Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
20 anys de la mort del "nen"
03 feb 2007
Benvolgudes companyes de lluita,

El present és complicat de ser entés, treballat, millorat... sense tenir els peus ferms en el que hem estat, sense saber el que som... Amb el lâesforç del passat ens hem fet persones, moviment i poble... Amb memòria, força i valentia, farem futur, farem història.

Amb aquestes ratlles, des dâAlerta Solidària volem recordar, al conjunt de lâEsquerra Independentista qui fou company de lluita de totes nosaltres i que, malauradament, per diverses circumstàncies, ha quedat sovint relegat a un injust oblit. Per responsabilitat amb aquelles persones que han sofert la repressió, i conscients que lâhomenatge només és per aquells que ho han donat tot en el combat, en el 20è aniversari de la seva mort, un atansem la figura dâen Julià, conegut com el ânenâ?, tot agraint-vos que coloqueu el cartell adjunt en un lloc ben visible del vostre local.

El millor homenatge, la victòria.

Alerta Solidària,
9 de febre de 2007
Països Catalans
CAS18DS7.pdf
CAS18DS7.pdf (466,29 KiB)
25 de gener de 1961
9 de febrer de 1987

Nascut al Poblenou (barri de Barcelona) el 25 de gener de 1961. Als 10 anys es traslladà a viure a Sant Boi (Baix Llobregat), on va viure fins lâany 1981. Llavors, amb la seva companya Griselda, seân va anar a Manresa, la capital del Bages. Lâany 1976, als 15 anys dâedat, ingressà a les Joventuts Revolucionàries Catalanes (JRC) i posteriorment al Partit Socialista dâAlliberament Nacional-Provisional. Lâany 1979 fou un dels fundadors dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) i del Independentistes dels Països Catalans (IPC), destacant la seva aportació a la solidaritat amb els presos del cas Batista i Roca al Baix Llobregat.
Visqué intensament moments que han marcat la història de lâindependentisme: les morts dâen Martí Marcó, dâen Fèlix Goñi, dâen Josep Antoni Villaescusa, dâen Quim Sànchez... el naixement de les diferents organitzacions, la repressió contra el naixen independentisme...
Al Bages fou impulsor del Moviment Independentista del Bages (MIB), de la revista Espetec i dels actes dels CSPC, etc. Lâany 1983 és un dels orgnitzadors de la Trobada Independentista dâArtés (Bages), on sâassentaren les bases per a la creació del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), amb la campanya âCap a la construcció del Moviment de Defensa de la Terraâ?). En un altre registre fou també impulsor del bar Globus de Manresa on hi treballà força temps.
Lâacció política del Nen sempre fou molt coherent, contràriament a les maniobres de saló i les discussions estèrils. Molt preocupat per la dimensió nacional, més enllà dels localismes, però molt arrelat a les bases territorials i socials del nou moviment dâalliberament nacional. Molt sensible a les lluites populars i a com donar-lis cabuda dins del projecte polític rupturista i independentista. Indestriablement dâesquerres i revolucionari, al mateix temps tolerant, obert i maginatiu. La seva pèrdua va ser molt sentida, quan tingué un accident de trànsit el 9 de febrer de 1987, desenvolupant tasques logístiques per a lâorganització armada, que per raons evidents trigà anys a donar-ne a conèixer la seva militància. Amb 26 anys, fou enterrat al cementiri de Sant Boi, el dia 10 de febrer, embolcallat amb una estelada i amb el puny dâIPC al pit.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20 anys de la mort del "nen"
03 feb 2007
no va morir a escanya i descansarà en pau quan siguem lliures.
Sindicat