Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : fòrum 2004
Declaració adoptada per l'assemblea dels moviments socials reunida el 24 de Gener durant el 8è Fòrum Social Mundial
31 gen 2007
Nosaltres, els moviments socials de l'Àfrica i de tot el món hem vingut aquí a Nairobi, al Fòrum Social Mundial (FSM) 2007 per celebrar a l'Àfrica i els seus moviments socials; a l'Àfrica i la seva història permanent de lluita contra la dominació estrangera, el colonialisme i el neo-colonialisme; a l'Àfrica i les seves contribucions a la humanitat; a l'Àfrica i el seu paper en la recerca d'un altre món.

Som aquí per celebrar i reafirmar l'esperit del Fòrum Social Mundial com un espai de lluita i de solidaritat obert a tota la gent i als moviments socials sense importar la seva capacitat de pagament.

Denunciem les tendències cap a la mercantilització, la privatització i la militarització de l'espai del FSM. Centenars dels nostres germans i germanes que ens van donar la benvinguda a Nairobi han estat exclosos/as a causa dels alts costos de participació.

També estem profundament preocupats per la presència d'organitzacions que treballen contra els drets de les dones, sectors marginats, i contra els drets sexuals i la diversitat, en contradicció amb la Carta de Principis del FSM.

L'Assemblea de Moviments Socials ha creat una plataforma per a kenyans /as i d'altres/as africans/as de diversos horitzons perquè presentin les seves lluites, alternatives, cultures, talents i habilitats. És també un espai que les organitzacions de la societat civil i els moviments socials interactuïn i comparteixin els temes i els problemes que les afecten.

Des de la primera assemblea el 2001, hem contribuït a edificar i a consolidar reeixidament les xarxes internacionals de la societat civil i dels moviments socials i hem reforçat el nostre esperit de solidaritat i les nostres lluites contra totes les formes d'opressió i de dominació.



Reconeixem que la diversitat de moviments i d'iniciatives populars contra el neoliberalisme, l'hegemonia del món capitalista i les guerres imperials, són una expressió de la resistència mundial.

Ara hem d'avançar cap a una fase d'alternatives efectives. Moltes iniciatives locals ja existeixen i han de ser ampliades: el què està succeint a Amèrica Llatina i en altres parts del món -gràcies a l'acció conjunta dels moviments socials - mostra el camí per plantejar alternatives concretes a la dominació del capitalisme mundial.

Com a moviments socials dels cinc continents reunits a Nairobi, expressem la nostra solidaritat amb els moviments socials a Amèrica Llatina les lluites persistents i continuades dels quals han conduït a les victòries electorals de l'esquerra a diversos països.




Accions

Cridem a una àmplia mobilització internacional contra el G8 en Rostock i Heiligendamm (Alemanya) del 2 al 8 de juny de 2007.

Mobilitzarem les nostres comunitats i moviments el Dia d'Acció Internacional el 2008.




Nairobi, 24 de gener de 2007






Notes:

[1] Mes 2000 persones van participar a aquesta assemblea. Trevor Ngwame de Africa del Sud i Wahu Kaara de Kenya van presidir.


En cas de reproducció d'aquest article, esmenti la font, si us plau.


URL: http://www.cadtm.org

Lloc Web allotjat pel servidor independent i autogestionat DOMAINE PUBLIC, realitzat amb el sistema de publicacio SPIP, sota LLICÈNCIA DE LOGICIEL LIBRE(GPL), o optimitzat per a FIREFOX.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa