Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Rebuda als estudiants erasmus (UPF)
02 feb 2007
Per tal que sapiguen on són
estrella.gif
El passat dijous 25 de gener, Estudiants en Acció, amb la col·laboració de la PUC (Plataforma Universitària pel Català) i el CEUPF (Consell d'Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra), va organitzar una festa de benvinguda als estudiants Erasmus i internacionals.

Des de ja fa temps, l'associació "Pompeu Love Internationals" prepara amb suport del CEUPF un sopar de benvinguda d'Erasmus. Però aquest cop, Estudiants en Acció i la PUC han volgut afegir-li contingut a la festa.

En tant que organitzacions preocupades pel futur del català a les aules del nostre país, es va creure convenient explicar als companys i companyes vingudes d'arreu que aquí existeix el català i que és una eina útil i que els ajudarà entendre millor la realitat que els envolta d'una forma atractiva, amable, festiva i carregada de complicitat.

Abans del sopar, representants del CEUPF, Estudiants en Acció i la PUC donaren la benvinguda als Erasmus i els explicaren alguna cosa sobre la història, la política, la cultura i la llengua dels Països Catalans. A més, es repartiren díptics en diversos idiomes de presentació del país i
de la llengua, a més de material de la Plataforma per la Llengua.

Tant el contingut de la xerrada com dels materials està pensat per engrescar als Erasmus a utilitzar voluntariament el català i sobretot a no demanar canviar al castellà les classes a les que assisteixen a partir del concepte que la nostra cultura no és una imposició folklòrica si no un element d'integració, respecte i d'enriquiment cultural personal per a ells i amb projecció de futur.

El sopar, que va continuar amb una festa fins altes hores de la nit, va ser un èxit amb més de 200 assistents, entre Erasmus i catalans.
Mira també:
http://www.estudiantsenaccio.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rebuda als estudiants erasmus (UPF)
02 feb 2007
ERC treu el català de l'escola i JERC universitats el demanen
Re: Rebuda als estudiants erasmus (UPF)
04 feb 2007
per quan una campanya contra les beques erasmus? l'erasmus és un invent de la ue per crear artificialment una identitat europea que mai no ha existit. et donen 100 euros al mes, amb la qual cosa només ho poden aprofitar aquells que estan disposats a passar-se sis mesos de vacances fora de casa a costa dels seus papàs. és patètic. poca gent conec que hagi fet l'erasmus pagant-se'l amb els seus calers
Sindicato Sindicat