Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Revolució interior
01 feb 2007
Que és la societat? és diferent a mi? o jo formo part de la societat? jo sóc societat.
Que forma la societat? La societat la formen el conjunt de relacions entre les persones. Per tant les meves relacions amb el meu entorn formen aquesta societat.
Perque diem que esta tant malament la societat, com si fos alguna cosa que no ens inclou?
La societat actual esta basada en la por. Pot ser que les nostres relacions que formen la societat també estiguin basades en la por?
Tots tenim por. Por a la mort, por a no arribar a final de mes, por a no sentir-nos estimats, por a no ser respectats, por a que ens deixi la parella, por a la soledad, por a fer el ridicul, por a no aconseguir el que volem ser o pensem que hauriem de ser, por a la inseguretat, por a perdre la familia, por a perdre el nostre estatus social, por a no poder pagar l´hipoteca, por a no ser lo suficientment bons, por a que els altres no ens acceptin tal com som, por a un futur insert,...
Moltes de les pors no tenen el seu origen en el sistema (això no treu que el sistema actual sigui el focus d´infecció i principal culpable de moltes d´altres).
Si nosaltres vivim constanment amb pors, les quals, sense cap dubte, les trensmatem a traves de les nostres relacions personals,les quals formen la societat, com podem fer una societat millor?
Amb això, vull fer reflexionar si realment no és necesaria una revolució interna, per aconseguir una revolució social (externa). És obvi que la lluita per aconseguir un món millor a través de diferents colectius, moviments, associacions i d´altres, és necesaria, IMPRESCINDIBLE.
Però que farem quan tinguem un model de "societat", on no hi hagin desigualtats, on es respectin les persones, les diferents cultures, la terra, on es pugui viure en pau, on tots siguem iguals, on hi hagi "justícia". Continuarem tenint moltes de les nostres pors, continuarem tenint por.
Per tant si la societat la formen el conjunt de les relacions entre les persones, i aquestes encara estan basades en la por, és possible aquest model de "societat"?
Pot ser que aquest model de "societat", no sigui possible si cadascú de nosaltres no ens enfrontem (entendre, comprendre, investigar, sentir, observar,...) les nostres pors. Però fa molta por mira dins d´un mateix i veure el que realment som i poder acceptar-ho.
És necesari pensar i estar convençuts que podem viure sense por, i realitzar una revolució interior.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Revolució interior
02 feb 2007
Molt currao xaval!!!
Re: Revolució interior
02 feb 2007
Bon plantejament, i segurament una de les principals coses a dur a terme si es que es vol cambiar l'exterior. "Cambia't a tu mateix, i podras cambiar el mon sencer".

Llastima que aquest simple plantejament quedi poc a l'abast de tanta i tanta gent, que simplement, o no ho enten, o no ho vol entendre.

Tot i aixo, es bonic quan es troba gent que hi veu clar. Saluts
Re: Revolució interior
02 feb 2007
"si vols canviar el mon primer canviat a tu mateix"gandhi

molt be ,et recomano qualsevol llibre de krishnamurti.
Re: Revolució interior
03 feb 2007
molt bo... aveure si podem..
Sindicato Sindicat