Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[IRLANDA] Els 9 de Raytheon
04 feb 2007
Els 9 de Raytheon

Ara fa un any, el Ministeri de Defensa del Regne Unit confirmava que la planta que lâempresa Raytheon té a Springtown (Irlanda del Nord) està treballant en material bèlâ¢lic que després és utilitzat pels exèrcits americà, britànic i israelià entre dâaltres. La mentida sâhavia mantingut durant anys, lâempresa i el govern havien negat la involucració de Raytheon en la manufactura dâarmes. El ministeri de Defensa havia mentit una vegada més, i ja són molts els casos de mentides per part dâaquest ministeri a Irlanda del Nord.

El passat agost, alguns membres de la Derry Anti War Coalition (Coalició anti-guerra de Derry) van decidir ocupar la planta de Raytheon, com a mínim temporalment, decomissionant la seva capacitat armamentísitca, inutilitzant material informàtic que lâempresa utilitzava. Després de lâactuació policial âcorresponentâ?, nou membres de la Derry Anti War Coalition (DAWC) han estat imputats amb càrrecs sota la Llei Antiterrorista britànica i sâenfronten a penes de presó, mentre que altres 10 membres de la DAWC han estat advertits de que també podrien ser imputats.

Mentre els membres de la DAWC es trobaven dins la planta de Raytheon, els misils i bombes que la companyia fabrica queien sobre la població civil del Líban i Gaza, i els Bunkers Busters (Caçadors de Búnkers) de Raytheon eren enviats a Israel per cobrir lâstock de lâexèrcit. Després de tot, van ser els 9 de Raytheon els que van ser acusats, per part de les autoritats locals, dâactuar violentament.

Alguns líders polítics diuen lamentar, sense actuar al respecte, les morts de població civil del Liban o Palestina, mentre que es mostren realment molestos quan els ordinadors son trencats a la fàbrica de guerra de Raytheon. La DAWC també condemna l´actuació del govern irlandés, que ofereix l´Aeroport de Shannon a l´exèrcit nordamericà des de l´inici de la guerra a l´Iraq. Des d´aleshores, més de 500.000 soldats americans han fet servir aquestes instalâ¢lacions, trencant absolutament una suposada posició âneutralâ? d´Irlanda en la guerra.            

El judici contra els 9 de Rayteon (possiblement seràn finalment 10) està previst per aquest any. La DAWC prepara activitats de cara a aquest dia, al mateix temps que considera la solidaritat cap a aquestes persones un acte de protesta contra la fabricació dâarmes de guerra a Derry.

Per a més informació: www.raytheon9.org
            www.dawc.net

This work is in the public domain
Sindicat