Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
> Un de cada cinc treballadors cobren menys de 1.000 euros al mes ??
02 feb 2007
Un 20% dels treballadors catalans cobren menys de mil euros per conveni

La UGT engega una campanya per negociar que tots els sous siguin, com a mínim, d'aquesta xifra
EVA GARCIA PAGÃ?N. Barcelona

Un 20% dels treballadors catalans cobren un salari mensual de menys de 1.000 euros bruts, segons recullen els seus convenis. El problema afecta especialment els treballadors més joves, i de manera més intensa les dones. El sindicat UGT ha engegat una campanya arreu de Catalunya que vol denunciar aquesta situació i millorar els convenis que no superen aquesta xifra. «Volem dignificar les condicions de treball i sou», va assegurar ahir Josep Maria �lvarez, secretari general del sindicat a Catalunya. «Aquesta reivindicació és de justícia i és imprescindible perquè a molta gent li costa arribar a final de mes», va assegurar ahir.S'ha parlat molt de la situació dels treballadors mileuristes (que cobren mil euros mensuals) però més de 300.000 treballadors catalans tenen salaris inferiors, segons recullen els seus convenis. El problema afecta les categories d'oficial, administratiu, peó, ajudant, dependent, telefonista i auxiliar administratiu, i els casos més extrems són el d'ajudant del conveni d'empreses d'hostesses i promotors (540,90 euros al mes), peó, ajudant, dependent, telefonista i auxiliar administratiu del conveni de manufactures de muntures d'ulleres (535,7), i peó, ajudant i dependent de tintoreries i bugaderies no industrials (541). Aquests sous estan per sota, fins i tot, del salari mínim interprofessional (SMI), que és de 590 euros.

La campanya vol tenir una forta incidència en la societat âi generar «agitació popular», segons el portaveu d'Avalot, Ãscar Riuâ i s'informarà en llocs de concurrència pública, com ara universitats. A més, la UGT ja ha demanat una reunió de les comissions paritàries dels convenis col·lectius que tenen categories per sota de l'SMI per lluitar en les reunions i evitar el «desfasament» entre la negociació col·lectiva, les categories més baixes dels convenis i el cost de la vida.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2257296

This work is in the public domain

Comentaris

Re: > Un de cada cinc treballadors cobren menys de 1.000 euros al mes ??
02 feb 2007
Hacia falta ya una huelga una huelga, hacia falta ya una huelga general!!!

Me cagun deu no aconseguirem res si no es al carrer, o com penseu que es va aconseguir totes les millores del pasat recent.
Mirem tambè a França, alla ho tenen clar; al carrer.
Fa falta crear culturilla de lluita, agitació unitat i movilització, popt ser s´ha de recordar les movilitzacions de altres temps.
salut
Re: > Un de cada cinc treballadors cobren menys de 1.000 euros al mes ??
02 feb 2007
des.obediencia civil per via no violenta.
la culturilla de lluita si pero sense lluita.
Re: > Un de cada cinc treballadors cobren menys de 1.000 euros al mes ??
02 feb 2007
Hipocresía de la UGT. Ahora, precisamente en proceso de elecciones sindicales la UGT inicia la campaña.
Todos y todas deberiamos saber, que los trabajadores y trabajadoras que cobran menos de 1000 euros es debido a lo que negocian los sindicatos "mayoritarios" entre ellos la UGT. Hay que ser sinverguenza.

A la mierda con la UGT y con todos los sindicatos verticalistas.

La emancipación de los trabajadores/as sera obra de ellos mismos/as o no lo sera.

Huelga general y lucha social.
Sindicat