Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
La APPO de Oaxaca en el procès electoral
02 feb 2007
L'Assemblea Popular dels Pobles de Oaxaca (APPO) va anunciar aquest dimarts que participarà en el procés electoral d'aquest any en l'estat per a renovar el congrés local i 152 presidències municipals, i va convocar al Front Ampli Progressista (FAP) a participar en el procés en un bloc opositor.



En conferència de premsa, Florentino López Martínez, portantveu d'aquest moviment, va informar que la APPO va decidir participar en les eleccions per a derrotar i "treure del poder" al Partit Revolucionari Institucional (PRI) després de més de 70 anys de govern a Oaxaca.



Va afegir que va convocar al FAP -integrat pels partits de la Revolució Democràtica (PRD), del Treball (PT) i Convergencia- a conformar un programa polític comú i a l'elecció de candidats mitjançant assemblees i ja no "mitjançant el ditàs".



López Martínez va agregar que malgrat a que la APPO va decidir participar en eleccions a l'entitat, va ratificar la seva autonomia i va rebutjar adherir-se a qualsevol partit polític.



No obstant això, va deixar veure la possibilitat que alguns dels seus dirigents participin com candidats a algun lloc d'elecció popular i va precisar que això es decidiria a través de les assemblees i del consell popular d'aquesta aliança d'organitzacions, en cas que es realitzi.



Per la seva banda, Cástulo López Pacheco, integrant del comitè de premsa de la APPO, va explicar que ja es van establir contactes amb una comissió del FAP per a arribar a acords que permetin a ambdós grups contendre junts en les pròximes eleccions estatals.



Així mateix, va ratificar la megamarxa programada per al 3 de febrer en aquesta ciutat per a demandar la sortida del governador Ulisses Ruiz Ortiz.



Va agregar que la APPO acudirà a l'assemblea que la secció 22 del Sindicat Nacional de Treballadors de l'Educació (SNTE) que efectuarà demà a Huajapan de León.



Va dir que assistirà una representació per a "donar-li una salutació cordial a la dirigència magisterial" i ratificar-li que representa un dels grups més importants per a aquest moviment.



El pròxim 5 d'agost es renovarà el poder en el Congrés local, mentre que el 7 d'octubre es triaran a 152 presidents municipals pel sistema de partits polítics.
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?catsel%5B%5D=65&catsel%5B%5D=66

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat