Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La FAVB rebutja reformar el codi civil per potenciar els desallotjaments
04 feb 2007
Font: www.endavant.org.
La FAVB rebutja a la proposta del consistori de Barcelona de reformar el codi civil per potenciar els desallotjaments
logo_favb.gif
La presidenta de la Federació d’Associacions de veïns Barcelona, Eva Fernández, va mostrar el rebuig d’aquesta entitat a la reforma del codi civil que pretén impulsar l’Ajuntament de Barcelona, per facilitar els desallotajments i donar més facilitat als propietaris per fer fora les persones que no tinguin contractes de lloguer. La representant de la FAVB va afirmar: “No donem suport a una mesura que potenciï els poders per ordenar desallotjaments“. La FAVB vol portar a terme “tots els peritatges jurídics necessari� per conèixer la possible legalitat de la modificació del Codi Civil Català per part de l’Ajuntament de Barcelona per dotar-se de poder per ordenar desallotjaments.

Fernández assenyala que una vegada més l’Ajuntament està seguint els mateixos passos que va donar amb l’aprovació l’any passat de l’ordenança del civisme “a l’apropiar-se de competències legislatives que no li corresponguin i que depenguin de la Generalitat o l’Estat“.

L'alcalde barceloní Jordi Hereu ja s'havia caracteritzat per reforçar les tasques repressives de la policia local, en el seu mandat a la regidoria de seguretat, amb casos com la detenció, pallisses i tortures de dos joves de Gràcia a mans dels UPAS de la Guàrdia Urbana, o les violentes càrregues contra iniciatives com acampades contra la guerra, pel 0,7% o per l'habitatge. Ara està decidit a reforçar encara més aquestes actuacions, convertint l'Ajuntament en un fidel servidor de les immobiliàries i propietaris no només amb les seves mesures polítiques, com fins ara, sinó també amb les seves porres.

____________________

El cas del carrer Urgell, una farsa.

Precisament, els darrers dies s’han sabut els veritables fets del cas del Carrer Urgell de Barcelona, un dels casos que els mitjans de comunicació més van utilitzar per crear l’estat d’opinió que permetés als responsables polítics de l’ajuntament aquesta proposta de reforma legal per actuar com a sicaris dels especuladors. El passat dia 31 de gener la jutgessa del cas no considerava que es tractés d’un cas real d’okupació, ja que fins a novembre de l’any passat, els suposats okupes del pis, estaven pagant el lloguer directament a la família Veiret, amb un contracte entre particulars, i el propietari hauria iniciat tot el muntatge en arribar a un desacord.

També ha trascendit que els Veiret són propietaris de tot l’edifici i no pas només del pis que suposadament estava ocupat. Les imatges de Carles Veiret visquent de forma precària a casa d’un amic difoses àmpliament pels mitjans de comunicació eren un muntatge, alguns dels pisos de la seva propietat són buits i sense cap mena d’ús.

Es dóna el cas que, segons han denunciat algunes fonts, Veiret és es amic de la diputada del PP Montserrat Nebrera, i hauria estat la diputada del partit ultradretà qui li va recomanar anar a la premsa a fer soroll. Així mitjans que com La Vanguàrdia, El Periódico o l'Avui van reproduir la mentida sense cap mena de contrast, publicant qualsevol informació que permetés crear una alarma que justifiqui les reformes més regressives.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat