Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vaga a Clariant Tarragona contra la repressió sindical
04 feb 2007
ferran Clariant 3.jpg
VAGA DE CLARIANT - TARRAGONA

Crida a la solidaritat, concentració dilluns 5 de febrer.

El SP del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, la Federació Estatal de Químiques, la Federació Intercomarcal de Tarragona i la Secció Sindical de Clariant, fan una crida al conjunt de la CGT de Catalunya, PER A DONAR SUPORT I SOLIDARITAT ALS COMPANYS ACOMIADATS I SANCIONATS.

La Direcció de Clariant-Tarragona, ha acomiadat al Secretari General de la Secció Sindical de la CGT i a un altre company, així com ha imposat Sancions de Suspensió d'Ocupació i Sou a altres dos treballadors. L'excusa que al·lega la Direcció de Clariant, és el no haver seguit les instruccions adequades, pel que fa a l'etiquetatge de les barreges i causar un perjudici econòmic a Clariant.

L'acomiadament del Secretari de la Secció Sindical de la CGT., és desproporcionat, i el que pretenen realment l'empresa és castigar i desprestigiar a la CGT a Clariant, tant a Tarragona com en el Prat de Llobregat ja que pròximament haurà Eleccions Sindicals en els centres de treball.

La Secció Sindical de CGT va convocar vaga els dies 15, 22, 29 de gener i el dia 05 de febrer. Fins a la data, la Direcció de Clariant, no s'ha dignat, ni tan sols a parlar amb cap representació de la CGT.

El primer dia de vaga que es va portar a terme el dia 15 de gener, va tenir gran repercussió, amb prop de 150 militants de CGT que van impedir l'entrada i sortida de camions de les empreses del polígon en el qual està situada Clariant.

El dia 5 de febrer de 2007, és l'últim dia de vaga programat, i la CGT de Catalunya, hauria de demostrar, que som una ORGANITZACIà ANARCOSINDICALISTA, QUE ESTA PER LA SOLIDARITAT, EL SUPORT MUTU I L'ACCIà DIRECTA; i que quan s'ataca a una Secció Sindical d'una Empresa on hi ha representada la CGT, ha d'haver-hi la resposta unitària de tota la CGT, en aquest cas de Catalunya.

LA CONCENTRACIà TINDRà LLOC EN LA PORTA DEL CENTRE DE TREBALL DE CLARIANT TARRAGONA, situada en la carretera que va de Vila-seca a La Pineda, a partir de les 10 h. del matí.

Des de Barcelona s'organitzen autobusos per anar-hi, que sortiran el dia 5 a les 8 h. del matí de l'Estació de Sants (davant del cinema Palacio Balaña). Cal inscriure's als locals de CGT de Barcelona (Via Laietana 18) o de Cornellà (Ctra. Esplugues 46).

OPINIÃ: Els veritables motius dels acomiadaments a Clariant?

La multinacional Clariant, dedicada a la fabricació de productes químics, anomena âcol·laboradorsâ? els seus treballadors i treballadores. Als directius, però, els anomena amb el nom que els escau: directius. Així que si ets âcol·laboradorâ? de Clariant ni has plantejar-te els drets sindicals, per exemple, que són atributs de treballadores i treballadors i no de col·laboradors. Aquest principi bàsic de funcionament el coneixen bé la majoria de âcol·laboradorsâ? de la planta tarragonina de lâempresa. Així, si volen ser vistos amb bons ulls per lâempresa poden associar-se, fer excursions, anar de viatge i fins i tot muntar un equip de futbol sala, però mai per fer allò que és propi de les treballadores i els treballadors conscients de ser-ho, mai organitzar-se sindicalment per defensar els seus drets col·lectius. Per això ja hi ha els âsindicatsâ? domèstics âccoo i ugt- que quan fan fora un treballador de lâemprsea són capaços de treure notes de premsa assegurant que lâacomiadament ha estat âcorrecteâ?. Vergonya per al sindicalisme i vergonya per a la classe obrera que diuen defensar i que en cada una de les seves accions sâencarreguen de maltractar.
    A Clariant Tarragona han fet fora dos treballadors acusats dâuna mala manipulació dels productes que fa lâempresa i a dos més els han expedientat, una mesura disciplinària exagerada es miri per on es miri si no fos que entre aquests hi ha el secretari general de la Secció Sindical de CGT a lâempresa i simpatitzants del sindicat.
Sí senyores i senyors, diguem-ho clar, ser de la CGT està mal vist i si no ho sabeu els encarregats ja sâencarregaran de fer-vos-ho saber. Si voleu ser bons nois i bones noies, feu-vos del vertical groc, en qualsevol de les seves sigles, però mai dâuna organització que anomena obrers i treballadors els qui lâempresa només que siguin ârecursos humansâ? i âcol·laboradorsâ?.
La CGT sâha mobilitzat per establir la possibilitat del diàleg amb lâempresa, trencat unilateralment i sense cap mena de raó per part de Clariant. Per establir un diàleg que porti a la recomposició del clima adequat per al bon funcionament de lâempresa, perquè la por no és una bona manera de âfer empresaâ?, ni de treballar ni de viure.
Ara bé, si la intenció de lâempresa és fer fora bona part de la plantilla, tal com els rumors apunten, amb un pla de reajustament a nivell mundial, alshores ja ho entenem. La CGT amoïna perquè nosaltres mai no pactarem lâacomiadament de ningú i, clar, aquí del que es deu tractar és dâaixò, no, senyors directius de Clariant? Ãs el proper acomiadament de bona part de la plantilla dâacord amb els altres sindicats de lâempresa el que els ha portar a voler netejar el panorama fent fora els únics que els podien plantar cara? Esperem que no i que els treballadors acomiadats siguin readmesos el més aviat possible i les sancions retirades.

Jordi Martí Font, secretari general de la CGT de Tarragona

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat