i resten un total de 5 treballadors vaguistes acomiadats.

Finalment, des de CNT això només demostra la total falta de voluntat negociadora per part de Codex; ja que l'empresa -de la mà de Toni Rigo, el president de Codex i de la Patronal del sector a Catalunya- està contestant al sindicat amb acomiadaments cada vegada que hi ha un intent d'apropament per tal de dur a terme una solució al conflicte. És per això que CNT ja no veu possible una concil·liació a curt termini, i anuncia mesures dràstiques per frenar aquestes agressions a la plantilla i poder aconseguir la readmissió dels acomiadats.

La vaga
Reconeixement de la secció sindical, mesures de prevenció de riscs laborals, salut i higiene, regulació de la contractació dins l'empresa, clàusula d'estabilitat laboral i un augment salarial són algunes de les principals reclamacions del Comitè de Vaga CNT-Codex, així com la readmissió de 5 treballadors acomiadats per repressió sindical.

Caixa de Resistència:
2100 (La Caixa) – 1183 – 37 – 0100526120

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat