Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT inicia una campanya per informar a tota la ciutadania sobre l'actuació repressiva de Codex
05 feb 2007
logo-codex.jpg

CNT inicia una campanya per informar a tota la ciutadania sobre l'actuació repressiva de Codex

  • Rere els darrers acomiadaments per part de Toni Rigo, president de Codex, CNT es concentrà al seu domicili per informar als veïns de la seva actuació.
  • Demà els treballadors de Codex tornaran a secundar una nova jornada de vaga, concentrant-se a la seu de Codex a Tarragona.

Arran dels acomiadaments CNT organitzarà concentracions setmanals a Barcelona i Tarragona, on Codex té les seves dues seus, per tal d'informar a tota la ciutadania sobre la repressió sindical que l'empresa està aplicant als vaguistes.

El passat dissabte, CNT es concentrà al domicili de Toni Rigo -el president de Codex, així com de l'Associació Patronal del sector- per tal que els seus veïns poguessin estar informats sobre quina és l'actitut d'aquesta persona envers els seus treballadors que estan reclamant unes millores mínimes, davant l'absència d'un conveni que reguli la seva situació.

Segons CNT, aquesta és només una de les diverses concentracions que Barcelona i Tarragona veuran setmanalment, amb l'objectiu del sindicat de fer arrivar a la ciutadania la realitat del sector i l'actuació de la direcció de Codex que no ha dubtat en acomiadar a 4 arqueòlegs que s'havien sumat en els derrers mesos a la vaga convocada per la Secció Sindical CNT-Codex.

Per altra banda, demà tornarà a haver-hi una convocatòria de vaga a les excavacions que Codex té a Barcelona. El Comitè de Vaga CNT-Codex ha convocat novament concentració davant la seu de l'empresa a Tarragona (Plaça de Sant Fructuós). Finalment, des de CNT es valora la situació com dramàtica i avisa a Codex que està obligant al Sindicat a radicalitzar el conflicte ja que Codex es nega a donar cap sortida negociada al conflicte. Pel Sindicat llibertari, el conflicte no acabarà fins que els treballadors no tinguin una solució justa a la seva problemàtica i siguin readmesos els seus treballadors. Així mateix, s'ha creat una Caixa de Resistència per tal de poder socòrrer econòmicament als acomiadats i sufragar així les despeses de la vaga per tal que aquesta duri tant com sigui necessàri.

La vaga
Reconeixement de la secció sindical, mesures de prevenció de riscs laborals, salut i higiene, regulació de la contractació dins l'empresa, clàusula d'estabilitat laboral i un augment salarial són algunes de les principals reclamacions del Comitè de Vaga CNT-Codex, així com la readmissió dels treballadors acomiadats per repressió sindical.

Caixa de Resistència: 2100 (La Caixa) – 1183 – 37 – 0100526120

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat