Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Setmanari de comunicació Directa 31 de gener
01 feb 2007
1.jpg
Directa número 35. Dimecres, 31 de gener de 2007

>Acusen de tortures sis agents de la Guàrdia Urbana pels fets del 4f
Barcelona // El primer citat va anar a declarar en qualitat dâimputat i envoltat en tot moment
per una desena dâagents de paisà encaputxats que impedien fer fotografies
El procés judicial obert arran dels fets del 4 de febrer al carrer Sant Pere més Baix es troba en un important punt dâinflexió. Els tres joves que van ser empresonats ara fa un any sota lâacusació dâhaver deixat en coma un guàrdia urbà, ara exerceixen lâacusació per tortures contra sis dels agents que van practicar les detencions. El jutjat dâinstrucció 18 de Barcelona va citar a declarar com a imputat el primer dels agents el passat 26 de gener.

>El narcotràfic tempta els policies
Estat Espanyol // Setanta policies implicats en casos de narcotràfic els darrers tres anys
Durant els darrers tres anys, un total de seixanta-set agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional espanyola, els Mossos dâEsquadra i lâErtzaintza han estat implicats en el tràfic de drogues a petita o gran escala. Es tracta de quaranta-sis guàrdies civils, catorze policies espanyols, cinc mossos i dos ertzaintzes. Són dades recopilades per aquest setmanari, a partir de la informació faciltiada per la web valenciana Mundo Antiprohibicionista i dâun extens rastreig dâinformacions aparegudes en mitjans de comunicació dâarreu de lâEstat.

Entrevista // âEls militants no poden fer bandera del consum de droguesâ?
Oriol Martí (Barcelona, 1952) és un militant comunista i independentista. Ãs professor de Medicina Social i Salut Pública a lâEscola Universitària de Treball Social de lâICESB (Universitat Ramon Llull-Barcelona) i membre del Centre dâAnàlisi i Programes Sanitaris (CAPS) i del Grup IGIA, dedicat a lâestudi de les drogodependències. Fa vint anys que treballa en aquest àmbit. La segona edició del seu darrer llibre, Todo lo que quisiste saber sobre la dependencia a las drogas y nunca te atreviste a preguntar (Hiru) sâha esgotat a les llibreries.

Amèrica Llatina // Existeix la guerra contra les drogues?
Si es té en compte la quantitat de tropes, armes i equips que belluga, i les xifres de morts, presos i diners, sembla que sí. Però si sâescolten els arguments dels moviments indígenes, Hugo Chávez, les FARC o activistes dels drets humans i periodistes independents, no. Per tots aquests actors, tots ells amb idees diferents, o fins i tot oposades, la política antidroga dels EUA és parcial i amaga altres interessos.

>Exigeixen que sâaclareixi una nova mort a mans de la policia
Reus // Cinc-centes persones es manifesten a la capital de lâAlt Camp
Yahiaoui Benissa, de quaranta-dos anys, va morir la matinada de dimarts, durant una operació policial, al replà del número 1 del carrer Benidorm de Reus. Un dels dos testimonis presencials dels fets, Boulouf Abdellah, conegut de la víctima, va dir que va veure com la víctima âsâofegava en vint segonsâ?, mentre era reduït pels agents.

>Dues mil persones es concentren per impulsar el procés de pau
Barcelona // Solidaritat amb el País Basc
Diumenge passat, entre dues mil i tres mil persones es van aplegar a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb un missatge molt clar: âSí al procés de pau, el diàleg és lâúnic camíâ?. Convocats per la Campanya que porta el mateix nom âintegrada per més de vuitanta entitats, grups i partits políticsâ, lâacte va ser un èxit, si tenim en compte el poc temps amb què es va preparar i la poca difusió que va tenir en la majoria de mitjans de comunicació.

>La indirecta
âEspanyolitza més un telenotícies de TV3 que la COPE i el Jiménez Losantosâ?
Lâentrevista // Víctor Alexandre, escriptor
Ãs periodista i escriptor. Va néixer a Barcelona lâany 1950 i ha centrat els seus llibres dâassaig al voltant de lâindepedentisme català. Va publicar, lâany 99, Jo no sóc espanyol i, des dâaleshores, ja no ha parat: El cas Carod o TV3 a traïció són alguns dels seus últims llibres. Divendres passat, va presentar, a Sant Cugat, lâobra teatral Ãric i lâExèrcit del Fènix, basada en el llibre del mateix nom dâÃric Bertran, un noi de catorze anys que va demanar per correu electrònic que etiquetessin en català als supermercats DIA i va acabar detingut, sota la lâanomenada llei antiterrorista a Madrid. La cosa va prou bé i, fins i tot, lâactor Joel Joan ha comprat els drets per fer-ne una pel·lícula.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa