Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
al tanto amb endurir la legislació desallotjament!
04 feb 2007
Demà l'okupa seràs tu
Gemma Galdon Clavell. La fàbrica, 2007-01-12

Breus reflexions entorn el mercat immobiliari
Des de fa uns mesos, la premsa britànica es fa ressò amb preocupació de l'augment de desnonaments de persones que no poden fer front al pagament de les seves quotes hipotecàries. Les dades indiquen un augment del 22% de "repossessions" de propietats per impagament entre novembre de 2005 i novembre de 2006.

A l'estat espanyol, les xifres brillen per la seva absència. Més enllà d'alertes genèriques sobre la possibilitat d'un augment dels impagaments degut a la pujada dels tipus d'interès, el Ministeri d'Economia segueix insistint en que "Spain is different" i esperant que els ciris a la verge de la teoria econòmica neoclàssica tinguin algun efecte. Com es habitual, l'economia neoliberal s'encomana a alguna "ma invisible" que se'ns assegura que intervindrà en el moment adequat i evitarà la catàstrofe.

Fins ara, els efectes de l'alarmant augment de l'endeutament familiar a Espanya s'han pogut mitigar, en part, gràcies a l'allargament dels crèdits (arribant als 50 anys) i a l'aparició de la opció del refinançament. Tanmateix, aquestes son mesures que només poden endarrerir l'inevitable. El còctel dels darrers anys és explosiu: augment de l'endeutament + augment dels tipus d'interès + augment del preu de la vivenda + augment de la inflació + augment dels acomiadaments massius i de la contractació en precari = pèrdua de capacitat adquisitiva = impossibilitat de fer front als pagaments de la hipoteca. 2 + 2 = 4, així de senzill.

I què passarà quan els hipotecats deixin de poder pagar les quotes ? Senzillament que una part cada vegada més important de la població es convertirà en okupa –okupes de casa seva. I quan el jutge, emparant-se en les lleis que ara tants volen endurir, dicti l'ordre de desallotjament, potser més d'un es recordarà de la Makabra, de Can Ricart i de tants altres.
Mira també:
http://fabrica.cat/?template=interior&categoria=7&id_article=294

This work is in the public domain

Comentaris

S'entén per a qui treballa el Sr. Hereu?
04 feb 2007
Després del "Cas Veiret", i de la proposta de nova legislació pels "desallotjaments-exprés", els del PP varen donar la "benvinguda al Club" al Sr. Hereu.

Els interessos dels especuladors i de la banca estàn més segurs a mesura que empitjora la situació econòmica i social. I, a més, el Hereu-PSC els hi fa la campanya a PP i a CiU (només cal veure la declaració sobre "seguretat" del Sr Astarloa-PP a Barcelona).

La propera batacada del PSC a les municipals (ja van perdre més de 235.000 vots a les eleccions autonòmiques i no aprenen) i, de retruc la derrota d'en Zapatero, li deuràn molt al gran estrateg Sr Hereu que es va voler fer coneixer a qualsevol preu perseguint els centres culturals independents (La Makabra, Kan Mireia, Mambo, Ateneu del Xino...), als okupes en general i a la dissidència política de Barcelona (4F!). De ben segur que els seus colegas d'Esade i del Port li donaràn l'enhorabona! I tenim Rajoy a Barcelona fins que guanyi les properes generals.
El debate sobre el derecho a la vivienda
04 feb 2007
Las denuncias por 'okupación' se disparan. Los juzgados de instrucción de Barcelona investigaron el año pasado 452 casos, aunque muchos carecían de base

El debate social sobre la okupación vuelve a estar de actualidad. Los jueces de instrucción de Barcelona reciben cada vez más denuncias, aunque muchas deberían tramitarse por la vía civil. Sin embargo, los desalojos no cesan y el año pasado se realizaron el triple que en 2005. Ya no son okupas al uso quienes entran en los pisos, sino inmigrantes y otros ciudadanos cansados de dedicar gran parte de su sueldo a pagar un alquiler. La morosidad en los pagos sigue siendo escasa y las inmobiliarias buscan fórmulas para evitar las okupaciones, aunque cuando se producen entran en acción las empresas de cobro de morosos que, por 4.000 euros, pueden limpiarle el piso de okupas.

(...)"Algunos abogados aconsejan a sus clientes que denuncien por usurpación hechos que nada tienen que ver y que se están aplicando a personas que están en precario en un piso".

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/denuncias/okupacion/disparan/elp

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more