Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Presos Politicos Vascos
05 feb 2007
142450w.jpg
72532w.jpg
PRESOS POLITICOS VASCOS
De Juana afirma que la resolución del conflicto es más necesaria que nunca
El preso político vasco Iñaki de Juana afirma en una entrevista en el diario londinense "The Times" que, tras el atentado de Barajas, la resolución del conflicto es más necesaria que nunca.
05/02/2007 12:17:00
LONDRES-. El diario británico "The Times" ha entrevistado a Iñaki de Juana en el hospital madrileño 12 de Octubre, donde hoy cumple 91 días desde que inició su segunda huelga de hambre.
El rotativo abre su edición digital con esa entrevista, ilustrada por una imagen del prisionero donostiarra en la que se aprecia un importante deterioro físico, consecuencia de su situación.
De Juana afirma que no habría abandonado la huelga de hambre a cambio de una reducción de condena y que la "unica alternativa aceptable es la libertad completa y el fin de los brutales ataques a la libertad de expresión que implica este proceso ilegal".
El preso vasco también se refiere al proceso político y sostiene que, tras el atentado de Barajas, la resolución del conflicto es más necesaria que nunca".
Instituciones Penitenciarias investiga
La Dirección General de Instituciones Penitenciarias ha anunciado que ha abierto una investigación sobre las circunstancias en las que se ha llevado a cabo la entrevista.


5 de febrero de 2007, 18h58
Un joven lee la entrevista que publica hoy el diario británico "The Times", en la que el etarra Iñaki de Juana Chaos afirma que no renunciará a la huelga de hambre que protagoniza desde hace tres meses si no es a cambio de la libertad incondicional. EFE


EUSKAL PRESO POLITIKOAK
Auzitegi Gorenak hilaren 12an aztertuko du De Juanaren helegitea
Auzitegi Gorenak otsailaren 12an aztertuko du Iñaki de Juanak ezarri zioten espetxe zigorraren aurka aurkeztu zuen helegitea.
05/02/2007 16:28:00
MADRIL-. Auzitegi Gorenaren Zigor Aretoaren Osoko Bilkura otsailaren 12an bilduko da preso donostiarrak aurkeztu zuen kasazio helegitea aztertzeko, gaur baieztatu duenez.
Hamahiru epailek osatzen dute Zigor Aretoa eta haiek erabaki beharko dute Entzutegi espainolaren epaiaren aurkako helegitea onartzen duten ala ez.
Iñaki de Juanak 91 egun bete ditu gaur bigarren gose grebari ekin zionetik.
Mira també:
http://www.gara.net/azkenak/02/1798/eu/Auzitegi/Gorenak/hilaren/12an/aztertuko/du/De/Juanaren/helegitea

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presos Politicos Vascos
05 feb 2007
De Juana. Un hombre con ideales.

"Según el testimonio de Soares Gamboa -recogido en el libro Agur, ETA, de Matías Antolín-, era De Juana quien seleccionaba las víctimas y decidía quién tendría que disparar sobre ellas. Así relata el etarra arrepentido el asesinato, el 17 de 1986, de tres militares: "Fue Iñaki de Juana quien divisó en uno de sus turnos de vigilancia al objetivo: un 124 azul del Ejército de Tierra. Era preciso un atentado antes del 22 de junio, antes de las elecciones generales (...).

-Yo me encargo de cubrir la ekintza [acción] ¡Te ha tocado, Juanma! -dijo De Juana-. Serás quien dispare (...).

Sólo cuando [Idoia López Riaño] vació el cargador pude acceder al vehículo, que ya estaba agujereado por todos sitios. El chófer tenía la cara deformada por los impactos, estaba muerto y en un mar de sangre; introduje la UZI por la ventanilla para rematar a los tres. Ráfagas cortas y precisas. Enfilamos hacia el coche cuando escuchamos otra ráfaga de metralleta; era Iñaki de Juana, disfrazado con una gorra blanca y gafas (...). Por la radio se escuchaban las primeras noticias: 'Tres militares asesinados cerca de la plaza de Segovia. Uno de ellos es el comandante Ynestrillas...". Hasta ese momento, los integrantes del comando Madrid no supieron sobre quiénes habían disparado."
Re: Presos Politicos Vascos
06 feb 2007
Quina gràcia que citis el testimoni de Soares Gamboa, que per cert, estava acusat de més assassinats que de Juana, un total de 29, i en aquest cas si que li veu donar la llibertat en tercer grau només en complir vuit anyets de presó. Simplement perque va ser un delator que va fer de "tonto útil", txivatant-se de tots els seus companys, mostrant un penediment públic, inclús vergonyant a l'estil Pio Moa, que ningú es creia, però que com us interessava veu defensar i veu utilitzar de forma maniquea, sabent que era l'únic pres de tots els centenars que us va seguir en la vostra política de redempcions i delacions, i que veu voler presentar com l'avantguarda del penediment generalitzat que seria seguit per tota la resta.

Veu anar a buscar el més miserable de tots, el més indigne i el més carnisser de tota ETA, un delator a la vostra mesura i alçada, i ho veu fer sense mostrar cap mena de complex. Quins temps aquells en que inclús el mundo publicava articles com aquests:
http://www.elmundo.es/elmundo/2003/05/22/espana/1053630355.html
on es veu la seva participació a les tertulies de la COPE, com va intentar fer una vaga de fam com la de De Juana per demanar la seva llibertat, i només va durar tres dies. I el fet de que l'historietista Antolin li fes el favor de fer-li la seva biografia. Quins grans honors li heu fet a aquesta rata que us guardeu sota la catifa.

Té gràcia saber que a Gamboa li veu posar tots els micros davant i el veu escoltar en tot, en la vostra guerra bruta per intentar dividir els presos que va resultar per enèssima vegada fracassada. M'agradaria saber que penseu ara de que el txivato de Gamboa per les vostres lleis va accedir l'any 2003 al tercer grau penitenciari tot i estar acusat a 2000 anys de presó per 29 assassinats i haver complert només vuit, com no tens ni la mínima vergonya d'amagar-ho com si no tinguessim memòria del que heu mentit i continueu mentint, com l'escoltaveu i bombejaveu qualsevol idiotesa que deia, i com li veu donar la llibertat tot i tenir més morts que de Juana, haver complert menys anys de presó, i ni molt menys estar la seva vida en perill de mort com la d'Iñaki. D'això el diccionari en té moltes definicions i la més suau és la d'hipòcrites o mentiders.

Recomanar els llibres d'Antolin, citar la biografia d'aquesta rata, demostra quines són les teves fonts, les quals només serveixien per ser llegides en els sermons de les avies copeteres i ningú li dona cap mena de credibilitat, excepte els quatre tarats, ignorants que aneu d'analistes pretenent saber tot el que passa a Euskal herria sense haver-lo ni tansols trepitjat. El que és més fort és que per defensar la mort d'Iñaki a presó citis a un personatge que pels mateixos arguments que feu servir hauria d'estar en pitjors condicions, i mira quina casualitat que el veu deixar lliure.

Que ridícul has demostrat ser en aquest comentari, que mentider i quina alimanya. Si esteu a favor de la pena de mort dieu-lo però no aneu de demòcrates quan no sou més que feixistes disfressats de víctimes.
Re: Presos Politicos Vascos
06 feb 2007
Por lo menos reconoces que "el txibato" de Gamboa es un asesino de mierda.

Como De Juana.
Re: Presos Politicos Vascos
06 feb 2007
a este hombre lo podriamos banear no?
y no me vengais con el cuento de que sus opiniones son como las de otro cualquiera, porque para eso ya esta:
http://www.abc.es/
Re: Presos Politicos Vascos
07 feb 2007
endavant presi, la teva lluita ens esta aportant resultats, ja tenim el control del Tribunal Constitucional, segueix aixi que la unagrandeylibre t'agraeix la feina que dia a dia fas contra aquests degenerats dimonis rojomasonseparatistas
aixo si, no facis com ells que reconeixen que els seus gudaris son assassins, tu no digui's mai aixo dels grans Ynestrillas, ni del glorios Vera, ni del sant Galindo ni de tots els cids campeadors que dia a dia lluiten i torturen per mantenir la gloriosa unitat patria
Re: Presos Politicos Vascos
07 feb 2007
Quina gran resposta redado, jo crec que l'has deixat sense arguments, o potser t'has quedat tú?
Sindicato Sindicat